Kompani Lauritzen

– Jeg trodde jeg skulle brekke nakken

Med et høyt press på å gjennomføre lagøvelsen, endte Sval opp i en kritisk situasjon.

KOMPANI LAURITZEN: Sval imponerer under årets sesong, men fikk seg en ubehagelig opplevelse under lagøvelsen som vises lørdag. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
KOMPANI LAURITZEN: Sval imponerer under årets sesong, men fikk seg en ubehagelig opplevelse under lagøvelsen som vises lørdag. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Den fjerde sesongen av Kompani Lauritzen er i gang, og 14 kjendiser har inntatt Setnesmoen leir. Som tidligere skal deltakerne få kjenne på militærlivet under Dag Otto Lauritzens regime, hvor de skal forsøke å bli en bedre versjon av seg selv.

Med hinderløyper, tårnhopp, baklengsstup, våkenetter og toppturer på tom mage, får rekruttene virkelig testet hva de er laget av.

Sval Rosenløw Eeg (24), bedre kjent under artistnavnet Sval, er en av rekruttene som får testet fysisk styrke, viljestyrke og samarbeidsevner i årets sesong.

For å bli en bedre versjon av seg selv, blir rekruttene presset til å prestere sitt ytterste, koste hva det koste vil. Under lørdagens øvelse havner Sval i en kritisk situasjon som utløser ordene: «Stopp, stopp, stopp» i frykt.

KOMPANIREKRUTT 92: Sval imponerer så langt i årets sesong, og viser at hun ikke trenger å dvele så mye før hun gjennomfører øvelsene. FOTO: Matti Bernitz/TV 2.
KOMPANIREKRUTT 92: Sval imponerer så langt i årets sesong, og viser at hun ikke trenger å dvele så mye før hun gjennomfører øvelsene. FOTO: Matti Bernitz/TV 2. Vis mer

«Stopp, stopp, stopp!»

Deltakerne skal konkurrere i en ny versjon av oberstens gjørmete hinderløype – i et av «Romsdalens mest ettertraktede rekreasjonsområder», skal vi tro kapteinen, som viser frem froskemarksumpen rekruttene snart skal få kjenne tett på kroppen.

Her skal rekruttene lagvis samarbeide og kommunisere for å gjennomføre raskest mulig. Gjennom bildekk plassert på rad og rekke i to høyder, skal deltakerne åle seg gjennom.

– Jeg trodde jeg skulle brekke nakken på vei inn i de hjulene, sier Sval i etterkant av øvelsen.

Da hun skulle gjennom dekkene, sto lagkameratene på hver sin side og dyttet og dro i kroppen hennes med mål om å få henne gjennom så fort som mulig. Likevel stoppet det opp ved hodet. Armen lå i en vinkel som gjorde det hele fysisk utfordrende, og førte til en ubehagelig opplevelse for 24-åringen.

– Da fikk jeg panikk og bare: «Stopp, stopp, stopp!», forteller hun.

Til KK forteller artisten at det er lett å bli redd når du får akutt vondt i nakken. Hun reflekterer imidlertid over at det var noe dramatisk å tenke at den skulle brekke, men der og da var det ekkelt.

– Jeg fikk panikk et øyeblikk. Men laget taklet det bra og de fikk meg ut derfra på best mulig måte, sier hun og påpeker at det ikke ble noe langvarig skade.

ÅRETS DELTAKERE: Kjendisene får presset seg til sitt ytterste, i kjent Kompani Lauritzen-stil. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
ÅRETS DELTAKERE: Kjendisene får presset seg til sitt ytterste, i kjent Kompani Lauritzen-stil. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Deler opplevelsen med laget

Rekruttene får bryne seg på ulike fysiske øvelser, og til tross for at lagøvelsene går på tid, er det samarbeidet som er grunnstenen.

Selv kjente hun på mestringsfølelse etter å ha gjennomført individuelle øvelser. Følelsen kunne likevel bli noe amputert da rekruttene gjerne blir sammenlignet og rangert på tid, og hun skjønte at andre var raskere enn henne.

Hun måtte minne seg selv på at alle er forskjellige, og fokuserte på hva som var mestring for henne ut ifra hennes utgangspunkt.

Hva er det viktigste du har lært av deltakelsen?

– Jeg har lært at kroppen tåler så mye mer enn man tror, og at man kan få til nesten alt man vil med riktige folk rundt seg.

24-åringen legger til at hun har lært seg å overtenke mindre, skru av hodet og bare gjøre.

Kompani Lauritzen sendes på TV 2 Direkte lørdag og onsdag kl. 20.00.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer