Melodi Grand Prix 2018:

- Jeg tenker liksom at «oi, wow! Nå må jeg huske å oppføre meg ordentlig» - men det gjør jeg jo aldri

MGP-aktuelle Ida Maria ble inspirert til å skrive låta «Scandilove» da hun forelsket seg i Norge på nytt etter to år i utlandet.

MGP-AKTUELL: Artist og låtskriver Ida Maria ble inspirert til å skrive låten sin da hun kom tilbake til Norge etter to år i USA. Foto: NTB Scanpix
MGP-AKTUELL: Artist og låtskriver Ida Maria ble inspirert til å skrive låten sin da hun kom tilbake til Norge etter to år i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag var det duket for å avsløre hvilke deltakere som skal få æren av å skinne på den store scenen under Melodi Grand Prix 2018.

Det er i alt ti deltakere med i sangkonkurransen, hvor alle kjemper om å få en plass i Eurovision Song Contest - som arrangeres i Lisboa fra 8. til 12. mai i år.

Blant finalistene er 33 år gamle Ida Maria Børli Siversten, best kjent bak artistnavnet Ida Maria. Hun har tidligere deltatt i programmer som «Hver gang vi møtes» og «Stjernekamp». Nå står hun på MGP-scenen for aller første gang, og har store forventninger til denne deltakelsen.

- Jeg er så glad for å endelig være med i MGP! Det er som en stor drøm å være her. Jeg tenker liksom at «oi, wow! Nå må jeg huske å oppføre meg ordentlig» - men det gjør jeg jo aldri, sier en humørfylt Ida Maria til KK.

Drømmer om Portugal

33-åringen trekker frem både låtslipp, sceneshow og tilbakemeldinger fra publikum som noe av det hun er aller mest spent på i forbindelse med showet i mars.

- Og så drømmer jeg om Portugal, da. Der har jeg aldri vært. Nå må jeg bare øve og ta det som det kommer.

Ida Maria stiller med låta «Scandilove» . En låt som ifølge henne ikke bare handler om den skandinaviske elskeren, men også om alle de sterke og flotte kvinnene vi har i Norge og Skandinavia.

Fra NRK-scenen på Marienlyst hyllet hun den nye norske regjeringen - og det faktum at det i dag er tre kvinner som styrer landet vårt.

- Det er helt herlig, synes jeg! ropte hun med et stor smil om munnen.

LES OGSÅ: Jeg tror det er viktig å bare elske seg selv, og bare kjøre på - noen kommer jo til å like det, mens andre ikke

En låt inspirert av Norge

- Hvordan vil du beskrive «Scandilove»?

​- Sangen min er et resultat som ble til etter at jeg kom tilbake til Norge etter å ha vært i USA i over to år. Det var da jeg liksom oppdaget den friske lufta, den flotte naturen og alle menneskene som virka så glade og lykkelige. «Herlighet, så nice det er her!», tenke jeg da, sier Ida Maria og fortsetter:

- Jeg kjente bare «aaah, Skandinavia!». Sangen min er absolutt en kjærlighetserklæring på alle plan.

ÅRETS DELTAKERE: Det var en blid og fornøyd gjeng som sto på scenen på Marienlyst i dag. Foto: NTB Scanpix.
ÅRETS DELTAKERE: Det var en blid og fornøyd gjeng som sto på scenen på Marienlyst i dag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Slår til igjen

Et annet stjerneskudd som står oppført blant finalistene i 2018-utgaven er MGP-veteran Stella Mwangi. Hun vant Melodi Grand Prix i 2011 med låta «Haba Haba», men røk ut i semifinalen i Tyskland samme år.

Nå deltar hun sammen med duettpartner Alexandra Rotan, og sammen skal de kjempe om å bli Norges bidrag i Lisboa med låta «You got me». Rotan er best kjent som live-vokalist for Alan Walker og som MGPjr-artist i 2010 med sangen «Det vi vil».

- I 2011 fikk jeg med meg hele Norge til å synge på Sahili. Det var sykt gøy! Nå vet jeg hva dette sirkuset går ut på, og det handler i all hovedsak om å ha det gøy. I år er det i tillegg dobbelt opp med moro da jeg har med Alexandra, så dette blir rett og slett bare «power» sier Mwangi til KK.

- Hvordan skal dere klare å overgå «Haba Haba»?

- Det handler egentlig ikke om å overgå. Dette er et nytt kapittel, en egen låt og en egen groove, sier Mwangi.

- Vi ønsker bare å formidle den kriblende følelsen man får når man treffer en ny person man liker. Det er glede, det er energi og man er rett og slett bare «superhappy». Jeg kan absolutt kjenne meg igjen i det vi synger om, så jeg tror dette er en låt som folk lett kan relatere seg til, legger Rotan til.

«Mr. Eurovision Royalty»

Den aller siste finalisten som ble annonsert på Marienlyst i dag var selveste «Mr. Eurovision» Alexander Rybak. I 2009 vant han ikke bare Eurovision-finalen med låta «Fairytale» - han høstet en poengsum høyere enn noen gang.

Nå stiller han med den selvskrevne låta «That’s How You Write A Song».

- Jeg skal innrømme at jeg føler på et stort forventningspress. Men istedenfor å prøve å overgå 2009-versjonen har jeg tro på at årets låt står støtt på egne bein. Den inneholder et budskap jeg så inderlig har lyst til å formidle.

- Hva vil du formidle?

- Den handler om å tro på egne talenter, og at man må tørre å skrive ned ideer. Jeg føler at denne sangen når ut til mange fler enn «Fairytale», når jeg er med på noe så stort som Melodi Grand Prix. Jeg har en sang som ikke handler bare om meg - den handler om å inspirere folk.

Les også: Brooklynn (7) stjal showet under prisutdelingen

HER ER DELTAKERNE I MELODI GRAND PRIX 2018:

Alejandro Fuentes

Aleksander Wallmann

Alexander Rybak

Charla K

Ida Maria

NICOLINE

Rebecca

Stella og Alexandra

Tom Hugo

Vidar Villa

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer