Emma Stone

- Jeg vet hvordan det er å føle avvisning

«La La Land» er allerede lovpriset verden over og er nominert til hele 14 Oscar. Les det eksklusive intervjuet med hovedkarakteren, Emma Stone (28).

EMMA STONE: Skuespilleren snakker ut om hvordan det var å spille inn storfilmen «La La Land».  Foto: AFP
EMMA STONE: Skuespilleren snakker ut om hvordan det var å spille inn storfilmen «La La Land». Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er filmen her som vi Ryan Gosling-fans har ventet lenge på! I den romantiske Hollywood-filmen «La La Land» får vi nemlig se en ny siden av kjekkasen, som viser at han både kan svinge på hoftene, spille piano og synge deilige toner. Filmen er blitt lovprist over hele verden, og vant syv av syv mulige statuetter under årets Golden Globe. Filmen er også nominert til hele 14 Oscar-er når prisutdelingen går av stabelen 26. februar.

«La La Land» handler om Sebastian og Mia som gjør alt de kan for å komme seg opp og frem i den knalltøffe underholdningsbransjen i Los Angeles. Sebastian er en ivrig jazzmusiker som nekter å la moderne musikk ta over for den gode, gammeldagse jazzsjangeren, mens Mia iherdig prøver å slå gjennom som skuespiller. 

Vi møtte den vakre skuespilleren, Emma Stone (28), i Los Angeles for å snakke om filmen som har blitt skrytt opp i skyene.  

- For meg var det en utrolig mulighet å jobbe med Ryan igjen, samt Damien, sier Emma Stone som for tredje gang jobber i en film med Gosling. Det er derimot hennes første møte med manusforfatteren og regissøren, Damien Chazelle, som ble en sensasjon over natta da filmen hans «Whiplash» ble nominert til fem Oscar-priser i fjor. 

Som en selverklært «musikalmisbruker», fikk hun sitt første møte med musikalsjangeren da hun som 8-åring så «Les Misérables» på Broadway. Hun forteller at etter hun så denne, ble hun forelsket og hekta. 20 år senere, ble Stone selv å se i en musikal på kinolerretet i «La La Land». Og det takket være sin Broadway-debut i «Cabaret» i 2014. 

- Ryan og Emma hadde de to tingene som jeg virkelig trengte for å gjøre denne jobben, de føler seg som old school-filmstjerner, samtidig er de svært ekte og kan relatere seg til karakterene og scene, forteller Chazelle og legger til: 

- De var også villig til å det helt ut. Det var en stor utfordring for dem begge å gjøre denne filmen. 

LES OGSÅ: Emma Stone var kveldens vakreste! 

- Jeg vet hvordan det er å føle avvisning 

Emma Stone er oppvokst i Arizona og fikk sin første smakebit av suksess med sin filmdebut i 2007 med komedien «Superbad». Etter dette har hun vært å se i filmer som «Zombieland», «Easy A» (som hun ble nomiert til en Golden Globe), «Crazy, Stupid, Love» (hennes første film med Ryan Gosling), «The Help», for ikke å glemme «The Amazing Spider-Man 2». 

Så hva med «La La Land», som forresten hun og Ryan Gosling vant beste skuespillerprestasjoner for under årets Golden Globe, hvordan var egentlig den innspillingen?

LES OGSÅ: Golden Globes 2017: Den røde løperen var tettpakket med metallisk og gult, sort og hvitt, og en rekke spreke farger

GOLDEN GLOBE: «La La Land» stakk de av med syv av syv mulige statuetter under årets Golden Glode, blant annet for beste skuespillerprestasjoner (Ryan Gosling og Emma Stone). Foto: AFP
GOLDEN GLOBE: «La La Land» stakk de av med syv av syv mulige statuetter under årets Golden Glode, blant annet for beste skuespillerprestasjoner (Ryan Gosling og Emma Stone). Foto: AFP Vis mer

- Den nye filmen er et kjærlighetsbrev til Los Angeles og drømmene til de som kommer hit. Hvordan var det da du først kom til Hollywood? 

- Jeg var 15 år da jeg først kom hit og jeg endte opp med å gjøre min første film da jeg var 18. Jeg var åpen for alt som var nytt. Jeg vet ikke om jeg ville følt det samme om jeg var like gammel som jeg er i dag. Det var mange avslag og jeg hadde store forhåpninger, og selvfølgelig var jeg heldig. Samtidig kjente jeg meg igjen i følelsen av å ville gjøre noe, som til slutt ikke fungerte, noe som er det min karakter i «La La Land» går gjennom. 

Og det er kanskje noen likheter ved rollen Mia og hvordan Stone er. I filmen får vi se Mia gå på flere auditions og bli avvist. Dette er noe Emma Stone helt klart kjenner seg igjen i. 

- Jeg vet hvordan det er å prøvespille og føle avvisning når du ikke får rollen. Likevel er Mia i en annen posisjon. Hun har ikke en agent og går nok gjennom denne prosessen på en annen måte, som jeg var heldig å unngå. Det jeg relaterte meg til var det store ønske om å skape ting, bli og leve av å være skuespiller, samt formidle historier som jeg elsker. I tillegg til at jeg elsker filmer. Jeg mener, Mia er en ekte kinofreak i filmen, og jeg elsket filmer så mye at jeg ville gjøre alt for å bli en del av dem, forteller hun. 

- Hva var det som gjorde deg tiltrukket av nettopp dette prosjektet? 

Visjonen han hadde for hele prosjektet var uimotståelig

- Det var ulike ting. Damien Chazelle til å begynne med. Vi satte oss ned fem måneder før vi startet prosjektet og bare snakket om det. Så leste jeg manuset og han gikk gjennom hva han tenkte visuelt. Han hadde hele filmen ferdig i hodet før vi faktisk filmet det. Den visjonen han hadde for hele prosjektet var uimotståelig.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Fifty Shades Darker»: - Alt i alt blir du småkåt (nei, du glir ikke helt av setet, men nesten)

«LA LA LAND»: Hollywood-filmen «La La Land» er nominert til 14 Oscar-priser.  Foto: AP
«LA LA LAND»: Hollywood-filmen «La La Land» er nominert til 14 Oscar-priser. Foto: AP Vis mer

- Gjorde vi feil, så var det helt greit 

Så en snartur tilbake til musikaler. 28-åringen hadde sin debut på Broadway i 2014 med «Cabaret», var dette bakgrunnen for at hun sa ja til den store Hollywood-filmen «La La Land»?

- Jeg hadde aldri sett for meg å gjøre en musikalsk film. Jeg sang på slutten av «Easy A», men det var bare en sang. Så nei, jeg hadde aldri sett for meg noe som dette. Men jeg følte meg nok mer komfortabel enn jeg trodde jeg ville, forteller hun og legger ikke skjul på at hun elsket musikaler som liten og har sett de fleste. 

- Hvordan fant du inspirasjonen til karakteren din, Mia? 

- Det var veldig gøy å se filmer som «Singin' in the Rain» og «Fred and Ginger» (Fred Astaire og Ginger Rogers). En stor del av jobben ble å se disse på nytt, i tillegg til å jobbe med koreografene hver dag godt over to måneder. Det var noe som virkelig fikk meg i riktig modus, fordi jeg lærte veldig mye som jeg ikke har hatt så mye erfaring med, som stepping og selskapsdans. 

- Kommer sang og dans naturlig for deg? 

Hun ler litt før hun svarer. - Vel, jeg tok sangtimer i åtte år da jeg var liten. Også danset jeg etter musikalene jeg så på film. Men jeg var aldri en god sanger eller en stor danser, sier hun og fortsetter: 

- Det som var gøy med dette var at Damien definitivt ikke ønsket at vi skulle være helt rå til verken å danse eller synge. Han ville det skulle føles naturlig. Hvis vi gjorde feil, var det helt greit. De fleste sangene i filmen sang jeg live, men igjen så vil jeg ikke si at jeg er en fantastisk sanger eller danser - jeg bare elsker å gjøre det! 

LES OGSÅ: Se den hjerteskjærende scenen som ikke kom med i «Love Actually»

GOD KJEMI: Ryan Gosling og Emma Stone hadde god kjemi i filmen «La La Land». Foto: AP
GOD KJEMI: Ryan Gosling og Emma Stone hadde god kjemi i filmen «La La Land». Foto: AP Vis mer

- Jeg elsket å jobbe med Ryan 

Så kommer kanskje det vi alle (særlig vi i KK.no-redaksjonen), lurer på. Hvordan var det egentlig å jobbe med Ryan Gosling

- Det var bra. Dette var tredje gang vi jobbet sammen, og vi har vært venner lenge. Det var også veldig kult å gjøre noe som er så ambisiøst, sammen med en så god venn. Det gjorde det lett. 

Dette er derimot ikke første gang vi har sett Stone og Gosling slå seg løs på dansegulvet sammen. I «Crazy, Stupid, Love» danset de også - og det er særlig et øyeblikk derifra Emma husker godt. 

Jeg elsker å jobbe med ham

- Jeg gjorde «Dirty Dancing»-løftet! Og for å være ærlig var jeg vel litt usikker på om han klarte det. Det var mye mer skummelt enn noe jeg måte gjøre i «La La Land», kanskje fordi han ikke trengte å følte meg, sier hun lattermildt og legger til at kjemien mellom dem stemte.

- Det finnes ikke en oppskrift eller en hemmelighet til å ha en god kjemi på skjermen, men vi respekterer hverandre og jeg elsker å jobbe med ham. 

LES OGSÅ: - De var neppe klar over hvilken gigantsuksess de hadde skapt da filmen ble sluppet i 1987

- Tror du at en film som «La La Land» kan skape en kontakt med publikummet på samme måte som de klassiske musikalene? 

Jeg tror alle kan forstå det å ha en drøm som nødvendigvis ikke går etter planen

- Det håper jeg virkelig. Det er derfor vi ønsket å lage denne filmen. Jeg tror kanskje ikke alle kan relatere seg til historien om en skuespiller og en jazzmusiker som sliter, men jeg tror alle kan forstå det å ha en drøm som nødvendigvis ikke går etter planen. Det å prøve å finne ut hva du skal gjøre med livet ditt hvis drømmen ikke går i oppfyllelse. Det samme gjelder for kjærlighetshistorien - hva skjer når personen som er med på å realisere drømmen din ikke er den personen du er ment å være sammen med? Alt dette er pakket inn i denne store, vakre og magiske historien.

LES OGSÅ: Her er den offisielle traileren til «Skjønnheten og Udyret» (vi får tårer i øynene!)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer