Arve Tellefsen:

- Jeg trodde aldersforskjellen skulle bety mindre og mindre med årene

Arve Tellefsen åpner seg om tiden etter bruddet med sin 24 år yngre kone Kristin Slørdahl.

ET VANSKELIG ÅR: Fiolinist Arve Tellefsen forteller om et vondt og vanskelig år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ET VANSKELIG ÅR: Fiolinist Arve Tellefsen forteller om et vondt og vanskelig år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

For ett år siden tok livet til den norske fiolinisten Arve Tellefsen (85) en uventet vending. Det ble nemlig kjent at han og kona Kristin Slørdahl (61) hadde gått fra hverandre etter 15 år sammen.

Paret hadde kjent hverandre i en årrekke, men giftet seg først i 2004. I løpet av ekteskapet fikk de også døtrene Ingeborg Cecilie (18) og Kari Sofie (20) sammen.

Nå åpner Tellefsen seg ytterligere om tiden etter bruddet i et intervju med Dagbladet.

- Det er en sorg

Den norske fiolinisten legger ikke skjul på at bruddet fra kona har vært utfordrende for ham. På spørsmål om hvordan det føltes å ha blitt skilt i en alder av 85 år, understreker han derimot at de bare er separert.

- Det har vært en tung og krevende tid. Jeg håper og tror at vi skal finne tilbake til hverandre. Hun jeg fremdeles er gift med, er en flott kvinne og mor for våre jenter, sier han.

SEPARERT: Fiolinist Arve Tellefsen og kona Kristin Slørdahl. Her er de avbildet etter festforestillingen i operahuset i 2008. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
SEPARERT: Fiolinist Arve Tellefsen og kona Kristin Slørdahl. Her er de avbildet etter festforestillingen i operahuset i 2008. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Vis mer

Tellefsen forteller videre at det ikke var slik han så for seg alderdommen, og at han føler skyld.

- Det er en sorg, og når barn er involvert, blir ting tyngre. Men det er ikke alltid lett å være i et forhold. Vi har god kontakt, minstejenta er russ i år, mens storesøster akkurat er ferdig med førstegangstjenesten, i Marinen på et kystvaktskip.

- Stor aldersforskjell

Overfor Dagbladet forklarer også 85-åringen at aldersgapet mellom han og Slørdahl, som er på 24 år, kunne være utfordrende for dem.

Siden det ikke jevnes ut med årene, blir det snarere en kløft, mener han.

- Jeg trodde aldersforskjellen skulle bety mindre og mindre med årene, men det er ikke sånn - det er stikk motsatt. Det er nok lettere dersom partene i et forhold ikke har så stor aldersforskjell.

Avslutningsvis følger Tellefsen opp med at han har fått et bedre forhold til kona, etter at de tok en pause. Og han legger ikke skjul på at han håper at alt skal ordne seg mellom dem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer