Kompani Lauritzen

– Jeg skal aldri være med på reality igjen

Skuespiller Iben Akerlie kjente på en stor utfordring under innspilling som gikk sterkt inn på henne.

KOMPANI LAURITZEN: Etter tre tidligere sesonger, er deltakerne klar over at deltakelsen er en tøff affære - både fysisk og mentalt. Men for Iben Akerlie var det noe helt annet som ble det mest utfordrende. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
KOMPANI LAURITZEN: Etter tre tidligere sesonger, er deltakerne klar over at deltakelsen er en tøff affære - både fysisk og mentalt. Men for Iben Akerlie var det noe helt annet som ble det mest utfordrende. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Den fjerde sesongen av TV 2-suksessen Kompani Lauritzen er godt i gang. På Setnesmoen leir får 14 kjendiser testet hva de er gode for i militærinspirerte øvelser under oberst Dag Otto Lauritzens ledelse.

Skuespiller og barnebokforfatter Iben Akerlie (35) deltar i reality for første gang. De færreste forventer at innspillingen av Kompani Lauritzen er en dans på roser, men for Iben var det helt andre utfordringer enn det mentale og fysiske knyttet til øvelsene som gjorde militærlivet tøffere enn forventet.

– Jeg skal aldri være med på reality igjen, sier hun nærmest på gråten til meddeltaker og programleder Jon Martin Henriksen.

KOMPANIREKRUTT 4: Den største utfordringen for Iben Akerlie ble noe annet enn det hun hadde prøvd å forberede seg på. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
KOMPANIREKRUTT 4: Den største utfordringen for Iben Akerlie ble noe annet enn det hun hadde prøvd å forberede seg på. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Filmet døgnet rundt

Etter å ha medvirket i utallige filmer og tv-serier som skuespiller, er hun vant til å bli filmet. Det hun derimot ikke var mentalt forberedt på, var at kamerateamet fulgte deltakerne så nært på til alle døgnets tider.

Til tross for at hun har hatt opp- og nedturer, også når det kommer til det fysiske, har 35-åringen vist seg som en sterk rekrutt som takler det meste av øvelser deltakerne skal begi seg ut på.

Kamerakjøret var hun derimot ikke forberedt på at ville oppleves så invaderende. Hun synes det er vanskelig å slippe folk så tett innpå, og det kom til et punkt der hun knakk sammen.

- Det var invaderende og ofte unødvendig (for eksempel å bli filmet når man pusser tennene), det skapte irritasjon og ubehag, og en følelse av å ikke ble respektert, sier hun til KK.

Hun opplevde det som «ubehagelig og angstpregede», og noe som gikk langt utenfor komfortsonen hennes.

– Jeg hater de kameraene så intenst. Jeg skal aldri gjøre reality igjen, sier hun frustrert i mens hun snur seg vekk fra kamerateamet i lørdagens program.

Fikk støtte fra de andre

Hun forteller til KK at det gikk seg til utover oppholdet - hun ble mer vant til kameraene og hun klarte også å skjerpe fokuset.

- Det ble på en måte inkorporert som en del av militærtreningen, som ofte gikk ut på å akseptere ubehagelige ting og situasjoner.

Etter at hun har fått summet seg, innrømmer hun at hun var nær ved å trekke seg. Men det skulle snu da hun åpnet opp om at hun syntes det var ubehagelig - da fikk hun massiv støtte, og de andre deltakerne delte av egne erfaringer.

Det skal ha vært vendepunktet som hjalp henne å finne motivasjonen til å fortsette.

Produksjonen tok tak

Produksjonen fulgte opp med å ta en prat med Iben om utfordringen. Selv kaller hun det en virkelighetsorientering der hun ble minnet om at deltakelsen ville vært poengløs om hun ikke ble filmet - det er premisset.

- Det er slik at alle som er med på Kompani Lauritzen er klar over at filmingen er nødvendig for at vi skal kunne portrettere og fortelle deltakernes historier på en god måte, noe Iben også var klar over og forholdt seg til på en forbilledlig måte, sier TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl til KK.

Da Iben ga uttrykk for at det var belastende, ble hun møtt av produksjonen og det ble gjort noen tilpasninger på bakgrunn av at produksjonen ønsker at deltakerne skal ha en positiv opplevelse.

– Deltakerne briefes alltid nøye i forkant av innspillingen. At noen deltakere synes det er belastende med all filmingen er likevel svært forståelig. De blir utfordret både fysisk og psykisk, og de blir målt og vurdert på svært personlige sider og egenskaper. Når de på toppen av dette også blir filmet så sier det seg selv at det kan bli mye, legger pressesjefen til.

- Sammen kom vi frem til en løsning hvor jeg allikevel kunne slippe litt billigere unna på det jeg opplevde som mest inntrengende, og heller gi mer i de mer organiserte intervjusettingene, sier Iben.

Kompani Lauritzen sendes på TV 2 Direkte onsdag og lørdag kl. 20.00.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer