Hilaria Baldwin

- Jeg ønsker å dele med dere at jeg mest sannsynlig går gjennom en spontanabort

Firebarnsmoren Hilaria Baldwin hylles for å dele sterkt innlegg på sosiale medier om privat traume.

STOR FAMILIE: Hilaria Baldwin med ektemannen Alec Baldwin og barna Carmen og Rafael under en filmpremiere i New York i 2017. De har til sammen fire barn. FOTO: NTB Scanpix
STOR FAMILIE: Hilaria Baldwin med ektemannen Alec Baldwin og barna Carmen og Rafael under en filmpremiere i New York i 2017. De har til sammen fire barn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sensommeren 2011 fant Hollywood-skuespiller Alec Baldwin (61) lykken med den 26 år yngre yoga-instruktøren Hilaria Thomas (35). Det var mange som dømte forholdet nord og ned da det ble kjent, men de to har motbevist alle hatmeldingene og de negative kommentarene.

Siden bryllupet i juni 2012 er ekteparet blitt foreldre til hele fire barn, og sjarmtrollene har kommet som perler på en snor. I 2013 ble Carmen født, i 2015 kom Rafael til verden, høsten 2016 ble de foreldre til Leonardo og våren 2018 ble parets tredje sønn, Romeo, født.

I april 2019 annonserte Hilaria Baldwin på sosiale medier at hun er gravid med parets femte barn, men at hun ønsker å være åpen om at hun mest sannsynlig går gjennom en spontanabort.

Se dette innlegget på Instagram

I want to share with you that I am most likely experiencing a miscarriage. I always promised myself that if I were to get pregnant again, I would share the news with you guys pretty early, even if that means suffering a public loss. I have always been so open with you all about my family, fitness, pregnancies...and I don’t want to keep this from you, just because it isn’t as positive and shiny as the rest. I think it’s important to show the truth...because my job is to help people by being real and open. Furthermore, I have no shame or embarrassment with this experience. I want to be a part of the effort to normalize miscarriage and remove the stigma from it. There is so much secrecy during the first trimester. This works for some, but I personally find it to be exhausting. I’m nauseous, tired, my body is changing. And I have to pretend that everything is just fine—and it truly isn’t. I don’t want to have to pretend anymore. I hope you understand. So, this is what is going on now: the embryo has a heartbeat, but it isn’t strong, and the baby isn’t growing very much. So we wait—and this is hard. So much uncertainty...but the chances are very, very small that this is a viable pregnancy. I have complete confidence that my family and I will get through this, even if the journey is difficult. I am so blessed with my amazing doctor, my dear friends, and my loving family...My husband and my four very healthy babies help me keep it together and have the perspective of how truly beautiful life is, even when it occasionally seems ugly. The luck and gratitude I feel that I am my babies’ mommy, is wonderfully overwhelming and comforting. In your comments, please be kind. I’m feeling a bit fragile and I need support. I’m hoping, that by sharing this, I can contribute to raising awareness about this sensitive topic.

Et innlegg delt av Hilaria Thomas Baldwin (@hilariabaldwin)

«Jeg ønsker å dele med dere at jeg mest sannsynlig går gjennom en spontanabort. Jeg har alltid lovet meg selv at dersom jeg blir gravid igjen, så vil jeg dele nyheten med dere på et tidlig stadium, selv om det er en risiko for at jeg da kan være nødt til å gå gjennom et tap i det offentlige rom. Jeg har alltid vært veldig åpen med dere om familie, trening, graviditeter.. så jeg ønsker ikke å holde dette skjult for dere bare fordi det ikke er like positivt og glamorøst som det andre.».

«Jeg synes det er viktig å vise frem sannheten... fordi min jobb er å hjelpe folk med å være ekte og åpne. Utover det føler jeg ingen skam eller forlegenhet når det kommer til denne erfaringen. Jeg ønsker å være en del av det å bidra til å normalisere spontanabort og fjerne stigma rundt det.», skriver hun i Instagram-innlegget.

Nå hylles Hilaria Baldwin for nettopp det at hun bidrar til å fjerne stigma rundt spontanabort og denne type erfaringer. Jackie Mead, en australsk talskvinne for veldedighetsorganisasjonen Sands, som har fokus på spontanabort, dødfødsel og krybbedød, sier til Australian Broadcasting Corporation at det er fint at en kvinne i hennes posisjon og med så mange følgere er åpen om dette temaet.

- Det er en veldig spesiell situasjon å være i. Forhåpentligvis vil det at hun deler dette få andre kvinner i samme situasjon til å føle seg mindre alene på deres reise. Det hun gjorde var å gjøre det klart med tanke på hva hun trenger i en slik situasjon - hun ønsker kjærlighet, støtte og varme tanker. Jeg tenker at de tingene er passende, sier Mead ifølge ABC.

Videre i innlegget skriver Hilaria ærlig:

«Så, det som nå skjer er følgende: fosteret har hjerteslag, men det er ikke veldig sterkt og babyen vokser ikke spesielt mye. Vi venter, og det er veldig tøft. Så mye usikkerhet... men sjansene er veldig, veldig små for at dette er et gjennomførbart svangerskap».

Hun avslutter innlegget med å takke familien for støtten.

- De fleste kvinner som opplever en spontanabort har vellykkede svangerskap og friske barn senere

Ifølge Helse Norge ender mellom 10 og 30 prosent av alle erkjente svangerskap i spontanabort.

«Den eksakte årsaken til de fleste spontanaborter blir sjeldent undersøkt, men studier viser at flertallet oppstår på grunn av genetiske problemer som hindrer barnet i å utvikle seg normalt», opplyser Helse Norge.

Lommelegen, som er Aller Media-eid, har publisert en sak med «10 spørsmål og svar om spontanabort» og et av spørsmålene går på om det er vanlig at man kan bli trist og redd som følge av en spontanabort.

«Det er vanlig for kvinner å føle seg lei seg, trist, sint, ha skyldfølelse eller angst og frykt for fremtidige svangerskap etter en spontanabort. Alle disse følelsene er normale, og man bør tillate seg å føle dem. Det er også viktig å diskutere med legen hva man føler slik at man kan bli beroliget, eller eventuelt hjulpet både akutt og langvarig hvis man trenger det. Slik kan man også bli beroliget om andre svangerskap, og legen kan hjelpe kvinnen med å finne ut om det er en underliggende grunn som bør behandles, eller om det var en spontanabort uten noen bestemt grunn. De fleste kvinner som opplever en spontanabort har vellykkede svangerskap og friske barn senere».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer