Lars Monsen

- Jeg satt og holdt pappa i hånda da han døde

Eventyrer Lars Monsen åpner opp om det sterke øyeblikket da faren sovnet inn.

LARS MONSEN: 113-stjernen Christina Rebekka Eriksen er med eventyrer Lars Monsen på jakt i den siste episoden av NRK-programmet Med Monsen på tur. FOTO: Marius Arnsen
LARS MONSEN: 113-stjernen Christina Rebekka Eriksen er med eventyrer Lars Monsen på jakt i den siste episoden av NRK-programmet Med Monsen på tur. FOTO: Marius Arnsen Vis mer
Publisert

I den siste episoden av den populære NRK-serien Med Monsen på villspor er det ambulansearbeider Christina Rebekka Eriksen (30) som blir med eventyreren på ut i ødemarka.

Christina ble rikskjendis i 2019 da hun deltok i NRK-serien 113, der hun i virke av å være ambulansearbeider i Nord-Norge har fått vist frem hvordan det er å skulle bidra til å redde liv, der det er lange fysiske avstander mellom sykehusene og pasientene.

Allerede fra første sekund er kjemien mellom Lars Monsen (59) og Christina svært god, og deres felles interesser i jakt, fiske og turliv bidrar til den gode samtalen.

I Med Monsen på villspor-episoden forteller Christina at erfaring med dødsfall i nær familie, gjorde at hun ønsket å bli ambulansearbeider.

BÅLPRAT: Lars Monsen åpner opp om da faren sovnet inn. VIDEO: NRK Vis mer

Lars Monsen selv åpner opp til turmakkeren Christina om da han holdt sin far i hånden da faren sovnet inn.

- Jeg satt og holdt pappa i hånda da han døde. Alle brødrene i rommet, bortsett fra Erik, som var borte. Vi satt og snakket med ham. Vi sa at det var greit, at det bare var å reise, forteller en beveget Lars Monsen til Christina rundt bålet.

Monsen har tidligere vært åpen om at han mistet sin fire år eldre storebror Erik, som følge av rusavhengighet, da broren var 39 år.

Tøff, men fin, oppvekst

Brødrene Monsen, som består av Lars, Jan, Erik og Per-Yngve, vokste opp på Skullerud på Oslos østkant, sammen med foreldrene som i dag begge har gått bort.

GULLRUTEN: Lars Monsen med kona Trine Rein, da han vant pris under Gullruten i 2014 for beste dokusåpe. Året etter giftet de to seg. FOTO: Marit Hommedal / NTB
GULLRUTEN: Lars Monsen med kona Trine Rein, da han vant pris under Gullruten i 2014 for beste dokusåpe. Året etter giftet de to seg. FOTO: Marit Hommedal / NTB Vis mer

I selvbiografien Lars Monsen - Mitt liv, ført i pennen av journalist Kjetil Østli, har 59-åringen åpnet opp om sin til tider tøffe oppvekst:

«Men har jeg hatt en ekstrem barndom? Jeg synes barneåra var bra, jeg, folk får mene hva dem vil. Men leter jeg etter forklaringer på hvorfor jeg ble som jeg ble, må man innom fattern. Han var verken slem eller urettferdig, men hard var han. Kom vi hjem et kvarter for sent, fikk vi én dags husarrest. Hvert påbegynte kvarter ga én ny dag i husarrest. Da lærer du å holde avtaler».

I boken minnes han også julen da han og brødrene fikk boksehansker av faren i julegave.

«Så satte han seg i stolen og ba oss slåss. Vi sloss så blodet spruta mens han lo».

Lars Monsen giftet seg med artist Trine Rein (51) i 2015.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer