Trailer Sonja:

- Jeg tror ikke produsentene var klar over hvor mye trening det er som ligger bak

Ine Marie Wilman (33) spiller Sonja Henie i ny storfilm. Nå er traileren her!

Her kan du se traileren til filmen om Sonja Henie.Vis merVis merVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første juledag er det premiere på den norske storfilmen «Sonja» - om skøyteikonet og filmdivaen Sonja Henie, som gjorde internasjonal suksess i Hollywood på midten av 30-tallet.

Sonja Henie ble født på Oslos beste vestkant i 1912, og ettersom hun bodde tett på Frogner stadion fant hun raskt gleden ved skøyteløp. Det skulle bli hennes lodd her i livet, og det tok ikke lang tid før unge Sonja viste at hun hadde talent.

I romjulen kan vi altså se hvordan Sonjas berg-og-dal-bane-liv utviklet seg. Suksessen på skøytebanen og i Hollywood tok av, men også Sonja fikk kjenne på medaljens bakside. Se traileren øverst i saken!

Sonja portretteres av den norske skuespilleren Ine Marie Wilman (33), som allerede har gjort seg bemerket i filmbransjen. I 2015 fikk hun Amanda-pris i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» for rollen i spillefilmen «De nærmeste», og året etter hentet hun Gullruten-pris i samme kategori for rollen i kriminalserien «Det tredje øyet».

KINOFILM: Ine Marie Wilman spiller kunstløper Sonja Henie i kinofilmen som har premiere i romjulen. Til KK har skuespilleren tidligere fortalt at hun trente syv dager i uken i forkant av innspillingen. FOTO: Adi Marineci
KINOFILM: Ine Marie Wilman spiller kunstløper Sonja Henie i kinofilmen som har premiere i romjulen. Til KK har skuespilleren tidligere fortalt at hun trente syv dager i uken i forkant av innspillingen. FOTO: Adi Marineci Vis mer

LES OGSÅ: Den erotiske thrilleren «En affære» har allerede skapt blest: - Jeg kommer nok ikke til å diskutere sexscenene med de nærmeste

- Det var en befrielse å kunne være på isen og faktisk glemme at jeg hadde på meg skøyter

Vi møtte Ine Marie under i forbindelse med arrangementet Filmvåren 2018 i regi av Norsk filminstitutt på Cinemateket i Oslo i slutten av august, og hun la ikke skjul på at det var noen tøffe måneder i forkant av og under filminnspillingen av «Sonja».

- Jeg skulle portrettere en kvinne som hadde stått på skøyter og danset ballett hver dag siden hun var fire år, så det handlet ikke bare om det jeg gjorde foran kamera, men at jeg også skulle fremstå som en troverdig toppidrettutøver. Det var mye jeg måtte gi avkall på for å få til det! sa hun til KK i august.

Ine Marie hadde omtrent tre økter i uken på skøyter, tre økter i uken med ballet og to økter i uken med personlig trener. Hardtreningen ga resultater og da filminnspillingen begynte overrasket hun både seg selv og filmprodusentene med skøyteteknikken hun hadde opparbeidet seg.

- Det var en befrielse å kunne være på isen og faktisk glemme at jeg hadde på meg skøyter. Jeg gjør mer selv foran kamera enn det man kanskje hadde forventet at jeg skulle få til da vi begynte. Produsentene ga uttrykk for at de bare ønsket at jeg skulle trene sånn at det så naturlig ut, men jeg tror ikke de var klar over hvor mye trening som ligger bak, for at det skal se ut som at det ikke koster deg noe å stå på isen, forklarte hun.

HOLLYWOOD-GLAMOUR: Sonja Henie (spilt av Ine Marie Wilman) menget seg med de store Hollywood-stjernene på midten av 30-tallet. Her med den amerikanske skuespilleren Tyrone Power (spilt av Gustavo Rojo). Sonja Henie og Tyrone Power spilte sammen i filmen «På glattisen»/«Thin Ice» fra 1937. FOTO: Jose Haro
HOLLYWOOD-GLAMOUR: Sonja Henie (spilt av Ine Marie Wilman) menget seg med de store Hollywood-stjernene på midten av 30-tallet. Her med den amerikanske skuespilleren Tyrone Power (spilt av Gustavo Rojo). Sonja Henie og Tyrone Power spilte sammen i filmen «På glattisen»/«Thin Ice» fra 1937. FOTO: Jose Haro Vis mer

Og skal vi tro traileren ser det ut til at Ine Marie har gjort kunststykket med å lære seg å vise kunster på glattisen!

«Sonja» er regissert av Anne Sewitsky (40), som er utdannet ved Den norske filmskolen på Lillehammer. Dette er hennes fjerde spillefilm, og har internasjonal premiere på den prestisjetunge filmfestivalen Sundance Film Festival i USA i januar.

«Sonja» har norgespremiere tirsdag 25. desember.

LES OGSÅ: Traileren til den nye «Løvenes Konge»-filmen er sluppet - og vi gleder oss så mye!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer