Elsa Hosk

- Jeg mistet en del av barndommen, og tenker at jeg kanskje burde ha begynt å jobbe senere

KK.no møtte den svenske Victoria's Secret-modellen Elsa Hosk i København som åpnet opp om modellkarrieren, kroppshysteri og hvem som inspirerer henne mest.

ELSA HOSK: Vi møtte den svenske modellen i København. Foto: SipaUSA
ELSA HOSK: Vi møtte den svenske modellen i København. Foto: SipaUSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elsa Hosk er bare 28 år, men har allerede i løpet av sitt unge liv en lang karriere som modell. Den svenske skjønnheten begynte faktisk med modellkarrieren allerede som 14-åring. Ganske raskt fikk hun flere og flere jobber, og dette medførte at fritiden gikk til jobb og ikke venner, som mange andre 14-åringer.

- Jeg ble kastet inn i verden hvor jeg jobbet med folk som var i 30-årene, og det gjorde at jeg vokste opp ganske fort. Så da jeg kom hjem og møtte vennene mine sa jeg alltid ting som «hva? leker dere ute? det er jo ikke kult». Jeg mistet en del av barndommen, og noen ganger tenker jeg at jeg burde ha begynt å jobbe senere. Men jeg elsker det jeg gjør, og selv om foreldrene mine ikke var helt sikre på å la meg reise bort på jobb i helgene, så var jeg veldig sta på at det var dette jeg ville. Så jeg ofret på en måte mye av tenårene, sier Hosk.

LES OGSÅ: Supermodellene beviser at cat eye-sminken er hottere enn noen gang

Vi er i København for å møte Elsa som nå er lansert som Biotherms nye ansikt utad. Og mens jeg går mot hotellrommet lurer jeg veldig på hvordan hun er. Dette er en av de mest populære modellene for øyeblikket - har det gått i hodet hennes? Hun reiser hele tiden - kommer hun til å være helt utslitt? Men alle disse spørsmålene blir raskt besvart da vi møter en strålende blid Elsa inne på hotellrommet hennes. Det så heller ikke ut som om hun hadde reist en dag i sitt liv - like duggfrisk og fresh som alle bildene jeg har sett av henne tillater.

- Jeg ser på meg selv som ganske så jordnær. Jeg er glad for oppveksten jeg har hatt, og har fremdeles vennene mine fra skolen i livet mitt. Da jeg fortalte familien min at jeg skulle gå mitt første «Victoria's Secret Fashion Show» husker jeg broren min sa til meg: «Hæ? Skal DU det?» 

PÅ FOTOSHOOT: Elsa fotograferes for Biotherm-kampanjen. Foto: Biotherm
PÅ FOTOSHOOT: Elsa fotograferes for Biotherm-kampanjen. Foto: Biotherm Vis mer

Hosk var 22 år da hun først deltok i det populære og ekstravagante undertøysshowet til amerikanske Victoria's Secret. Siden 2011 har hun vært fast inventar i showet, men det var først i 2015 at ting virkelig begynte å skje for henne. Da ble svensken nemlig offisielt en Victoria's Secret-engel. En tittel som anses som en stor ære. (Psst: Treningsøvelsene Victoria's Secret-modellene sverger til!) Denne deler hun sammen med 13 andre jenter du sikkert har hørt om. La meg bare nevne Alessandra Ambrosio (35), Candice Swanepoel (28) og Adriana Lima (35) som noen av dem. Men det hele tok helt av da hun på sent i 2016 åpnet den årlige visningen til undertøysmerket. Bak scenen står modeller som Gigi Hadid (21) og Kendall Jenner (21) og jubler for svensken.

- Hvis dette hadde skjedd da jeg var en usikker tenåring, kunne det lett ha gått rett i hodet mitt. Blitt en diva, eller noe. Nå, så langt ut i karrieren min, kan jeg gi det tid til å synke inn og bare være takknemlig.

Du kan se et klipp fra det hele her under (Elsa kommer inn på 1:45).

- Du kan ikke sammenligne deg selv med de retusjerte bildene, for du kommer aldri til å se sånn ut

I mange år har moteindustrien fått kritikk for bruk av for tynne eller for unge modeller. For ett år siden var det faktisk en 14 år gammel jente ved navn Sofia Mechetner som som åpnet haute couture-visningen til Dior. Dette skapte sterke reaksjoner verden over, blant annet hos modellmamma Eivor Øvrebø som sa følgende til KK.no: «Nok en gang bruker de jenter til å selge klær til kvinner». Du kan lese resten av saken her.

SVARER PÅ KROPPSHYSTERI: Supermodellen er i klar i sin tale om at man aldri kan sammenligne seg selv med retusjerte bilder.  Foto: SipaUSA
SVARER PÅ KROPPSHYSTERI: Supermodellen er i klar i sin tale om at man aldri kan sammenligne seg selv med retusjerte bilder. Foto: SipaUSA Vis mer

De siste årene har plus size-modeller og kvinner med en mer «normal kropp» blitt mer utbredt i kampanjer for kjente motehus og på cover av magasiner. Men, selv om dette er en gledelig endring og et viktig skritt i riktig retning når det gjelder kroppsfokus og mote, er det fortsatt lite av disse sunne idealene å se på catwalken. Victoria Beckham (42) fikk blant annet massiv kritikk på Twitter, etter at hun hadde vist sin kolleksjon for vår/sommer 2016 under New York Fashion Week - se bilder her

Det viktigste er at du er glad, og det kommer ikke av å bruke den rette sminken, være tynn nok, eller ha stor nok rumpe

Når vi spør Elsa om hva hun tenker om dette, er hun ganske raskt på å svare:

- Etter hver eneste fotoshoot vi gjør må jeg alltid spesifisere for folk at det er profesjonelle folk på både hår og sminke, det er massevis av lys og det er retusjering - alt som får oss til å se så umenneskelige ut som mulig. Og det er vanskelig, for jeg prøver å fremme sunne verdier, sier Hosk og fortsetter:

- Du må lære å elske deg selv. Du kan ikke sammenligne deg selv med de retusjerte bildene, for du kommer aldri til å se sånn ut. Heller ikke jeg ser ut som jeg gjør i de bildene! Til slutt handler det ikke om hvordan du ser ut - det er noe jeg måtte innfinne meg med da jeg begynte i denne industrien. Det er mange som sliter der ute fordi de streber etter å se ut som modellene på plakater og i reklamer, og det er så synd. Det viktigste er at du er glad, og det kommer ikke av å bruke den rette sminken, være tynn nok, eller ha stor nok rumpe. Det er ikke det som er ekte. 

LES OGSÅ: - På catwalken vil de ha kleshengere, men de behøver ikke å være 14 år

GODE VENNER: Elsa Hosk skryter kollega Lily Aldridge (t.v.) opp i skyene. Foto: Xposure
GODE VENNER: Elsa Hosk skryter kollega Lily Aldridge (t.v.) opp i skyene. Foto: Xposure Vis mer

Kvinnen som inspirerer henne mest

I løpet av en lang karriere har Hosk møtt mange mennesker. Hun nevner blant annet at hun har lært ekstremt mye om både hår og sminke fra noen svært talentfulle folk, men når hun får spørsmålet om hvem som har inspirert henne mest, nevner hun med en gang noen fra Victoria's Secret-gjengen.

- Noen ganger møter du en person som bare «har det». Lily Aldridge (31) er en slik person. Hun er mamma, hun bor i Nashville, og hver gang hun kommer på jobb har hun bare en utstråling som er helt utrolig. Hun løfter alle rundt seg opp, og gjør aldri noe ut av seg selv. Når jeg møter folk som henne, gjør det at jeg vil bli en bedre og bedre person. Det er viktig å omgi seg selv med slik mennesker. Det er de som løfter deg opp og inspirerer deg.

Etter hvert kommer vi inn på kosthold og trening. Elsa deler oppskriften på favorittsmoothien sin (banan, blåbær, mandelmelk, maca pulver og linfrø), men det er ikke det som er favorittretten.

- Åh, det er selvfølgelig svenske kjøttboller!

- Pleier du å dra på Ikea for å spise det?

- Nei, men de teller ikke! Det må lages fra bunnen av, sier Elsa og får vann i munnen.

- Har du noen gang servert Victoria's Secret-kollegaene dine det?

- Det skal jeg gjøre! Nå har jeg holdt på å pusse opp leiligheten min i TO ÅR, men nå er den endelig ferdig, så da skal jeg be alle hit og si «det er dette jeg har snakket om alle disse årene!!»

LES OGSÅ: Dette er de mest minneverdige Victoria's Secret-øyeblikkene noensinne

Vi gjør oppmerksom på at turen til København er sponset av Biotherm.

ELSKER MOTE: Elsa forteller til KK.no at hun er lidenskapelig opptatt av mote.  Foto: Foto: Scanpix
ELSKER MOTE: Elsa forteller til KK.no at hun er lidenskapelig opptatt av mote. Foto: Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer