- Jeg var redd vannet skulle gå i bryllupet!

Prinsesse Madeleine hadde kynnere da storebroren giftet seg.

HØYGRAVID: To dager etter at dette bildet ble tatt av høygravide prinsesse Madeleine, ektemannen Chris O'Neill og datteren prinsesse Leonore, fødte hun sønnen prins Nicolas. I et ferskt og åpenhjertig intervju forteller den svenske prinsessen at hun var redd for at vannet skulle gå i storebror prins Carl Philips bryllup 13. juni 2015. FOTO: NTB Scanpix
HØYGRAVID: To dager etter at dette bildet ble tatt av høygravide prinsesse Madeleine, ektemannen Chris O'Neill og datteren prinsesse Leonore, fødte hun sønnen prins Nicolas. I et ferskt og åpenhjertig intervju forteller den svenske prinsessen at hun var redd for at vannet skulle gå i storebror prins Carl Philips bryllup 13. juni 2015. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 13. juni 2015 dukket prinsesse Madeleine (37) opp i en nydelig rosa kjole fra Elie Saab - men det var ikke akkurat kjolen folk la merke til denne solfylte sommerformiddagen. Prinsessen var på dette tidspunktet nemlig høygravid med barn nummer to - som skulle vise seg å komme to dager senere.

I et ferskt intervju med det svenske magasinet mama, som kommer i bladhyllen 12. september, har prinsessen, som nå er trebarnsmor, åpnet opp om da hun trodde vannet skulle gå i Slottskyrkan i Stockholm. Det var i anledning storebror prins Carl Philip (40) og Sofia Hellqvists (34) bryllup.

- Jeg satt der i kirken og tenke: «Bare. Ikke. Vannet. Går.». Hva gjør jeg om vannet går, blir jeg sittende? Skal jeg reise meg - hva gjør man? Jeg var kjempenervøs, men Nicolas ventet litt med å komme ut, minnes hun, ifølge SvensDam.

Hadde kynnere på direktesendt TV

Heldigvis hadde hun god støtte i svogeren prins Daniel (45), som er gift med storesøster prinsesse Victoria (42). Han var hennes bordkavaler under middagen på Stockholms slott, og var fullt klar over at svigerinnen var plaget med kynnere.

SMILTE TAPPERT: Til tross for at terminen var rett rundt hjørnet, stilte prinsesse Madeleine opp i bryllupet til storebror prins Carl Philip i 2015. To dager etter bryllupet ble prins Nicolas født. FOTO: NTB Scanpix
SMILTE TAPPERT: Til tross for at terminen var rett rundt hjørnet, stilte prinsesse Madeleine opp i bryllupet til storebror prins Carl Philip i 2015. To dager etter bryllupet ble prins Nicolas født. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde Daniel til bords, noe som var helt fantastisk, og han hjalp meg. Så jeg kunne si: «Nå gjør det skikkelig vondt, så nå får du prate så sitter jeg og ler!», for det var jo en TV-sendt middag også, haha! Så jeg kunne liksom ikke sitte der og gjøre grimaser, sier hun åpenhjertig til magasinet mama.

Siden den gang har prinsesse Madeleine og den amerikanske ektemannen Chris O'Neill (45) fått enda et tilskudd til familien, nemlig lille prinsesse Adrienne. Hun kom til verden 9. mars 2018. Eldstedatteren prinsesse Leonore ble født 20. februar 2014.

Til magasinet mama forteller prinsessen videre at ektemannen drømmer om totalt fire barn, men at det er rimelig uaktuelt for henne - akkurat nå.

MADELEINE OG BARNA: I et stort intervju med det svenske magasinet mama deler prinsessen om livet som småbarnsmor til barna prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne. FOTO: Faksimile mama // Emily Dahl
MADELEINE OG BARNA: I et stort intervju med det svenske magasinet mama deler prinsessen om livet som småbarnsmor til barna prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne. FOTO: Faksimile mama // Emily Dahl Vis mer

- Det er Chris som har sagt fire barn, ikke jeg, haha! Akkurat nå kjenner jeg at jeg ikke vet hvordan jeg skulle ha fått det til rent logistikkmessig, for nå er det for mye som det er, men samtidig føles det jo litt kjedelig å stenge den døren. For det er jo så herlig med barn. Men vi får vel se, akkurat nå er jeg veldig fornøyd med tre barn. Kanskje det blir en hund i stedet, sier Madeleine og ler.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill giftet seg 8. juni 2013 i Slottskapellet i Stockholm. I dag bor de med familien i Florida.

Derfor deler hun bilder av barna i sosiale medier

I sommer kom barneboken «Stella och hemligheten» ut, hvor prinsessen har medvirket som forfatter. Den er publisert i samarbeid med World Childhood Foundation, som står både prinsessen og dronning Silvias (75) hjerte nærme.

Barneboken skal åpne for samtale rundt vanskelige spørsmål barn og unge måtte slite med, og skal gi barn økt selvfølelse og selvtillit. Dette er noe prinsessen selv har kjent på i oppveksten, og i et intervju med SVT fortalte hun at hun som liten var redd for pressefotografene som tok bilder av henne og de eldre søsknene når de var med foreldrene på oppdrag.

FLERE BARN?: Selv om Chris O'Neill drømmer om fire barn, sier prinsesse Madeleine at de - for nå - holder med de tre de allerede har. Dette bildet ble delt i sommer. FOTO: Anna-Lena Ahlström // Kungahuset.se
FLERE BARN?: Selv om Chris O'Neill drømmer om fire barn, sier prinsesse Madeleine at de - for nå - holder med de tre de allerede har. Dette bildet ble delt i sommer. FOTO: Anna-Lena Ahlström // Kungahuset.se Vis mer

Derfor har hun selv ønsket å skåne barna sine ved å selv kontrollere hva som legges ut.

- I dag har jo alle mobiltelefoner og det skal tas bilder og selfies. Det er hyggelig når folk kommer bort og vil ta et bilde, men nå handler det ikke lenger om bilder til familiealbumet. Nå skal de spres overalt i sosiale medier. Jeg legger selv ut bilder i blant. Men det gjør jeg bevisst fordi jeg selv vil bestemme hvilke bilder som blir lagt ut, sa hun til SVT-reporter Ted Wigren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer