Ernæringsblogger Emilie 'Voe' Nereng (26) gjør det skarpt i årets sesong av TV 2-programmet 'Kompani Lauritzen', og har vist at hun både er strukturert og engasjert, og også knalltøff i krevende konkurranser.

Lene har gått ned 20 kilo med omstridt medisin
På Insta-story ba hun følgerne sine om å stille henne spørsmål de lurer på om både ernæring og deltakelsen i det populære TV-programmet, og blant spørsmålene som kom inn var om mat kan ha emosjonsregulerende effekt og hvordan maten de fikk på 'Kompani Lauritzen' var ernæringsmessig.
26-åringen har i tillegg til bloggkarrieren nemlig også tatt en bachelor innen ernæring, skrevet boken 'Sunt og digg' og ble kåret til 'Årets mat-influencer' under Vixen Awards i 2021.

Til følgerne sine snakker hun åpent ut om hvordan hun selv har brukt mat for å kontrollere emosjoner og erkjenner at hun en periode under koronapandemien slet med trøstespising.

Emilie Anker Stordalen om «Kompani Lauritzen»: - En personlig seier for meg
«Fra vi er små får vi ofte mat som belønning eller trøst, og det tar vi med oss videre i livet. Selv sliter jeg med trøstespising i kjipe perioder, som for eksempel under lockdown i fjor», skriver hun på Instagram, og legger til:
«Jeg ble liksom aldri mett, og fikk et enormt behov for å skape den lykkefølelsen i hjernen som mat gir».
Måten hun klarte å stoppe trøstespisingen fra å utvikle seg på, var å øke bevisstheten rundt hvorfor hun følte på behovet for å trøstespise.
«Jeg kom meg egentlig bare ut av det ved å øke bevisstheten rundt det, og å få det bedre mentalt og å være sosial», forteller hun.
Hastverk rundt måltidene
I et intervju med KK publisert i februar i år, fortalte hun at måltidene under innspillingen av 'Kompani Lauritzen' ble høydepunktet for deltakerne, og at maten de fikk på servert i kantinen på Setnesmoen leir i Møre og Romsdal var «typisk norsk husmannskost».
- Men hovedproblemet ernæringsmessig, var den svært begrensede tiden vi fikk til å spise opp maten, sier hun til KK.

På kasernen gikk det for det meste i havregrøt eller brød med pålegg - og enkelte dager både til frokost, lunsj og middag.
– Det er ikke bra for fordøyelsen at man har en halvtime til å spise – og det var hvis vi var heldig. Den halvtimen inkluderte også å pusse sko, hente mat, rydde og stille oss opp. I praksis fikk vi fem minutter til å hive i oss havregrøt på morgenen. Man har konstant vondt i magen! minnes hun overfor KK.
'Kompani Lauritzen' sendes på TV 2 på onsdag og lørdag.
