Hemmelige duetter:

- Jeg satt med klump i halsen ganske mange ganger

Thomas Numme om comebacket som programleder.

HEMMELIGE DUETTER: Programleder Thomas Numme forteller at han begynnelsen av innspillingen av «Hemmelige duetter» hadde litt innbytterpuls, da var det godt å ha medprogramleder Myra som var helt cool. FOTO: NTB.
HEMMELIGE DUETTER: Programleder Thomas Numme forteller at han begynnelsen av innspillingen av «Hemmelige duetter» hadde litt innbytterpuls, da var det godt å ha medprogramleder Myra som var helt cool. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det nye «syng og gjett»-programmet «Hemmelige duetter» har rullet over skjermen noen lørdager allerede og TV2 kan ifølge kampanje.no høste gode seertall. I programmet skal tre kjente artister i hvert program synge duett med noen de kjenner, uten at de vet akkurat hvem.

Men det er også en rimelig kjent kar som sammen med Regina Tucker (Myra) styrer hele showet. For mange seere og fans er det nok godt å se Thomas Numme igjen som programleder. «Hemmelige duetter» er nemlig hans come back i rollen.

- Under første sending merket jeg jo at det hadde vært en liten stund siden jeg hadde vært i studio. Man får litt adrenalin av det og det er en god følelse, men jeg snakker jo mye fortere enn det jeg har lyst til, sier den folkekjære programlederen til KK.

Bananas over spandex

Da KK tar en prat med Thomas Numme, kommer det fort frem at han er en travel mann med mange jern i ilden - og at han liker det.

- Nå holder jeg på med innspilling av en TV-serie, som jeg ikke kan snakke om, og så er det jo podkaster. I mai skal jeg i gang igjen med «Mamma Mia». Det gleder jeg meg veldig til - bare det at jeg kan stå foran 1400 mennesker hver kveld som går bananas selv om jeg har på meg spandex- det er noe gledelig over det, ler han.

- Hvilke reaksjoner har du fått etter premieren på Hemmelige duetter?

- Bare positive. Det gikk jo så bra og med en halv million seere (etter første program). Det er både imponerende musikalsk sett med de dyktige artistene og det er så mye spenning i det møtet mellom artisten og den hemmelige deltakeren.

Klump i halsen

Numme syns det er spesielt fint og rørende at de følelsene som oppstår når artisten og den hemmelige deltakeren endelig møtes igjen er så ekte at de når frem til seerne gjennom skjermen. Og han drar spesielt frem andre episode hvor Sandra Lyng møter igjen sin gode venninne hun ikke har sett på ti år.

- Var det vanskelig å ikke ta til tårene selv?

- Jeg satt med klump i halsen ganske mange ganger selv, det skal jeg innrømme. Det er noen øyeblikk der som jeg kommer til å huske lenge fordi det gjør noe med en.

- Noen du husker spesielt godt?

- Ikke sant, det er det som gjør at det er så vanskelig å bli intervjuet om akkurat dette programmet. For det er så mye jeg ikke kan si noe om, for da ødelegger jeg jo. Men det var veldig, veldig koselig med Sandra.

Dette er et program som hele tiden har vært fylt med hemmelighetskremmerier. Numme beskriver det som et lappeteppe, og dersom en hadde blitt syk, så ville hele korthuset falt sammen. De har for eksempel måttet ha ulike innganger slik at folk ikke ved uhell skulle møte på hverandre i gangene. Og nettopp derfor har det vært ekstra gøy å få det til, sier han som samtidig skryter av innsatsen i hele redaksjonen.

BRA TEAM: Thomas Numme har bare positivt å si om sin kollega i «Hemmelige duetter», Regina Tucker- bedre kjent som artisten Myra. FOTO: NTB.
BRA TEAM: Thomas Numme har bare positivt å si om sin kollega i «Hemmelige duetter», Regina Tucker- bedre kjent som artisten Myra. FOTO: NTB. Vis mer

Ganske snart

Thomas Numme har en lang fartstid bak seg i underholdningsbransjen. Og selv om han er blant annet både journalist, musiker og teaterskuespiller, vil han nok av de aller fleste bli husket som selve bildet på fredag, sammen med Harald Rønneberg. Som programledere for «Senkveld» på TV2 holdt de to kompisene koken i 15 år- helt frem til i 2018.

LES OGSÅ: Thomas og Annette Numme:- Vi er begge litt gæmliser

Men bare fordi Senkveld er over, kan man vel si at Thomas og Harald fortsatt er som erteris.

Nå møtes de hver uke for å spille inn podkast og oppdatere hverandre på hva som har skjedd den siste uka. Harald har skrevet dagbok i alle år siden de sammen ledet Idol, noe som er fundamentet i podkasten «Thomas og Harald skriver dagbok». I tillegg driver de selskapet Plan B sammen.

- Men er det kanskje en mulighet for at vi får se dere sammen i programlederrollen en gang i fremtiden?

- Jeg kan si så mye som at dere får se oss sammen på skjermen ganske snart, svarer han litt hemmelighetsfullt.

«Rå dame!»

Men akkurat nå er han som kjent programleder i «Hemmelige duetter» sammen med Regina Tucker, bedre kjent som artisten Myra.

Til kampanje.no i høst sa Thomas at Myra er kjempegod på komplimenter.

- Hvilke er det som går rett hjem hos deg?

- Nei hun er jo så søt med meg, sier sånn: Jeg glemmer at du er eldre enn meg for vi har det jo så gøy sammen. Jeg er jo ikke så flink til å ta imot komplimenter, men prøver så godt jeg kan, ler han og legger til flere gode skussmål:

- Men hun er en rå dame! Da vi skulle begynne å jobbe sammen, sa hun at vi måtte ut å spise og bli kjent. Så vi endte opp med å gå fra restaurant til restaurant en tirsdag kveld og så endte vi opp med å sitte en plass til klokka to om natta. Så hun er blitt en venn og kollega.

- Hva er det som imponerer deg mest med henne?

- Hun er så suveren og «laid back», har full kontroll og det ser ut som hun ikke har gjort annet enn å sitte i et studio som programleder.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer