Maisie Williams

– Jeg mislikte rollen

Å vokse opp med verdens øyne rettet mot rollefiguren, bidro til en indre konflikt om hvem hun var som person, og hva som var en del av rollen.

VOKSEN KVINNE: Maisie Williams opplevde det som vanskelig at hennes rollefigur var veldig ulik henne selv, og spesielt i en periode av livet der hun selv skulle finne ut av hvem hun var som person. FOTO: NTB
VOKSEN KVINNE: Maisie Williams opplevde det som vanskelig at hennes rollefigur var veldig ulik henne selv, og spesielt i en periode av livet der hun selv skulle finne ut av hvem hun var som person. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Som 12-åring ble hun tilbudt rollen som Arya Stark. Det var en rolle som skulle gjøre henne verdenskjent på et blunk, og berømmelsen skulle fortsette inn i 20-årene.

Game of Thrones sendte sin siste sesong på strømmegiganten HBO våren 2019. Etter å ha fulgt Stark-familien på sin reise gjennom 8 sesonger og like mange år, hadde Maisie Williams blitt et berømt ansikt.

I et ferskt intervju med britiske GQ forteller Maisie Williams, som nå har fylt 25 år, at det å vokse opp som og med karakteren Arya, i stor grad har påvirket hvem hun er som person.

Briten har vokst opp med Arya Stark, og det er slik verden kjenner henne. Yngstedatteren i Stark-familien skiller seg ut som en tøff jente som er atletisk og som lærer seg å slåss fordi hun vil ut i krig. Da kostymeavdelingen ga Williams en BH som hun skulle bruke under Aryas kostyme, skal det ha føltes som at det brøt med hvem Arya var.

Selv om det for Williams personlig var naturlig.

ARYA STARK: Maisie Williams spilte rollen som Arya Stark fra 2011 til 2019. FOTO: NTB
ARYA STARK: Maisie Williams spilte rollen som Arya Stark fra 2011 til 2019. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Vanskelig å skille på rollefiguren og virkeligheten

Hun opplevde en indre konflikt da hun begynte å bli eldre og kjente endringer på kroppen.

– Jeg mislikte Arya fordi jeg ikke kunne uttrykke hvem jeg var i ferd med å bli, forteller hun i intervjuet.

Det skal ha ført til at hun ikke likte sin egen kropp, for den stemte ikke overens med det bildet verden hadde av henne og som de hyllet. Med tiden gjorde hun små endringer i uttrykket sitt.

– Jeg avviste flere deler av meg og mitt «image» som jeg har blitt kjent for. Jeg tror at ofte trenger noen mennesker en hjelpende hånd for å se at du er en annen person i virkeligheten.

Savner ikke årene fra innspillingen

Williams er brutalt ærlig når hun sier at hun ikke savner noe fra tiden med innspilling av Game of Thrones. Hun oppklarer likevel at hun elsket det da det pågikk, men hun savner det ikke i dag.

– Jeg tror ikke det er sunt å savne det, for jeg elsket det. Jeg ser begeistret tilbake på det, og med mye stolthet. Men hvorfor skal jeg få meg selv til å føle meg trist om det største som har skjedd meg? Jeg ønsker ikke å assosiere den tiden med sorg.

25-åringen har konkludert med at da Game of Thrones var over, oppsto en ny epoke av livet hennes. Hun omtaler det som «å bli født på ny», og at det var på tide å ta fatt på nye roller.

LEKENT UTTRYKK: Maisie Williams leker seg ofte med hårfarger, frisyrer, klær og sminke. Bildet er tatt i april 2022. FOTO: NTB
LEKENT UTTRYKK: Maisie Williams leker seg ofte med hårfarger, frisyrer, klær og sminke. Bildet er tatt i april 2022. FOTO: NTB Vis mer

Prisvinnende serie

Det er en blodig, politisk og dramatisk serie, som ikke nødvendigvis appellerer til alle. Det er faktisk gjort studier på hvorfor en serie blir så populær, og forskere har konkludert med at alle karakterene i Game of Thrones gjør tilhengerne oppslukt i serien.

Game of Thrones er basert på bokserien skrevet av George R.R. Martin. Fantasy-serien har fått en rekke priser og utmerkelser gjennom 8 sesonger med trofaste tilhengere. Og apropos trofaste – den åttende og siste sesongen ble sett av over 44 millioner mennesker i 173 land hos streamingtjenesten, og er med det en av verdens mest populære serier.

Williams har blant annet vært nominert til to Emmy-priser for sin innsats i serien. Samtidig som Game of Thrones gikk, spilte hun blant annet i Netflix-filmen iBoy og serien Doctor Who.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer