Emilie Nereng

- Jeg sliter med trøstespising i kjipe perioder

Ernæringsblogger Emilie 'Voe' Nereng (26) erkjenner at hun har brukt mat som trøst.

EMILIE NERENG: Den populære influenseren Emilie 'Voe' Nereng gjør det skarpt i årets sesong av 'Kompani Lauritzen' på TV 2. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB
EMILIE NERENG: Den populære influenseren Emilie 'Voe' Nereng gjør det skarpt i årets sesong av 'Kompani Lauritzen' på TV 2. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Ernæringsblogger Emilie 'Voe' Nereng (26) gjør det skarpt i årets sesong av TV 2-programmet 'Kompani Lauritzen', og har vist at hun både er strukturert og engasjert, og også knalltøff i krevende konkurranser.

På Insta-story ba hun følgerne sine om å stille henne spørsmål de lurer på om både ernæring og deltakelsen i det populære TV-programmet, og blant spørsmålene som kom inn var om mat kan ha emosjonsregulerende effekt og hvordan maten de fikk på 'Kompani Lauritzen' var ernæringsmessig.

26-åringen har i tillegg til bloggkarrieren nemlig også tatt en bachelor innen ernæring, skrevet boken 'Sunt og digg' og ble kåret til 'Årets mat-influencer' under Vixen Awards i 2021.

FOTO: Skjermdump // Instagram @emilienutrition
FOTO: Skjermdump // Instagram @emilienutrition Vis mer

Til følgerne sine snakker hun åpent ut om hvordan hun selv har brukt mat for å kontrollere emosjoner og erkjenner at hun en periode under koronapandemien slet med trøstespising.

«Fra vi er små får vi ofte mat som belønning eller trøst, og det tar vi med oss videre i livet. Selv sliter jeg med trøstespising i kjipe perioder, som for eksempel under lockdown i fjor», skriver hun på Instagram, og legger til:

«Jeg ble liksom aldri mett, og fikk et enormt behov for å skape den lykkefølelsen i hjernen som mat gir».

Måten hun klarte å stoppe trøstespisingen fra å utvikle seg på, var å øke bevisstheten rundt hvorfor hun følte på behovet for å trøstespise.

«Jeg kom meg egentlig bare ut av det ved å øke bevisstheten rundt det, og å få det bedre mentalt og å være sosial», forteller hun.

Hastverk rundt måltidene

I et intervju med KK publisert i februar i år, fortalte hun at måltidene under innspillingen av 'Kompani Lauritzen' ble høydepunktet for deltakerne, og at maten de fikk på servert i kantinen på Setnesmoen leir i Møre og Romsdal var «typisk norsk husmannskost».

- Men hovedproblemet ernæringsmessig, var den svært begrensede tiden vi fikk til å spise opp maten, sier hun til KK.

KOMPANIET: Emilie Nereng med de andre kjendisdeltakerne i årets 'Kompani Lauritzen' FOTO: Matti Bernitz / TV2
KOMPANIET: Emilie Nereng med de andre kjendisdeltakerne i årets 'Kompani Lauritzen' FOTO: Matti Bernitz / TV2 Vis mer

På kasernen gikk det for det meste i havregrøt eller brød med pålegg - og enkelte dager både til frokost, lunsj og middag.

– Det er ikke bra for fordøyelsen at man har en halvtime til å spise – og det var hvis vi var heldig. Den halvtimen inkluderte også å pusse sko, hente mat, rydde og stille oss opp. I praksis fikk vi fem minutter til å hive i oss havregrøt på morgenen. Man har konstant vondt i magen! minnes hun overfor KK.

'Kompani Lauritzen' sendes på TV 2 på onsdag og lørdag.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer