Thomas Markle:

- Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg hadde vært invitert

Hertuginne Meghans far Thomas Markle fikk ikke invitasjon til dåpen.

LYKKEN SOM BRAST: Hertuginne Meghan hadde et svært nært forhold til sin far da hun var liten. I dag har de ingen kontakt, og han ble ikke invitert i barnedåpen til Meghans sønn Archie Harrison Mountbatten-Windsor i juli 2019. Dette bildet er tatt av far og datter da de enda hadde et nært forhold. FOTO: NTB Scanpix
LYKKEN SOM BRAST: Hertuginne Meghan hadde et svært nært forhold til sin far da hun var liten. I dag har de ingen kontakt, og han ble ikke invitert i barnedåpen til Meghans sønn Archie Harrison Mountbatten-Windsor i juli 2019. Dette bildet er tatt av far og datter da de enda hadde et nært forhold. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To måneder etter at lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor kom til verden, var det duket for kongelig barnedåp i kapellet på Windsor slott i England. I en privat seremoni, forrettet av erkebiskop Justin Welby, som ble avholdt 6. juli 2019 ble den lille gutten døpt.

Det var 25 gjester til stede under seremonien, og forsamlingen besto av kun den nærmeste familien, og prins Harry (34) og hertuginne Meghans (37) aller kjæreste venner.

Etter dåpen ble det publisert to offisielle fotografier, tatt av hoff-fotograf Chris Allerton. På et av bildene ser vi dåpsbarnet og foreldrene omringet av onkel prins William, tante hertuginne Kate (37), farfar prins Charles (70), stefarmor hertuginne Camilla (71), mormor Doria Ragland (62), Lady Jane Fellowes (62) og Lady Sarah McCorquodale (64). De to sistnevnte er avdøde prinsesse Dianas storesøstre.

PRIVAT DÅP: De nybakte foreldrene prins Harry og hertuginne Meghan ønsket å holde sønnens dåp privat, men delte dette fine familiefotografiet med folket etter seremonien. På bildet ser vi dåpsbarnet Archie Harrison på mamma Meghans fang, tante Kate, onkel William, farfar Charles, stefarmor Camilla, mormor Doria og Dianas søstre Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale. FOTO: Chris Allerton // NTB Scanpix
PRIVAT DÅP: De nybakte foreldrene prins Harry og hertuginne Meghan ønsket å holde sønnens dåp privat, men delte dette fine familiefotografiet med folket etter seremonien. På bildet ser vi dåpsbarnet Archie Harrison på mamma Meghans fang, tante Kate, onkel William, farfar Charles, stefarmor Camilla, mormor Doria og Dianas søstre Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale. FOTO: Chris Allerton // NTB Scanpix Vis mer

Det var altså kun Meghans mor Doria Ragland som representerte hertuginnens side av familien.

Anstrengt forhold til faren

Det er jo kjent at hertuginne Meghan med årene har fått et rimelig anstrengt forhold til sin far Thomas Markle (74), og halvsøsknene Thomas Markle jr. (53) og Samantha Markle (54), etter at de har brukt media til å få ut sin frustrasjon med tanke på Meghans forhold til prins Harry - noe de har innrømmet at de fikk betalt for.

I et intervju med britiske Daily Mail snakker han nå ut om skuffelsen over ikke å ha blitt invitert til barnebarnets dåp.

- (...) Archie er mitt nye barnebarn, så selvfølgelig ville jeg ha ønsket å være der under seremonien, og ønsket Archie og hans foreldre god helse og lykke.

Thomas Markle var heller ikke å se i datteren bryllup i mai 2018, og lenge ble det spekulert i om det var han som skulle føre yngstedatteren opp kirkegulvet.

Men den gang ei. To hjerteinfarkt satte en stopper for Thomas Markles deltakelse i bryllupet, og det var prins Harrys far, prins Charles (70), som fikk det ærefulle oppdraget med å føre Meghan opp altergangen til sin kommende ektemann.

Frykter at han aldri kommer til å få sett barnebarnet sitt

Til Daily Mail sier Thomas Markle at han aldri har møtt svigersønnen prins Harry. En kilde nær Thomas Markle har uttalt til britiske Express at Meghans far er såret over at prins Charles nå har fått rollen som hertuginnens «surrogatfar» og at Thomas Markle er redd han aldri kommer til å få møte svigersønnen, sitt nye barn eller yngstedatteren igjen.

- Thomas senior har innsett at han aldri kommer til å få møtt barnebarnet sitt. Dette har påvirket helsen hans, og han frykter at tiden ikke strekker til for hans vedkommende. Han har forholdt seg rolig og vært ute av rampelyset i håp om at Meghan skal ta han inn i varmen igjen, om det så bare er et lite notis om hva som skjer og hva som er neste steg. Men det har ikke vært noen tegn til en slik far-datter-telefonsamtale eller korrespondanse, som har gjort ham svært frustrert.

FAR OG DATTER: Thomas Markle og hertuginne Meghan hadde et nært forhold da hun vokste opp. Dessverre har dette forholdet kjølnet med årene ettersom Thomas har tatt noen valg hertuginnen ikke har vært helt tilfreds med. FOTO: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Thomas Markle og hertuginne Meghan hadde et nært forhold da hun vokste opp. Dessverre har dette forholdet kjølnet med årene ettersom Thomas har tatt noen valg hertuginnen ikke har vært helt tilfreds med. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Meghan Markle vokste opp i Newport, Pennsylvania i USA, og foreldrene ble skilt da hun bare var to år. Doria Ragland og Thomas Markle giftet seg i 1979 og fikk ett barn sammen.

Hertuginne Meghan ble aldri døpt da hun var liten, men før to måneder før bryllupet ble det avholdt en dåpsseremoni i Det kongelige kapell i St. James' Palace, hvor hertuginnen altså ble døpt. Det var erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, som også forettet hertuginnens dåp - så dermed er både mor og sønn døpt av samme erkebiskop.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer