Sophie Turner

- Jeg var sjalu på Maisie fordi hun kapret badass-rollen

Game of Thrones-skuespiller Sophie Turner innrømmer at hun i begynnelsen ikke var helt tilfreds med rollekarakteren sin.

GAME OF THRONES: Maisie Williams og Sophie Turner (t.h.) har utviklet et svært nært vennskap etter å ha spilt i åtte sesonger av den populære HBO-serien Game of Thrones. FOTO: NTB Scanpix
GAME OF THRONES: Maisie Williams og Sophie Turner (t.h.) har utviklet et svært nært vennskap etter å ha spilt i åtte sesonger av den populære HBO-serien Game of Thrones. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av april er det premiere på åttende og siste sesong av den populære HBO-serien Game of Thrones, og det er knyttet store forventninger til hvordan serien - som ble sluppet i 2011 - avsluttes.

I høst slo vi an en prat med Game of Thrones-regissør Jeremy Podeswa under nordiske seriedager i Oslo, og han trakk spesielt frem de kvinnelige skuespillerne i serien - som han mener har vokst kolossalt siden første innspillingsdag.

- Mange av dem var svært unge da serien hadde premiere i 2011, og ikke bare har de vokst fysisk, men også psykisk, intellektuelt og emosjonelt. I de siste sesongene føler jeg at de kvinnelige karakterene i serien har tatt over mer og mer, og det har vært en veldig interessant utvikling. De har alle vært en del av sin egen personlige reise, sa han til KK i september.

To av de Podeswa trekker frem er skuespillerne Sophie Turner (23) og Maisie Williams (21), som spiller søstrene Sansa og Arya Stark. De var bare 12 og 13 da de møttes første gang i 2009 for å gjøre manuslesing sammen.

SØSTRE: Sophie Turner og Maisie Williams har hatt rollene i Game of Thrones siden de var 12 og 13 år. FOTO: HBO // NTB Scanpix
SØSTRE: Sophie Turner og Maisie Williams har hatt rollene i Game of Thrones siden de var 12 og 13 år. FOTO: HBO // NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er glad for at Sansa endelig har fått makt

I et fellesintervju med magasinet Rolling Stone åpner Sophie og Maisie opp om rollene de har hatt nesten halve livet. I løpet av disse årene har de utviklet et svært nært vennskap, og regner hverandre som søstre. NB! Vi advarer om spoilere under!

Men Sophie erkjenner at hun i begynnelsen var sjalu på Maisie, fordi hun hadde en mer krevende og tøff rolle, enn det hun selv følte at hun hadde. Sophie spiller nemlig den sårbare og følsomme Winterfell-søsteren Sansa Stark, sammenlignet med den tøffe guttejenta Arya Stark.

- I begynnelsen var jeg sjalu på Maisie fordi hun fikk lov til å gjøre alle disse sverdkamp-scenene og være badassen. Jeg visste jo at min karakter også var veldig mektig, og at Sansa tilpasser seg bedre enn Arya. (...) Det var rimelig frustrerende i begynnelsen, fordi ting gikk så sakte, men det gjør at det føles mer tilfredsstillende nå. Jeg er glad for at Sansa endelig har fått makt, sier Sophie Turner til Rolling Stone.

Sansa Stark blir på et tidspunkt lovet bort til den barbariske kongen Joffrey Baratheon (spilt av Jack Gleeson) - og de som har sett serien vet hvor grufull Joffrey er.

Måtte forestille seg at Joffrey var Justin Bieber

I begynnelsen fikk Sophie instruksjoner av GOT-skaperne David Benioff og Dan Weiss om å forestille seg at Joffrey var popidolet Justin Bieber. Ikke fordi Bieber er grufull, men fordi Sansa Stark i begynnelsen så på Joffrey som sin store kjærlighet.

- Til å begynne med ser hun verden gjennom rosafargede briller. Hun er helt uvitende om hvem medlemmene i kongefamilien er. Det er som en hvilken som helst Justin Bieber-fan - de innser inne at Justin også har sine mørke sider.

Da Sophie selv var i tenårene var hun en såkalt «Belieber» med Bieber-plakater på soveromsveggene.

- David og Dan sa alltid til meg at jeg måtte se på Joffrey som Justin Bieber, og forestille meg det livet, sier Sophie videre.

BARBARISK: I begynnelsen forestilte Sophie Turner at kong Joffrey (spilt av Jack Gleeson), som Sansa Stark var svært forelsket i, var popstjernen Justin Bieber. FOTO: HBO
BARBARISK: I begynnelsen forestilte Sophie Turner at kong Joffrey (spilt av Jack Gleeson), som Sansa Stark var svært forelsket i, var popstjernen Justin Bieber. FOTO: HBO Vis mer

På privaten har 23-åringen funnet kjærligheten med et annet popidol - nemlig Joe Jonas (29) fra popgruppen The Jonas Brothers.

I det samme intervjuet åpner hun opp om sin store kjærlighet - som hun forlovet seg med i oktober 2017. Men hun erkjenner at hun aldri hadde sett for seg at hun kom til å være forlovet i så ung alder.

- Jeg var egentlig forberedt på at jeg kom til å være singel resten av livet. Jeg tror at når du først har funnet den riktige personen, så bare vet du at det stemmer. Jeg føler at jeg har en mye eldre sjel enn det alderen min tilsier. Jeg føler at jeg har levd et helt liv allerede og at jeg derfor besitter nok erfaring.

Hun forteller også at hun ikke forelsker seg i kjønn, men i sjelen til personen.

- Jeg har møtt nok gutter til å vite, og jeg har møtt nok jenter til å vite. Jeg føler ikke at jeg er 22 (intervjuet ble gjort før hun fylte 23 i februar, journ.anm.). Jeg føler meg mer 27, 28. Alle eksprimenterer. Det er en del av det å vokse opp. Jeg elsker sjelen, ikke kjønnet.

FORLOVET: Sophie Turner og popstjernen Joe Jonas forlovet seg høsten 2017. Bryllupet står sommeren 2019. FOTO: NTB Scanpix
FORLOVET: Sophie Turner og popstjernen Joe Jonas forlovet seg høsten 2017. Bryllupet står sommeren 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Game of Thrones har verdenspremiere natt til mandag 15. april.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer