Battle:

- Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag uten dansingen

Lisa (20) og Fabian (25) har hovedrollene i Skandinavias første dansefilm.

BATTLE: I Skandinavias første dansefilm finner vi Lisa Teige og Fabian Svegaard Tapia i rollene som Amalie og Mikael. FOTO: Jaap Vrenegoor // Filmweb
BATTLE: I Skandinavias første dansefilm finner vi Lisa Teige og Fabian Svegaard Tapia i rollene som Amalie og Mikael. FOTO: Jaap Vrenegoor // Filmweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er det premiere på Skandinavias aller første dansefilm, og i hovedrollene finner vi Lisa Teige (20) og Fabian Svegaard Tapia (25). Lisa er for mange kjent som SKAM-Eva, mens Fabian har hatt småroller i musikkvideoer på teater og i TV-serier. Dette er begges første hovedrolle i en kinofilm. Filmmanus er skrevet av Bienes historie-forfatter Maja Lunde (43) - som også har skrevet boken Battle.

Vi møtte Lisa og Fabian under tilstelningen Filmhøsten 2018 i regi av Norges filminstitutt på Cinemateket i midten av august, og begge to innrømmer at det var sprøtt å se seg selv i traileren som ble vist for publikum under arrangementet.

- Jeg blir litt satt ut egentlig. Det er sprøtt å se seg selv på lerretet! sier Lisa engasjert.

- Jeg glemmer at det er meg jeg ser når jeg ser traileren. Den er så sykt bra satt sammen, så jeg blir helt trollbundet av den. Plutselig dukker jeg opp midt i den! legger Fabian til.

Begge to synes at det var på tide at det nå endelig kommer en Skandinavisk dansefilm.

- Jeg har egentlig ikke tenkt over at vi ikke har hatt noen dansefilmer her i Skandinavia før, men når det er sagt så føler jeg at det var på tide - og da er det jo ekstra gøy at det er en norsk en, og at vi har en plass i filmen. Men vi trenger flere, og jeg tror dette bare er begynnelsen! sier Lisa.

DANSEDUO: Vi møtte Fabian og Lisa i forbindelse med promoteringen av filmen Battle i august. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
DANSEDUO: Vi møtte Fabian og Lisa i forbindelse med promoteringen av filmen Battle i august. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Plutselig sitter vi her, og så innser man at man faktisk er en del av Skandinavias aller første dansefilm. Det er en stor ære, og jeg er veldig stolt og glad! Jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke sluttet å danse eller å spille teater, sier Fabian ydmykt.

LES OGSÅ: Her er den beste treningen på 20 minutter

Ble skikkelig imponert over Lisa på audition

I et intervju med Filmweb har Maja Lunde tidligere fortalt at hun hadde Lisa i tankene allerede mens hun skrev på manuset, og da hun fant ut at SKAM-stjernen også kunne danse så var det ingen tvil om hvem hun ønsket seg som den kvinnelige hovedrollen.

Til tross for dette måtte Lisa på audition som alle andre. Her bemerket hun seg tidlig, og til slutt valgte filmregissør Katarina Launing ut nettopp Lisa til rollen. Da hadde også Fabian hadde lagt merke til henne.

- Jeg fikk et kjempebra inntrykk av Lisa fra første sekund! Mot slutten spilte jeg mot flere jenter på audition, og jeg tror det var vanskelig for dem å finne en som var flink til både å spille og danse. Det var enten eller. Men med Lisa var det flyt med én gang. Hun gikk aldri ut av rollen. Jeg ble skikkelig imponert! forklarer han.

Fabian hadde, i motsetning til veldig mange andre i Norge - og resten av verden - ikke sett på SKAM, og dermed ikke fått med seg hvem hun var og hvilken stjernestatus hun hadde.

- Jeg hadde ikke sett på SKAM og visste dermed ikke hvem hun var da vi danset med hverandre på audition. Det er litt flaut å tenke på, sier han og ler.

- Hun var en av de beste jeg hadde spilt mot, og vi hadde som sagt en bra audition sammen. Det var ikke før vi gikk sammen på gata og folk begynte å spørre henne om autografer at jeg forsto at hun var kjent. Sånn skikkelig superstar!

- Hender det at folk kaller deg Eva, Lisa?

- Det er heldigvis ikke sånn at alle refererer til meg som SKAM-Eva. Jeg er både vant til at mange vet det, men jeg forventer ikke at alle vet det heller. Jeg reagerer på Eva, og synes det er et veldig fint navn. Men jeg har ikke noe særlig imot det, og synes egentlig det er veldig hyggelig. Det er mange som gjør en stor greie ut av at de har brukt feil navn på meg, men det går helt greit, altså, sier hun og ler.

FRA FILMEN: Fabian og Lisa har hovedrollene i filmen Battle. FOTO: Jaap Vrenegoor // Filmweb
FRA FILMEN: Fabian og Lisa har hovedrollene i filmen Battle. FOTO: Jaap Vrenegoor // Filmweb Vis mer

LES OGSÅ: Dette gjør alkohol med kroppen etter trening

Norges svar på Hollywood-stjernen Jenna Dewan?

Lisa forklarer at hun har de fleste av dansefilmene som eksisterer, og hun synes det er skikkelig stas at det nå er blitt laget en dansefilm for norske ungdommer.

- Jeg håper de liker den like godt som de dansefilmene jeg så på da jeg satt på rommet mitt som tenåring og danset til Step Up-sangene. Det er målet mitt, og hadde vært veldig gøy!

- Ja, du blir jo på en måte Norges svar på Jenna Dewan (hovedrollen i Step Up-filmene, journ.anm.) du nå, Lisa!

- Wow, det er litt av en kompliment! Hehe, vi får se på det!

Selv om både Lisa og Fabian har sett det som er av dansefilmer, både nye og gamle, har de sine soleklare favoritter.

- Jeg digger You Got Served fra 2004, sier Fabian.

- Jeg liker veldig godt 80-tallsklassikeren Footloose! I noen av scenene tar energien helt av, og man klarer ikke sitte i ro når man ser den filmen, sier Lisa entusiastisk.

- Under arrangementet ble det snakket om at mange bruker dans for å takle motgang, er det noe dere selv har gjort?

- Ja, hundre prosent. Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag uten dansingen. Det var en sinnsykt fin løsning for meg da jeg vokste opp på østkanten. Jeg vokste opp på Romsås blant mange blokker og trær, egentlig. Det vakreste med dansing er at det er et universalt språk. Når jeg gjør en dansemove, uansett om det er i Indonesia, USA eller Mexico, så snakker vi samme språk. Det er en kultur som jeg er så lykkelig å være en del av, og som vi nå kan dele med resten av Norge, sier frilansdanser Fabian oppriktig.

- Man liker ofte å snakke om ting når man har det vondt, men noen gjør ikke det. For meg har dans på mange måter hjulpet meg med akkurat det. Dans kan hjelpe deg å takle mange ting i livet, mener Lisa, som for tiden studerer moderne dans på Kunsthøyskolen i Oslo, og legger til:

- Jeg pleier ofte å dra på studio for å danse for meg selv. Da danser jeg ut det jeg trenger å få ut. Hvis jeg er litt trist, så blir det ofte til at jeg danser lyrisk dans, noe som treffer meg skikkelig.

Battle har kinopremiere 28. september 2018. Se traileren under:

LES OGSÅ: Den erotiske thrilleren «En affære» har allerede skapt blest: - Jeg kommer nok ikke til å diskutere sexscenene med de nærmeste

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer