Jørgine Massa Vasstrand:

- Jeg skulle ønske at en jente tok seieren

Men i år var det en spesiell grunn til at nettopp Sondre fortjente å vinne, mener programlederen.

HEKTISK: Jørgine kan endelig legge noen svært hektiske uker bak seg, og fokusere på familien. Foto: Ida Bergersen
HEKTISK: Jørgine kan endelig legge noen svært hektiske uker bak seg, og fokusere på familien. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld var det duket for finalefest for «Norges tøffeste» i Oslo. Etter en seig finale, var det Sondre Lernes (28) som til slutt stakk av med seieren.

Programleder Jørgine Massa Vasstrand (33) var til stede under finalefesten, og hun forteller at Sondre var en av deltakerne som utmerket seg tidlig i konkurransen.

- På et tidspunkt røk han ut av konkurransen. Tenker du det var rettferdig at han fikk komme tilbake i konkurransen?

- Ja, frem til det tidspunktet hadde han vist kjempesterke prestasjoner, så det var absolutt fortjent, sier Jørgine, som også fortalte at hun kunne gjort det samme som Eline de Leeuw gjorde da hun og Hanna Martinsson knivet om den siste finaleplassen.

NORGES TØFFESTE: Vinneren av sesong fire, Sondre Lernes. Foto: NRK/Erlend Lånke Solbu
NORGES TØFFESTE: Vinneren av sesong fire, Sondre Lernes. Foto: NRK/Erlend Lånke Solbu Vis mer

Ingen jenter har tatt seieren

Det har blitt spilt inn fire sesonger av Norges tøffeste, og det er en mann som har vunnet hver eneste sesong.

- Det er klart jeg skulle ønske at en jente snart tok seieren, men Sondre fortjente virkelig seieren i år fordi han var så ekstremt godt forberedt. Han hadde sett alle sesongene med lupe, og pugget på alt man kan pugge til. Og slik jeg har forstått det, også min familiesituasjon, i tilfelle det skulle komme en quiz om Jørgine Vasstrand på et tidspunkt, sier Jørgine med et smil.

Ganske tidlig i konkurransen begynte guttene å legge en plan, slik at de skulle få ut jentene. Jørgine var raskt ute med å ta en prat med enkelte av jentene, da de begynte å tvile på seg selv og egne prestasjoner.

- Jeg føler ikke at jeg pushet dem, men de fleste jenter trår mer varsomt fordi man bare er vant til det som jente. Du er ikke den som står foran alle konkurrentene første dagen, og sier at du skal vinne. Det kan gjenspeile seg i konkurranser ved at man er mer forsiktig, selv om man egentlig har mer å gi.

Veldig intens boble

Det er bare litt over en uke siden Jørgine selv konkurrerte om seier, i «Skal vi danse». Det endte med en ny andreplass – noe som ikke er helt optimalt, da fokuset til Jørgine alltid er å vinne. Men hun forteller at det var godt å komme hjem til familien.

- Du er i en boble som er veldig intens. Alt handler om Skal vi danse, og så sprekker den bobla fra lørdag til søndag. Da er det ingen flere dansetreninger, og du kastes rett tilbake til det vanlige livet. Jeg har vært igjennom akkurat den samme prosessen en gang tidligere, så det ble ikke sånn: Wow, kjærlighetssorg. Santino skal jeg treffe masse uansett. Jeg trengte virkelig å komme meg hjem, så det har bare vært fint, sier hun.

Ekstremt dårlig samvittighet

- Har du hatt mye dårlig samvittighet?

- Ekstremt mye dårlig samvittighet. Ungene er jo de som kjenner minst på det – det er jeg som kjenner på at jeg burde vært hjemme. Men jeg er kjempeglad jeg deltok – det har vært en kjempeopplevelse. Jeg har vært mye borte i 12 uker, men jeg har mange uker til å være hjemme og fokusere fullt ut på ungene.

Minstemann, Indigo Iro, er nå 10 måneder gammel. Til tross for de hektiske ukene, føler ikke Jørgine at hun har gått glipp av mye av utviklingen hans.

- Jeg har jo sovet hjemme hver natt, og da har jeg han festet til puppen hele natten. Selv om jeg har vært borte hele dagen, har jeg fått nok tid med han likevel. Det er kun de siste to ukene som er så intensive at jeg knapt har vært hjemme.

Hadde ikke gått uten Morten

Jørgine er ikke i tvil om at Skal vi danse aldri hadde gått, om hun ikke hadde vært gift med en så raus og tålmodig mann som Morten.

- Jeg tror ikke alle menn hadde taklet det?

- Jeg vet ikke om jeg hadde taklet det så bra jeg heller. Han har vært hjemme med alle ungene, og hatt ansvar for alle aktiviteter de går på, i 12 uker. Det er next level intenst. Han kan være trøtt og grinete, og bli sur på meg, men han har aldri brukt noe imot meg. Vi ble med på Skal vi danse sammen – det hadde aldri falt han inn å klage over at jeg er så mye borte, for vi visste at det kom til å bli sånn. Han har stått i det 100 prosent sammen med meg. Sånn er Morten, sier Jørgine med et smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer