Reese Witherspoon

- Jeg var livredd da jeg ble gravid som 22-åring

Hollywood-stjernen åpner opp om den tøffe tiden i begynnelsen av karrieren.

REESE WITHERSPOON: Hollywood-stjernen har tre barn. Datteren Ava Phillippe er den eldste av dem. Her er mor og datter fotografert under premieren på sesong 2 av Big Little Lies i 2019. FOTO: NTB
REESE WITHERSPOON: Hollywood-stjernen har tre barn. Datteren Ava Phillippe er den eldste av dem. Her er mor og datter fotografert under premieren på sesong 2 av Big Little Lies i 2019. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i høst kunne Hollwyood-stjernen Reese Witherspoon (44) feire datteren Ava Elizabeth Phillippe 21-årsdag - rundt samme alder hun selv var da hun ble gravid for første gang.

I det nye talkshowet til skuespillerkollega Drew Barrymore (45), kalt Drew Barrymore Show, åpner hun opp om det å bli mor i ung alder.

- Skal jeg være helt ærlig, var jeg livredd. Jeg ble gravid som 22-åring og visste ikke hvordan jeg skulle kombinere jobb og morsrollen. Men man må bare få det til, ikke sant? sier hun til Barrymore og publikum.

- Jeg hadde ingen makt eller tyngde i bransjen

Datteren Ava, og etter hvert sønnen Deacon (16), fikk hun sammen med eksmannen Ryan Phillippe (46), som hun ble kjent med da de begge spilte i kultfilmen Cruel Intentions i 1999 - samme året som datteren kom til verden og de giftet seg.

DEN GANG DA: Reese Witherspoon med Cruel Intentions-kollegene Selma Blair (t.v.), Sarah Michelle Gellar og Ryan Phillippe under premieren i februar 1999. FOTO: NTB
DEN GANG DA: Reese Witherspoon med Cruel Intentions-kollegene Selma Blair (t.v.), Sarah Michelle Gellar og Ryan Phillippe under premieren i februar 1999. FOTO: NTB Vis mer

- Jeg visste ikke om jeg kom til å faste oppdrag. Jeg var ikke blitt populær - altså, jeg spilte i filmer, men hadde ikke etablert meg som en som kunne kreve at innspillingen skjedde i nærheten av barnas skole, sier hun og legger til:

- Jeg hadde ingen makt eller tyngde i bransjen, så jeg måtte bare gjøre som alle andre mødre; finne ut av ting, og få barnefar, partner og besteforeldre til å hjelpe meg med barna.

Reese og Ryan gikk fra hverandre i 2008, etter ni års ekteskap. De har fordelt foreldreretten for barna mellom seg.

44-åringen har også sønnen Tennessee (7) med sin nåværende ektemann Jim Toth (50). Paret har vært gift siden 2011.

FIN FAMILIE: Reese Witherspoon med ektemannen Jim Toth og de to eldste barna Ava og Deacon under en tilstelning i 2019. Hun har også sønnen Tennessee. FOTO: NTB
FIN FAMILIE: Reese Witherspoon med ektemannen Jim Toth og de to eldste barna Ava og Deacon under en tilstelning i 2019. Hun har også sønnen Tennessee. FOTO: NTB Vis mer

Suksess i Hollywood

Siden Cruel Intetions-filmen på slutten av 90-tallet, har Reese gjort seg opp som en av Hollywoods mektigste kvinnelige skuespillere.

Det hele startet med suksessen med Legally Blond-filmene i 2001 og 2003. Og Walk the Line i 2005, hvor hun spiller June Carter, kona til countryartist Johnny Cash (spilt av Joaquin Phoenix).

Siden har hun også høstet gode kritikker for sin rolle som den standhaftige powermammaen Madelaine Mackenzie i HBO-serien Big Little Lie fra 2017 og sesong 2 fra 2019 - side om side med blant andre Nicole Kidman (53) og Meryl Streep (71).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer