Jakten på kjærligheten

- Jeg skjønte at jeg bare måtte kjøre på

Da Jørgen meldte seg på Jakten på kjærligheten, trodde han ikke at han skulle falle pladask.

ÅRETS JAKTEN-PAR: Det var kun Sofie og Jørgen som ble et par under årets sesong av Jakten på kjærligheten. Foto: Fotograf Skancke
ÅRETS JAKTEN-PAR: Det var kun Sofie og Jørgen som ble et par under årets sesong av Jakten på kjærligheten. Foto: Fotograf Skancke Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Jakten på kjærligheten» er nå over, og det eneste paret som virkelig fant tonen, er Sofie Skodjevåg Magnussen (28) og Jørgen Heen Brovold (30). KK ringer for å ta en prat med det nyforelskede paret.

Sofie forteller at de to ble et par ganske raskt etter at innspillingen var over.

- Vi klaffa så godt med en gang, sier hun, noe det ikke har vært vanskelig å se for TV-seerne.

Jørgen forteller at det ikke tok lang tid før han ble litt ekstra betatt av Sofie.

- Midt i gårdsuken skjønte jeg at det var noe mer der – jeg ble veldig sjarmert av Sofie. Og vi pratet mye mer enn det kom frem på TV, og gjennom de samtalene merket jeg at hun hadde mange av de samme verdiene og ønskene som jeg selv har. Så kom det kysset etter hvert, og da var det bare å kjøre på, humrer han.

SKILTE SEG UT: Sofie ble raskt lagt merke til av Jørgen. Foto: TV2
SKILTE SEG UT: Sofie ble raskt lagt merke til av Jørgen. Foto: TV2 Vis mer

Meldte seg på i fjor

Jørgen meldte seg på «Jakten på kjærligheten» i fjor, og var med helt til siste runde, men ble ikke valgt ut til å være med den sesongen. Overraskelsen ble derfor stor da produksjonen ringte for å spørre om han ville være med i årets sesong. Men han måtte være med på hele intervjuprosessen nok en gang.

- Heldigvis ønsket de å ha meg med i år, noe som var veldig koselig, sier han med et smil.

Jørgen har vært i forhold mesteparten av 20-årene, før han flyttet hjem til gården for å slå seg til ro.

- Jeg har prøvd noen datingapper og reist litt rundt for å prøve å date, så å delta i programmet var også en måte å få vist meg frem på, i tillegg til å vise frem gården og Isfjorden. Og så fikk jeg jo heldigvis mange fine brev, sier han muntert.

Kastet seg ut i det

Da Sofie så bonden fra Isfjorden, valgte hun å gi det en sjanse og skrive et frierbrev. Hun hadde da vært singel i rundt fire år, og tenkte det var på tide å kaste seg ut i det.

- Jeg har sett litt på «Jakten på kjærligheten», og visste at det er et ganske personlig og utleverende program. Men Jørgen virket som en såpass bra fyr at jeg tenkte jeg bare måtte satse og gå for det.

I kjent stil blir deltakerne sendt på speed-date under sitt første møte med Jakten-bonden. Sofie forteller at hun var veldig nervøs før hun skulle møte Jørgen for første gang.

- Det så kanskje ikke ut som at jeg var så veldig nervøs, da jeg er ganske flink til å holde nervene i sjakk. Men jeg var veldig nervøs, altså. Jeg har jo sett flere tilfeller hvor det blir pinlig stillhet, noe jeg var redd for, men det gikk veldig bra. Jørgen er enkel å prate med, og han pratet mye under speed daten.

Veldig intenst

Jørgen forteller at innspillingstiden var veldig intens – kroppen gikk på høygir hele tiden.

- Det som helt klart var vanskeligst for meg, var å ta valgene. For meg var det jo et luksusproblem til tusen, fordi det var så mange flotte jenter som kom. Å vite at du skal skuffe noen, er ikke mye kjekt.

Selve gårdsuken varer i syv dager, og da skulle Jørgen gå fra åtte friere, til én.

- Det er folk der hele tiden, og man må slå på følelsene mot hver og en av dem, for å sjekke om det finnes en kjemi der. Jeg føler at jeg hele veien har tatt de riktige valgene, noe som gir meg en god følelse i ettertid.

INTENS UKE: Jørgen sammen med sine åtte friere. Foto: TV2
INTENS UKE: Jørgen sammen med sine åtte friere. Foto: TV2 Vis mer

Var skeptisk til å finne ekte kjærlighet

- Var det slik at du faktisk trodde at du ville finne kjærligheten?

Jørgen nøler litt.

- Jeg gikk inn i dette og var litt skeptisk, da jeg ikke visste om det var mulig å få gode nok følelser når man treffer mange på så kort tid, og det er så mye folk rundt hele tiden. Å sitte der og gi av deg selv til et annet menneske, når det er kameraer der og fire-fem andre personer rundt deg hele tiden, er veldig rart.

Jørgen forteller at man raskt havner i en egen boble, og at fokuset på kjærlighet bidrar til at man kanskje snakker om ting man vanligvis ikke ville ha gjort tidlig i en datingfase.

- Man blir veldig fort kjent, og man blir veldig fort glad i folk. Det er helt rart, og jeg forstår at det sikkert virker merkelig for dem som ikke har opplevd det.

Rart å konkurrere om samme mann

- Hvordan er det å konkurrere mot flere damer, om samme mann, Sofie?

- Det er veldig rart, men jeg var forberedt på det. Jeg tenkte at dersom jeg skulle bli sendt hjem, hadde vi ikke vært riktige for hverandre uansett. De andre jentene var superhyggelige, og vi har alle blitt gode venner og prater sammen fortsatt.

Sofie forteller at alle jentene var veldig forståelsesfulle overfor hverandre.

- Det er ikke kjekt å se noen åpenlyst flørte med den du er interessert i, så det tok vi hensyn til.

Var litt usikker

- Følte du noen gang at Jørgen viste litt mer interesse for deg?

Sofie fniser litt, og tenker seg om noen sekunder.

- Jeg følte at han ga meg noen blikk som tydet på at han var interessert, men han er jo en fyr som tar hensyn til alle, og prøvde å vie like mye oppmerksomhet til alle. Derfor ble jeg litt usikker, selv om jeg følte at interessen var gjensidig.

Sofie ble likevel ikke overrasket over at hun ble den utvalgte.

- Jeg hadde en god følelse, men det var likevel veldig godt å få det bekreftet under det endelige valget. Jeg ble utrolig glad, sier hun med et smil.

INGEN OVERRASKELSE: Sofie ble ikke overrasket over ta Jørgen valgte henne, men hun ble svært lettet og glad. Foto: TV2
INGEN OVERRASKELSE: Sofie ble ikke overrasket over ta Jørgen valgte henne, men hun ble svært lettet og glad. Foto: TV2 Vis mer

Har troen

- Hvilke kvaliteter verdsetter dere mest hos hverandre?

- Jørgen er så snill og omtenksom, og veldig flink til å uttrykke seg – noe jeg setter stor pris på. Han er også veldig morsom og spontan – en person som sier ja til alt, egentlig. Han er veldig kjekk å være sammen med, sier Sofie.

- Sofie har veldig gode verdier. Hun er så god, snill og omtenksom, og viser at hun er glad i meg. Det er behagelig å være rundt henne, hun støtter meg i hverdagen, og vi har gode samtaler, sier Jørgen, før han oppsummerer for seg selv:

- Ja, jeg har veldig troen på dette.

Ikke flytteplaner foreløpig

Sofie og Jørgen bor ikke så langt unna hverandre, så de har fått muligheten til å tilbringe mye tid sammen, siden innspillingen var over i juni.

- Vi har reist litt rundt sammen, men det har vært vanskelig da vi var nødt til å holde det hemmelig, sier Sofie.

Sofie jobber som siviløkonom, og har et stykke å pendle til jobb. Det har derfor ikke blitt aktuelt med noe flytting ennå.

- Vi har ingen hast, og har ikke snakket så mye om flytting ennå. Vi tar dagene som de kommer, og tilbringer mye tid sammen.

VÆRT MYE SAMMEN: Sofie og Jørgen tilbringer mye tid med hverandre. Foto: Fotograf Skancke
VÆRT MYE SAMMEN: Sofie og Jørgen tilbringer mye tid med hverandre. Foto: Fotograf Skancke Vis mer

Ferieplaner

Når KK snakker med Sofie, er hun på vei til Kapp Verde, sammen med sin mor.

- Jørgen kommer hit neste uke, så det blir veldig koselig. Skikkelig avslapning, noe vi trenger nå.

Jørgen er også veldig klar for ferie:

- Det blir utrolig bra! Nå er alt fryd og gammen, og vi koser oss.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer