Vibeke Skofterud:

- Jeg var drittlei av å legge press på meg selv. Tenke at man alltid kan gjøre en bedre jobb

Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud er klar for OL. Men denne gangen uten ski på beina.

VIBEKE SKOFTERUD: Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud skal kommentere under OL i Pyeongchang i Sør-Korea i februar 2018. Foto: NTB Scanpix
VIBEKE SKOFTERUD: Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud skal kommentere under OL i Pyeongchang i Sør-Korea i februar 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar braker det løs med OL-stemning i Pyeongchang i Sør-Korea og en av dem som skal være med på sportsarrangementet er Vibeke Skofterud (37). Den tidligere langrennsutøveren blir riktignok ikke å se i skisporet, men på indre bane side om side med programlederkollega Jonas Bergh-Johnsen. Skofterud er tidligere eliteløper med stafettgull både fra VM i 2005 og 2011og Vancouver-OL i 2010.

Den blide 37-åringen har dermed mye egenerfaring med seg i OL-sekken. Vi tok en prat med Skofterud under TVNorges vårlansering i begynnelsen av november - nøyaktig 100 dager før OL-ilden tennes i Sør-Korea.

- Min rolle under OL blir å komme med mine betraktninger med tanke på det som skjer under løpet, og kanskje også prøve å formidle hva jentene og guttene har gjort i forberedelsesperioden. Hvilke mål de har, og hvordan man forbereder seg både fysisk, psykisk og mentalt. Jeg håper jeg kan bidra med egne erfaringer med tanke på at jeg har vært på et landslag i 17 år, og dermed vet hva som skjer.

Skofterud fikk sitt internasjonale gjennombrudd i sesongen 2001/02, og la opp som langrennsløper på toppnivå i august 2015. På spørsmål fra KK om det nå kommer til å føles sårt og rart å sitte på den andre siden svarer hun at det heller blir stikk motsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer