Ursula Andress

– Jeg var ikke like forelsket som ham

Bare tre uker etter at bildet ble tatt, var Hollywood-kjekkasen død.

URSULA ANDRESS OG JAMES DEAN: Et av Hollywoods stjernepar fikk en kort og stormfull tid sammen, og livet til den ene endte i tragedie. Her fra en fest i 1955. FOTO: Granger/REX/NTBScanpix
URSULA ANDRESS OG JAMES DEAN: Et av Hollywoods stjernepar fikk en kort og stormfull tid sammen, og livet til den ene endte i tragedie. Her fra en fest i 1955. FOTO: Granger/REX/NTBScanpix Vis mer
Publisert

Da Ursula Andress steg dyvåt opp av det karibiske hav i hvit bikini i «Dr. No» i 1962, var det som den aller første Bond-piken. Under navnet Honey Ryder var hun væpnet til tennene med redskapet bikinikniv, og spurte Sean Connery:

– Hva gjør du her? Ser du etter skjell?

Hvorpå Connery svarte, i et manus som bare kunne vært klekket ut på 60-tallet:

– Nei, jeg bare ser.

Stengt inne

Sveitsiske Ursula var langt fra et uskrevet blad før James Bond, og historien hennes tar mang en overraskende vending. Og etter hvert en tragisk en.

Diplomatdatteren Ursula hadde medvirket i flere italienske filmer, og da vennen Marlon Brando arrangerte en prøvespilling, fikk Ursula en sju år lang kontrakt med Paramount.

I januar 1955 fløy hun fra Roma til Hollywood, hvor hun ble foret på en diett av Greta Garbo-, og Marlene Dietrich-filmer, med plan om at hun skulle bli den neste store. Det skal ha vært Audrey Hepburns mor som lærte henne engelsk og Ursula sa senere om den første tiden i filmbyen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer