- Jeg testet ut alle slankemetoder for å få «thigh gap», likevel gnisser lårene mine

Nå har modell Iskra Lawrence endelig akseptert kroppen sin.

FORBILDE: Det tok lang tid før den britiske modellen Iskra Lawrence aksepterte sin egen kropp - men nå er hun blitt et forbilde for kvinner verden over. FOTO: NTB Scanpix
FORBILDE: Det tok lang tid før den britiske modellen Iskra Lawrence aksepterte sin egen kropp - men nå er hun blitt et forbilde for kvinner verden over. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske 28-åringen Iskra Arabella Lawrence har gjort seg bemerket i modellbransjen - både for sine smekre former, men også fordi hun har vært åpen om at hun har hudtilstanden keratosis pilaris, også kjent som nupper i huden.

SPORTY DAME: Iskra Lawrence fremmer et sunt kroppsideal. Her fra en yoga-session i Times Square i New York i sommer. FOTO: NTB Scanpix
SPORTY DAME: Iskra Lawrence fremmer et sunt kroppsideal. Her fra en yoga-session i Times Square i New York i sommer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med det britiske magasinet Women's Health, som ble publisert i sommer, snakker Iskra også om den harde kampen hun har kjempet for å bli komfortabel i egen kropp. Hun forteller at hun siden tidlige tenår har slitt med å akseptere sine egne former.

- Til en viss grad var jeg en helt normal, sunn tenåring, men jeg utviklet dysmorfofobi og spiseforstyrrelse fordi jeg hadde et urealistisk sammenligningsgrunnlag, sier hun i intervjuet.

Ifølge Wikipedia betegnes dysmorfofobi som «sykelig opptatthet av innbilt eller overbekymring for minimal feil med eget utseende».

En av de tingene Iskra ble helt besatt av å oppnå, var såkalt «thigh gap» - mellomrom mellom lårene når man står med føttene sammen.

FORBILDE: Iskra Lawrence fotografert under Cannes-festivalen i mai og på jobb som ambassadør for undertøysmerket Aerie i juli. FOTO: NTB Scanpix
FORBILDE: Iskra Lawrence fotografert under Cannes-festivalen i mai og på jobb som ambassadør for undertøysmerket Aerie i juli. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Å fremstå sexy var den eneste måten jeg følte at jeg ble verdsatt på. (...) Selv om jeg var sykelig streng mot meg selv, og prøvde alle mulige slankemetoder, klarte jeg aldri å få «thigh gap». Lårene mine gnisser likevel, sier hun i intervjuet.

Familien kjente henne ikke igjen etter fotoshoot

Hun fikk sjokk da hun tidlig i karrieren fikk tilsendt bilder av seg selv, tatt etter en fotoshoot, hvor de hadde redigert henne så mye at hverken hun eller familien kjente henne igjen.

- De ga meg «thigh gap», forminsket overarmene mine, glattet ut huden og fjernet alle føflekkene mine. Hele teamet hadde bestemt at ved å gjøre disse tingene ble jeg vakrere. Men dette var ting jeg aldri kunne oppnå selv. Jeg innså ikke påvirkningen det hadde på meg, men ble etter hvert klar over hva slags påvirkning det faktisk har på alle som ser disse bildene. Det kan være så utrolig skadelig for din mentale helse og selvbilde.

Iskra, som tidligere i år havnet på den prestisjetunge listen Forbes 30 Under 30 for Europe, har opparbeidet seg en metode for å få bedre selvtillit og selvfølelse overfor egen kropp - en metode hun kaller mirror work.

- Det er når vi ser hverandre i speilet at vi ofte er på det mest kritiske overfor oss selv. Så, i stedet for å fokusere på alt det vi er misfornøyd med, kan vi heller gi oss selv en kompliment. Dette er ikke noe som er gjort i en fei, men noe du må gjøre daglig, helt til du oppnår en sterk og selvsikker holdning overfor deg selv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer