Stjernekamp

- Jeg tror det er viktig å elske seg selv, og bare kjøre på - noen kommer jo til å like det, mens andre ikke gjør det

Vi tok en prat med Stjernekamp-aktuelle Makeda (24) og Lisa (21) om kroppshysteri og nett-troll.

STJERNEKAMP: Lisa (21) og Makeda (24) blir denne høsten å se i Stjernekamp på NRK.  Foto: Gitte Johannessen / NTB
STJERNEKAMP: Lisa (21) og Makeda (24) blir denne høsten å se i Stjernekamp på NRK. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av årets deltakere i NRK-konkurransen «Stjernekamp» er de unge artistene Ina Makeda Halvorsen Dyhre (24) fra Asker og Lise Børud (21) fra Arendal. Vi tok en prat med de under pressetreffet på NRK da det ble kjent hvilke artister som står på scenen til høsten. (PSST: Slik holder Stjernekamp-aktuelle Benedicte Adrian seg i form)

- Hvorfor kommer nettopp du til å vinne «Stjernekamp 2017»?

- Jeg synes jeg stikker meg litt ut med stemmen min og med utstrålingen. Jeg er litt annerledes, og det er også måten jeg synger på. Kanskje også på grunn av gleden jeg sprer, jeg håper den smitter! sier Makeda selvsikkert.

- Det er vanskelig å si, men jeg håper jeg kan komme med noe friskt. Vise frem noen dansetrinn og spre litt glede. Jeg håper det kan nå gjennom til folka der hjemme! svarer den tidligere barnestjernen Lisa like selvsikkert.

LES OGSÅ: Stadig flere mammabloggere hetses på nett

- Mange artister føler både på jantelov og nett-troll der ute, er det noe dere har tenkt på?

- Jeg kan føle litt på det personlig, men ikke sånn jeg tenker å være som artist. Det skal ikke stoppe meg. Det handler om å modnes og å bli trygg på seg selv, men jeg føler at jeg har kommet en lang vei allerede, sier Makeda.

- Når du sier personlig, hva tenker du på da?

- Litt sånn hva man går med, kroppen, hva man skal vise frem og ikke. Alle de personlige tingene der. Jeg tror det er viktig å elske seg selv, og bare kjøre på - noen kommer jo til å like det, mens andre ikke gjør det. Det er alltid sånn! Man skal være glad i seg selv og elske kroppen sin, alt det der vi blir prakka på i media det gjør meg helt sprø. Det er det jeg mener at det kan gjøre deg usikker på deg selv, så jeg synes det er viktig at jeg står i mitt. Jeg har former, og jeg elsker det - og jeg vil at unge jenter skal kunne se opp til meg til for nettopp det, forklarer hun videre.

LES OGSÅ: Slik beskytter du barna mot kroppspress

- Hvis det er noe man kan skyve unna, så gjør man det

Også for Lisa handler det om å være seg selv, og ikke bry seg om hva andre tenker og mener.

- Det er faktisk noe jeg har tenkt en del på. Man kan jo selvfølgelig lese kommentarene og bli lei seg over de negative tilbakemeldingene, men jeg tenker at så lenge man vet hvem man er selv så handler det om at man skal ha det gøy, uansett hva andre sier. Vi er jo bare her for å ha det gøy! Hvis det kommer konstruktiv kritikk tar man selvfølgelig det imot, men hvis det er noe man kan skyve unna, så gjør man det.

- Lar du deg påvirke av negative tilbakemeldinger?

- Det kan jeg gjøre, men så er det viktig å gå inn i seg selv og tenke: «hvem er egentlig disse menneskene og hva er viktig her nå».

- Hvordan er det å skulle konkurrere med godt etablerte navn som Benedicte Adrian, Hilde Lyrån og Ida Maria?

- Jeg tenker ikke så mye på det på den måten. Jeg ser på oss som veldig like, vi er artister alle sammen som elsker å drive med det vi gjør. Jeg setter oss alle på lik linje, sier Makeda.

- Det er nervepirrende! Det må jeg si. Sånn som Hilde Lyrån, hun er jo danser og synger og spiller, og Benedicte Adrian har jo også vært artist i mange år. Men jeg tenker at jeg bare må være meg selv, rett og slett. Så får jeg komme med det jeg har, og så får de komme med det de har, og så tror jeg det blir bra uansett, forklarer Lisa.

LES OGSÅ: Undertøysmerke har laget målebånd som skal bidra til å gi kvinner økt selvfølelse

STJERNEKAMP: I den sjette sesongen av Stjernekamp på NRK møtes artistene Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Lise Børud, Makeda, Aleksander Walmann, Didrik Solli-Tangen, Gaute Ormåsen og Hilde Lyrån (som ikke var til stede). Foto: NRK
STJERNEKAMP: I den sjette sesongen av Stjernekamp på NRK møtes artistene Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Lise Børud, Makeda, Aleksander Walmann, Didrik Solli-Tangen, Gaute Ormåsen og Hilde Lyrån (som ikke var til stede). Foto: NRK Vis mer

Begge to tror allikevel at de kan lære mye av de godt etablerte artistene.

- Ja, det tror jeg. Nå vet jeg jo ikke helt hvordan vi skal jobbe sammen da, men den energien vi kommer til å skape sammen løfter hverandre opp. Jeg tror energi har mye å si, for vi kan jo alle sammen synge - det er jo en grunn til at vi er her, sier Makeda.

- Jeg har jo ikke vært så mye i spotlighten før, så jeg tror kanskje de kan lære meg litt om hvordan jeg skal håndtere det, sier Lisa, som i 2007 takket nei til en kontrakt med Disney.

- Hva kan de lære av dere da?

- Hehe, det var et godt spørsmål! Jeg vet ikke... Det virker som alle er selvsikre på seg selv og mange av de er jo mer etablert enn meg. Men jeg vet ikke, jeg bringer bare god energi, jeg! sier Makeda med et smil.

- Jeg har jo dansa en del da, så kanskje jeg kan lære dem noen dansemoves? sier danseglade Lisa til KK.no.

Om Lisa og Makeda:

Lisa spilte inn sitt første album som femåring, og ble en av Kristen-Norges store barnestjerner med 120 000 solgte album. Nå bor hun i Oslo og går på hip hop-linjen på Bårdar.

Makeda er adoptert fra Etiopia og kom til Norge i 1992, da hun var seks måneder gammel. Hun har vært fast korist for Admiral P de siste årene. I 2015 deltok hun i «Melodi Grand Prix» med låta «Stand Up».

«Stjernekamp» sendes på NRK til høsten.

LES OGSÅ: - Vi trenger tiltak mot det enorme kroppspresset unge opplever i dag

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer