Will Smith:

- Jeg prøver å ikke se på meg selv som en stor dritt

Fire måneder senere sier Will Smith unnskyld i åpenhjertig video.

UAKSEPTABELT: «Jeg forsto ikke da jeg gjorde det hvor mange som ville bli såret av det. Så jeg vil be om unnskyldning til moren til Chris,» sier Will Smith i en video publisert 29.07. Han legger også til at det er ingen del av han seom synes det han selv gjorde er akseptabelt. FOTO: SKJERMBILDE FRA VIDEOEN.

UAKSEPTABELT: «Jeg forsto ikke da jeg gjorde det hvor mange som ville bli såret av det. Så jeg vil be om unnskyldning til moren til Chris,» sier Will Smith i en video publisert 29.07. Han legger også til at det er ingen del av han seom synes det han selv gjorde er akseptabelt. FOTO: SKJERMBILDE FRA VIDEOEN.

Vis mer
Publisert

Will Smith tar fullt ansvar for sine handlinger. Det er gått fire måneder siden superstjernen overrasket en hel verden på direktesendt TV.

Det var 27. mars i år under den 94. Oscar-utdelingen hvor programleder Chris Rock fortalte noen hårtap-vitser på bekosting av kona til Smith, Jada Pinkett Smith. Hun har de siste årene vært åpen om at hun sliter med hårtapssykdommen Alopecia.

Til å begynne med ler Will Smith av vitsene. Men så reiser han seg, strener over gulvet mot Rock og rett og slett klasker til han. Etter ørefiken ropte han til Chris Rock at han ikke skulle ta konas navn i sin munn.

En sjokkert Rock står igjen og sier noe sånn som: «Jeg ble akkurat klappet til av Will Smith!»

KLAPPET TIL: Det er gått fire måneder siden skuespiller Will Smith klappet til programleder Chris Rock under Oscar-utdelingen etter at komikeren hadde vitset om Smiths kones hårsykdom. Det resulterte i at Will Smith er utestengt fra Oscarutdelingene de neste 10 årene. FOTO: NTB.
KLAPPET TIL: Det er gått fire måneder siden skuespiller Will Smith klappet til programleder Chris Rock under Oscar-utdelingen etter at komikeren hadde vitset om Smiths kones hårsykdom. Det resulterte i at Will Smith er utestengt fra Oscarutdelingene de neste 10 årene. FOTO: NTB. Vis mer

Jobbet med seg selv

Så begynte spekuleringen og utdeling av skyld fra fansen. Det var stormet i sosiale medier om at det var Pinkett Smith som hadde fått ektemannen til å forsvare æren hennes. Mange mente de kunne tolke blikket hun sendte han i forkant av hendelsen som en beskjed om å gjøre noe. Og mange mente i tillegg at Will Smith var fanget i en relasjon hvor han ikke hadde noe han skulle sagt.

Hva som egentlig er greia, er det bare de to som vet. Men Will Smith har hvertfall brutt tausheten, skriver E! News. I en nesten seks minutter lang video, postet på sin Instagram-konto vil han klargjøre for hva som fikk han til å gå opp på den scenen.

Der forteller han at han har brukt de siste månedene til å tenke og jobbe med seg selv. Han svarer på det han kaller rettmessige spørsmål, som folk har stilt i forbindelse med situasjonen. Et av disse vedrører kritikken mot kona.

SKYLDSPØRSMÅLET: Det ble stor oppstandelse blant fansen etter at Will Smith klappet til Chris Rock etter å ha vitset om kona hans. Mange mente til og med at Jada Pinkett Smith var skyld i mannens raseriutbrudd. FOTO: NTB.
SKYLDSPØRSMÅLET: Det ble stor oppstandelse blant fansen etter at Will Smith klappet til Chris Rock etter å ha vitset om kona hans. Mange mente til og med at Jada Pinkett Smith var skyld i mannens raseriutbrudd. FOTO: NTB. Vis mer

«Lei for det, babe»

I videoen han la ut 29. juli, leser han opp spørsmålene høyt før han svarer på dem. Og ett av dem var:

«Etter at Jada himlet med øynene, sa hun at du skulle foreta deg noe?»

Men dette benekter Will Smith tvert før han fortsetter:

«Det er sånn at jeg tok det valget på egen hånd, fra mine egne erfaringer, fra min historie med Chris. Jada hadde ingenting med det å gjøre.»

Skuespilleren fortsatte så med å gi en direkte unnskyldning til kona og deres to barn Jaden (24) og Willow (21).

«Jeg er lei for det, babe, jeg vil si unnskyld til barna og familien min for den stormen jeg brakte oss alle inn i.»

LES OGSÅ: Stjerneparet glemte å dusje barna, og lot dem sove på gulvet

Men det er ikke den eneste beklagelsen den angerfulle Will Smith kom med. Han har tidligere fortalt at han har tatt kontakt med Chris på privaten, men komikeren var ikke klar for å ta den praten enda. Enda en gang beklager han og sier at uansett når Chris er klar for å snakke med han, vil han være der.

«Jeg forsto ikke da jeg gjorde det hvor mange som ville bli såret av det. Så jeg vil be om unnskyldning til moren til Chris.»

Smith ba også om forlatelse til sine kollegaer.

«Til alle mine mednominerte. Dette er, som dere vet, et samfunn. Jeg vant fordi dere stemte på meg og derfor knuser det også hjertet mitt at jeg tok over og skitnet til deres øyeblikk.»

LES OGSÅ: Dette gjør Amanda Knox i dag

Et annet spørsmål stjernen adresserte i videoen, var hva han ønsket å si til dem som hadde sett opp til han i forkant av hendelsen. Åpenhjertig svarte han at noe av det han han var mest redd for og hatet, var å skuffe folk.

«Det gjør vondt både psykisk og følelsesmessig å vite at jeg ikke har levd opp til folks bilde og inntrykk av meg. Jeg er angrende og jeg prøver å være det uten å skamme meg. Jeg er menneskelig, jeg gjorde en feil og jeg prøver å ikke tenke på meg selv som en stor dritt.»

Videre sier Smith at han forstår at det var sjokkerende og forvirrende, man at han er dedikert til å spre lys, kjærlighet og glede i verden.

«Hvis dere bare holder fast, lover jeg at vi klarer å bli venner igjen,» avslutter han.

«Reagerte følelsesmessig»

Selv om det har vært stille fra Hitch-skuespilleren en stund, er ikke dette første gangen han ber om unnskyldning. Dagen etter sammenstøtet la Will Smith ut en offentlig beklagelse på Instagram hvor han blant annet skrev:

«Vold i alle dens former er giftig og destruktivt. Min oppførsel under gårsdagens Oscar-utdeling er uakseptabelt og utilgivelig. Vitser på min bekostning er en del av jobben, men å spøke om Jadas medisinske problemer ble for mye for meg å bære og jeg reagerte følelsesmessig. Jeg vil vil gjerne be om unnskyldning til deg offentlig Chris. Jeg gikk over streken og handlet galt.»

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer