Maria Montazami:

- Jeg vet hvordan det er å ha lite penger

Maria Montazami er den fruen som har vært lengst i «Svenske Hollywood-fruer», og har ingen planer om å gi seg med det første.

MARIA MONTAZAMI: Maria gjør sin tiende sesong av Svenske Hollywood-fruer og er den eneste av fruene som har vært med fra starten. FOTO: Birgitta Lindvall Wiik
MARIA MONTAZAMI: Maria gjør sin tiende sesong av Svenske Hollywood-fruer og er den eneste av fruene som har vært med fra starten. FOTO: Birgitta Lindvall Wiik Vis mer
Publisert

Solen kaster sjenerøse stråler over den vakre hagen, selv om Maria Montazami (51) påstår at det absolutt ikke er samme blomsterprakt nå som i fjor sommer. Hjemmet ligger i Orange County, California, høyt beliggende i et fint villaområde omgitt av murer, et såkalt "gated community".

- Tidligere slapp vaktene inn folk når som helst, og det hendte at en del fans dukket opp uanmeldt. En kveld Karman satt i pysjbukser og så på tv, og jeg hadde sovnet på sofaen, banket det plutselig på vinduet. Fire knisende jenter sto og kikket inn til oss, forteller Maria, som elsker fansen, men gjerne under litt mer kontrollerte former.

En gang i måneden arrangerer hun treff på en Starbucks-café, og sier aldri nei til å bli fotografert. Dessuten sender hun videohilsener etter ønske til alt fra brudepar til hockeylag.

Ingen planer om å gi seg i «Svenske Hollywood-fruer»

I flere år har Maria hatt en svensk assistent, Anna Wesselink (28), som hjelper henne med alt fra teknikken til å velge klær. I dag har Maria på seg en blomstrete, lang kjole og høyhælte pumps. Da hun seiler inn i kjøkkenet, er det akkurat som å ha havnet i en episode av «Svenske Hollywood-fruer». Hundene Molly og Cooper er alltid ved hennes side. Og Maria er akkurat like hyggelig som hun virker på TV.

HOLLYWOOD-FRUE: Her er Maria sammen med resten av de svenske Hollywood-fruene fra høsten 2015. FOTO: All over press
HOLLYWOOD-FRUE: Her er Maria sammen med resten av de svenske Hollywood-fruene fra høsten 2015. FOTO: All over press Vis mer

- Jeg synes at programmet yter meg rettferdighet, det er jo sånn jeg er. Snakker langsomt og er spontan og sjenerøs. Jeg kunne gitt bort hva som helst til hvem som helst. Nå eier vi flere eiendommer og har åtte biler, men jeg har også vært student og levd på snarkokt makaroni en gang i tiden. Jeg vet hvordan det er å ha lite penger, sier Maria.

Hun gjør sin tiende sesong i TV-serien nå og er den eneste av fruene som har vært med fra starten.

- Det er fremdeles jättekul, og jeg har ingen planer om å hoppe av. Jeg har det like gøy nå som i begynnelsen, og tv-teamet og jeg er blitt gode kompiser.

Gjennom sesongene har seerne fulgt Marias familie, fra barna var små fram til de alle har flyttet ut av redet. Til tross for at Sara (26), Hanna (23), Emma (19) og Nicholas (18) ikke lenger bor hjemme, besøker de gjerne foreldrene.

- Kamran og jeg har jo aldri hatt noe slekt i nærheten, vi har bare hatt hverandre og barna. Det tror jeg har styrket oss som familie, sier Maria.

Hanna og Sara, som sammen med mamma Maria nylig lanserte klesmerket Montazami Brand, sier raskt «hei» før de går ut for å ta bilder til nettbutikk og Instagram-kontoen.

- Hanna og Sara deler leilighet i Santa Monica. Jeg elsker å skjemme dem bort med god mat når de kommer hjem, sier Maria og forteller at leilighetene i Los Angeles-området er kjempedyre - døtrenes leie ligger på rundt 30 000 kroner i måneden, så de trenger litt sponsing hjemmefra.

Sønnen Nicholas studerer på college. Emma, som vil bli veterinær, har nettopp byttet til et college nærmere hjemmet, og det er en lettelse for Maria og Kamran.

GODE VENNER: Her er Maria sammen med datteren Hanna. Foto: Skjermdump Instagram
GODE VENNER: Her er Maria sammen med datteren Hanna. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Emma hadde sånn hjemlengsel da hun studerte i Arizona at hun kjørte de mange milene hjem veldig ofte, og hun har vært med i bilulykker og fått flere bøter.

Maria senker stemmen litt:

- Den siste boten har vi ikke fortalt Kamran om ennå. Hun sier at barna vet at foreldrene deres alltid støtter dem, men at det er viktig at de er ærlige.

- Har de gjort noe dumt, må de takle den halvtimen når vi er kjempesinte, og stå for det de har gjort.

LES OGSÅ: Dette er det mest romantiske Vendela og Petter har gjort for hverandre

- Løvemammaen våknet fort i meg om noen var slemme med barna mine

Maria byr på hjemmebakst og kaffe mens hun forteller om oppveksten i Västerås og Skåne.

- Jeg kan snakke skånsk! Men det var i Västerås jeg opplevde ungdomstiden og var ute og danset og sånt.

Det var de tre år yngre lillesøsteren Catharina som reiste til Los Angeles som utvekslingsstudent først, og da Maria dro på besøk, fikk hun også lyst til å flytte. Hun skaffet seg jobb som au pair i California og skrev en lapp til moren sin: "Nå drar jeg til USA for å bli rik". Etterhvert ledet skjebnen henne inn i Kamrans armer. Armer som egentlig var altfor hårete, for Marias smak!

- Haha, Kamran intervjuet meg for en serveringsjobb på en restaurant, han var sjefen der da. Det eneste jeg kunne tenke på var de hårete armene og hendene hans. Men dette var før laserens tid. Nå er håret fjernet, ler Maria og konstaterer at kjærligheten tross alt overvant håret.

Ganske raskt begynte hun og Kamran, som kom alene til USA fra Iran som 16-åring, å date. Da han startet et meklerfirma som raskt gjorde det godt, fikk Maria jobb som meklerassistent.

- Men det var ikke jättekul å jobbe så tett på hverandre, så jeg tok min egen meklereksamen. Men jeg rakk ikke begynne å jobbe før jeg ble gravid med Sara og "mellom oss" det var kjempedeilig, sier Maria med et glimt i øyet.

Sara ble født før hun og Kamran dro til Vegas for å vies.

- Lenge løy vi for Sara og sa at hun ble født etter at vi giftet oss, ler Maria, som var hjemmearbeidende i mange år, noe hun er stolt over.

- Jeg har tilbrakt mange dager i barnas skoleklasser, jeg jobbet som frivillig. Men jeg var en ganske umoden mamma de første årene. Om noen var det minste slem mot barna mine, våknet løvemammaen i meg. Alle barna våre har spilt fotball, og jeg husker rådet vi ga dem: "Skit i å sentre, bare skyt i mål!" sier Maria og himler med øynene.

LES OGSÅ: Hollywood-kvinnene som falt for MYE yngre menn

GIFT: Maria er gift med mekleren Karman Montazami. FOTO: Birgitta Lindvall Wiik
GIFT: Maria er gift med mekleren Karman Montazami. FOTO: Birgitta Lindvall Wiik Vis mer

- Legg fra dere sjalusien!

Maria ble etterhvert Kamrans stylist. Hun stylet opp hus som skulle selges, og det var omtrent der hun var i livet da casting-personalet fra tv kontaktet henne. Resten er historie.

I dag er Maria kjendis i Sverige og Norge, men helt ukjent i USA. Hun er blitt en dreven forretningskvinne som først lanserte sin egen veskekolleksjon, så klesmerket Montazami Brand. Hun har også et eget servise, og nå senest en duft, Montazami Brand White Label. Ettersom det er Sverige som er markedet, blir jobbreisene mange og lange, men det plager ikke Maria.

- Jeg har med meg gode grunnverdier fra oppveksten hjemme i Sverige, samtidig har jeg tatt til meg det beste av den amerikanske væremåten.

På det private plan sier Maria at hun og Kamran er dårlige på å håndtere kriser, men de jobber med det og holder regelmessige familieråd. Hun forteller at de har lovet hverandre aldri å bli skilt, og rådet hennes for å holde på kjærligheten er: dropp sjalusien!

- Da vi var unge og kanskje hadde sett fram til en fest kjempelenge, kunne hele festen bli ødelagt av at vi kranglet og var sjalu. Mitt beste tips er derfor: legg sjalusien på hylla så fort som mulig, sier Maria før hun går ut i hagen, der assistent Anna lader opp til dagens fotosession, slik at bloggen også skal få sitt.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernen Brian Austin Green tar sønnen (4) i forsvar

Til info: Denne saken har også vært publisert i Allers, som eies av Aller Media.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer