Beyoncé:

- Jeg veide 99 kilo den dagen jeg fødte Rumi og Sir, og var hoven etter svangerskapsforgiftning

Popdronningen Beyoncé åpner opp om dramatikken rundt tvillingfødselen i sjeldent intervju.

BEYONCÉ: Den flotte trebarnsmoren Beyoncé Knowles åpner opp i et stort intervju for amerikanske Vogue, og forteller blant annet om at hun er lei av jaget etter den perfekte kroppen etter et svangerskap. FOTO: NTB Scanpix
BEYONCÉ: Den flotte trebarnsmoren Beyoncé Knowles åpner opp i et stort intervju for amerikanske Vogue, og forteller blant annet om at hun er lei av jaget etter den perfekte kroppen etter et svangerskap. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På septemberutgaven av det amerikanske motemagasinet Vogue er det ingen ringere en popdronningen Beyoncé Knowles (36) som pryder forsiden. Hun har også diktert en tekst som er på trykk i magasinet, fortalt til journalist Clover Hope, hvor hun reflekterer over karrieren, livet som trebarnsmor, mammakroppen og sin egen familiearv.

Teksten har fått tittelen Beyoncé in Her Own Words: Her Life, Her Body, Her Heritage.

Under avsnittet Pregnancy & Body Acceptance åpner hun opp om dramatikken rundt tvillingfødselen og kroppspresset hun har følt på etter at hun fødte barna Blue Ivy (6) og tvillingene Rumi og Sir (1).

«Etter å ha født mitt første barn lot jeg meg overbevise av samfunnet med tanke på hvordan kroppen min skulle se ut. Jeg la mye press på meg selv for å bli kvitt babyvekten på tre måneder, og jeg sørget for å legge inn en liten turné sånn at jeg var sikker på at jeg skulle klare det. Når jeg ser tilbake på det nå var det galskap. Jeg ammet fremdeles mens jeg opptrådde på the Revel shows i Atlantic City i 2012.».

«Etter at tvillingene ble født hadde jeg en helt annen tilnærming til dette. Jeg veide 99 kilo den dagen jeg fødte Rumi og Sir. Jeg var hoven etter svangerskapsforgiftning, og hadde vært sengeliggende i over en måned. Min helse og mine barns helse var i fare, så jeg fikk utført et hastekeisersnitt. Vi tilbrakte mange uker på nyfødtavdelingen.».

GRAVID: Beyoncé på scenen under Grammy Awards i februar 2017. På dette tidspunktet var hun gravid med tvillingene Sir og Rumi. FOTO: NTB Scanpix
GRAVID: Beyoncé på scenen under Grammy Awards i februar 2017. På dette tidspunktet var hun gravid med tvillingene Sir og Rumi. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Beyoncé delte sjeldent bilde av sine supersøte tvillingbarn - det første på ett år!

- Jeg har en liten mammamage, og jeg haster ikke med å bli kvitt den

Videre forteller hun at hun i dag føler et spesielt bånd med andre foreldre som har vært gjennom lignende erfaringer. Hun merket også tydelige endringer på kroppen etter keisersnittet.

Etter seks måneder var det tid for superstjernen å forberede seg til å opptre på den populære musikkfestivalen Coachella i California. Hun forteller at hun startet på en midlertidig vegansk diett, og at hun kuttet ut kaffe, alkohol og fruktdrikke. Men likevel er hun opptatt av å beholde naturligheten ved seg selv.

«Men jeg var tålmodig med meg selv, og nøt mine runde former. Det samme gjorde barna mine og ektemannen min. Jeg tror det er viktig for kvinner og menn å se og å sette pris på skjønnheten ved det å være naturlig. Det er derfor jeg har droppet parykker, extensions og bare brukt minimalt med sminke på denne fotoseansen.».

Et innlegg delt av Beyoncé (@beyonce)

Skal vi tro Beyoncé er mammamagen kommet for å bli - i alle fall for en tid fremover.

«Jeg har en liten mammamage, og jeg haster ikke med å bli kvitt den. For meg er den ekte. Dersom jeg en dag blir klar for å få en sixpack igjen så kommer jeg til å gå inn i «beast zone» og jobbe ræva av meg helt til jeg har det. Men for nå føler jeg at min lille mammamage og jeg er ment for hverandre.».

LES OGSÅ: Her avliver hun gravidmyten: - Jeg elsker at Beyoncé indirekte viser finger'n til alle som dissa henne!

- Jeg ble fortalt at det kom til å bli vanskelig for meg å havne på forsiden av magasiner fordi svarte mennesker ikke selger

Beyoncé er en av verdens mektigste kvinnelige artister, og senest i 2017 havnet hun på femtiende plass på Forbes' gjeve The World's 100 Most Powerful Women-liste.

Nyhetsmagasinet India Today skrev i november 2017 at dette blant annet skyldes at Beyoncé over de siste årene har endret image, samt rettet fokus mot sin afro-amerikanske arv, og jobbet hardt for bevisstgjøring rundt dette. Det henviser hun også til i Vogue-teksten.

MEKTIG: Beyoncé lar seg ikke pille på nesen, og snakker ut om fordommene hun har møtt på som ung, afro-amerikansk artist. Dette bildet er tatt under Met Gala i New York i mai 2015. FOTO: NTB Scanpix
MEKTIG: Beyoncé lar seg ikke pille på nesen, og snakker ut om fordommene hun har møtt på som ung, afro-amerikansk artist. Dette bildet er tatt under Met Gala i New York i mai 2015. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Beyoncé åpner opp om alle fordommene hun møtte på som ung, afro-amerikansk artist på slutten av 90-tallet.

«Da jeg begynte, for 21 år siden, ble jeg fortalt at det kom til å bli vanskelig for meg å havne på forsiden av magasiner fordi svarte mennesker ikke selger. Det har åpenbart vist seg å være en myte. Ikke bare er det en afro-amerikansk på forsiden av den viktigste utgaven til Vogue, men dette er også det første Vogue-coveret tatt av en afro-amerikansk fotograf.».

Fotografen er 23 år gamle Tyler Mitchell - som dermed også er blant de yngste fotografene som noensinne har tatt coverfoto for prestisjetunge Vogue.

Under avsnittet Ancestry forteller Beyoncé at hun har gjort research på forfedrene sine og funnet ut at hun er etterkommer av en slaveeier som giftet seg med slaven sin.

«Jeg avstammer fra en linje av ødelagte mann-kvinne-forhold, maktmisbruk og mistro. Det var da jeg først innså dette, at jeg ble klar over at jeg har makten til å løse de konfliktene innad i mitt eget forhold.».

Gjennom musikken har Beyoncé ytret at ekteskapet med Jay-Z, som ble inngått i april 2008, ikke har vært helt smertefritt. Lenge verserte det rykter om at hip hop-legenden hadde vært utro mot kona, og på albumet «4:44», som ble sluppet sommeren 2017, innrømmer han at han har vært utro.

SAMMEN PÅ TURNÉ: I perioden 6. juni til 4. oktober er ekteparet Beyoncé og Jay-Z på On The Run II Tour. Dette bildet er tatt under konserten i Amsterdam i slutten av juni. FOTO: NTB Scanpix
SAMMEN PÅ TURNÉ: I perioden 6. juni til 4. oktober er ekteparet Beyoncé og Jay-Z på On The Run II Tour. Dette bildet er tatt under konserten i Amsterdam i slutten av juni. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Sjekk Beyoncés stilforvandling!

Kommenterer skuffelse i sitt private forhold

I et stort intervju med The New York Times, publisert i november 2017, kommenterte han utroskapen. Til sjefredaktør Dean Baquet sa han blant annet at han har oppsøkt terapi for å få hjelp til å takle tunge perioder i livet.

DET FØRSTE OFFISIELLE BILDET: Under MTV Video Music Awards i 2004 dukket Beyoncé og Jay-Z opp side om side på rød løper for aller første gang. FOTO: NTB Scanpix
DET FØRSTE OFFISIELLE BILDET: Under MTV Video Music Awards i 2004 dukket Beyoncé og Jay-Z opp side om side på rød løper for aller første gang. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Man må bare overleve. Man går inn i overlevelsesmodus, og hva gjør man når man gjør det? Jo, man skrur av alle følelsene sine. Så, selv med kvinner skrur du av følelsene, du klarer ikke å knytte deg til dem. I mitt tilfelle så stakk det veldig dypt. Og så skjer alt: utroskap...

I Vogue-teksten innrømmer Beyoncé at hun har kjent på illojalitet og hjertesorg i mange former.

«Jeg har følt på skuffelse i forretningsforhold, så vel som i private forhold, og de har alle fått meg til å føle meg forsømt, fortapt og sårbar. Men gjennom alt det har jeg lært å le og å gråte og å vokse. Når jeg ser tilbake på hvem jeg var da jeg var i 20-årene, ser jeg en ung kvinne med voksende selvtillit, men som hadde som intensjon å blidgjøre alle rundt henne. Nå føler jeg meg mye vakrere, så mye mer sexy og interessant. Og så mye sterke.».

Beyoncé og Jay-Z møttes for første gang da hun var 18 år, men det var først i forbindelse med samarbeidet på låten 03 Bonnie & Clyde, som ble sluppet i 2002, at de virkelig fant tonen. Det var ikke før i 2004, under prisutdelingen MTV Video Music Awards i Miami, at de to dukket opp arm i arm på rød løper for første gang. Dermed bekreftet de det «alle» visste - og resten er historie.

Les hele Vogue-intervjuet her.

LES OGSÅ: Ny samlivstrend: - Påfallende mange velger å bli etter utroskap

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer