Anja Johansen

- Jeg vil ha et stort bryllup!

I julen fikk blogger Anja Johansen drømmeringen og drømmemannen - nå planlegger hun bryllup og deler detaljene med oss.

BRYLLUP: Lille julaften gikk svømmer Lavrans Solli ned på kne og fridde til samboeren Anja Johansen. Foto: Privat
BRYLLUP: Lille julaften gikk svømmer Lavrans Solli ned på kne og fridde til samboeren Anja Johansen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lille julaften trodde blogger Anja Johansen (29) at hun og svømmer-samboeren Lavrans Solli (24) skulle ut og spise i Bergen, men den gang ei. Minutter senere skulle hun nemlig få ring på fingeren! Til KK.no forteller Anja alle detaljene om det romantiske frieriet. (PSST: Så mye er det vanlig å bruke på forlovelsesringer i Norge)

- Lavrans og jeg har et spesielt sted i Bergen som er «vår» lille hemmelige plass. På fredag, samme dag som vi ankom Bergen, trodde jeg vi bare skulle ut og spise etter en avtale vi hadde, men han sa at vi skulle hente sushi-takeaway. Jeg elsker sushi og tenkte vel at vi skulle ta det med hjem, se på en julefilm i sengen og bare kose oss. Men så kjørte han ut av byen - jeg med all sushien på fanget - og det var da jeg skjønte at vi skulle til stedet vårt!

- Vi spiste, snakket om alt og ingenting, og jeg sa faktisk: «tenk å bli fridd til her da! Dén utsikten, og alt er bare perfekt». Da vi var ferdig med maten sa han at han hadde en liten gave til meg. Jeg tenkte at det var blomster, for han har han gitt meg det tidligere når vi har vært på den plassen. Men han gikk rundt bilen, åpner døren, sto i pøsregn og så på meg. Plutselig skjønte jeg det og så sa jeg: «skal du fri NÅ???». Ja sa han, og gikk ned med på kne, forklarer Anja til KK.no. Les mer om frieriet i et innlegg publisert på bloggen her.

LES OGSÅ: Stadig flere mammabloggere hetses på nettet

Forlovelsesringen er inspirert av prinsesse Dianas ring

Den flotte 29-åringen ble først veldig stresset, men klarte etter hvert å samle tankene og følelsene.

- «Nei, nei, nei, du kan ikke det. Nei, eller jo, åh, Lavrans!», sa jeg. Jeg ble helt stressa. Stakkar han sto jo der på kne og ventet på et svar. «Ja, vil du ha meg da?» spurte han. «Ja, selvfølgelig vil jeg det!», sa jeg.

Og det var ikke en hvilken som helst forlovelsesring som Anja fikk av kjæresten gjennom de siste tre årene. Ringen er av mørkeblå safir, hvitt gull og har 26 diamanter, og en HELT spesiell historie. Den er nemlig inspirert av prinsesse Dianas forlovelsesring som hun fikk før hun giftet seg med prins Charles i 1981. Hertuginne Kate fikk ringen av Dianas sønn, prins William, da han fridde høsten 2010.

- Det er har vært drømmeringen siden 1997. Det var året da prinsesse Diana døde, og det florerte med bilder av henne overalt. Det var da jeg så ringen hun hadde på seg, og jeg tror faktisk at jeg sa til mine tidligere kjærester at hvis vi skulle gifte oss så var det denne ringen som gjaldt. Jeg er jo egentlig veldig «basic» i stilen, så de fleste hadde kanskje trodd at jeg var den typiske som hadde ønsket meg den «vanlige» forlovelsesringen med en mindre diamant på, men jeg har alltid holdt fast ved Diana-ringen med blå safir og diamanter.

LES OGSÅ: 9 ganger hertuginne Kate så skremmende lik ut som prinsesse Diana

INSPIRASJON: Anja Johansen falt pladask for prinsesse Dianas forlovelsesring som hun fikk da hun ble fridd til i 1981. Kate fikk ringen av Dianas og Charles' sønn prins William da han fridde høsten 2010. Foto:  Foto: NTB Scanpix
INSPIRASJON: Anja Johansen falt pladask for prinsesse Dianas forlovelsesring som hun fikk da hun ble fridd til i 1981. Kate fikk ringen av Dianas og Charles' sønn prins William da han fridde høsten 2010. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Har dere planlagt dato for bryllupet?

- Lavrans har sagt at jeg kan gjøre hva jeg vil, han har ingenting han drømmer eller ønsker spesielt med tanke på bryllupet. Jeg har spurt han flere ganger om han har ønsker med tanke på mat, farger, blomster og så videre, men han sier at han happy så lenge jeg er happy. Så da har jeg ganske frie tøyler! Men vi ser for oss å gifte oss på sensommeren enten i 2018 eller i 2019, sier ettbarnsmoren til KK.no.

Stylist Line Langmo eier drømmebrudekjolen hennes

Noe av det første man begynner å tenke på når man hører om forlovelse og frieri er brudekjole, og for Anja Johansen er det spesielt én kjole hun drømmer om å gifte seg i.

- Jeg så drømmekjolen min på Line Langmo da hun giftet seg!! Den har jeg aldri sluppet ut av syne. Jeg vet at Bertine Zetlitz fikk låne den ved en anledning, men jeg vet ikke om jeg tør å ringe Line for å spørre om jeg kan låne den om to år, haha! 

Vi tok kontakt med stylist Line Langmo som kan fortelle at hun har fått utallige forespørsler om å selge kjolen, men at det ikke er aktuelt. 

- Jeg stylet Bertine til «Gullruten» i Bergen og hun fikk låne kjolen min. Jeg har fått forespørsel om å selge den minst tyve ganger men det vil jeg ikke, forklarer Langmo til KK.no. Se flere bilder av den omtalte brudekjolen her.

DRØMMEKJOLEN: Anja Johansen drømmer om å få låne stylist Line Langmo sin brudekjole som hun bar da hun giftet seg i 2015. Får hun ønsket sitt oppfylt, tro? Foto:  Foto: Privat
DRØMMEKJOLEN: Anja Johansen drømmer om å få låne stylist Line Langmo sin brudekjole som hun bar da hun giftet seg i 2015. Får hun ønsket sitt oppfylt, tro? Foto: Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Dette bør du unngå å ha på deg i bryllup

- Det blir nok nærmere 100 gjester

Bloggeren forteller videre at hun gjerne vil ha et stort bryllup, og at vi ikke skal se bort ifra at hun og Lavrans kommer til å love hverandre evig troskap i byen i deres hjerter.

- Det blir nok nærmere 100 gjester. Lavrans har en veldig stor familie, mens jeg har en veldig liten familie, så det blir mye venner fra min side, og selvfølgelig våre felles venner. Jeg tror ikke jeg behøver å si hvor jeg vil ha bryllupet, for jeg tror de fleste kan gjette det! Alle vet jo at jeg elsker Bergen. Lokalet og den biten der har vi ikke kommet til. Jeg er nok veldig kresen der. Jeg vil ha et ganske stort lokale som har en viss standard, interiør og farger, og det er vanskelig å finne. Jeg vet allerede hvilke farger jeg ønsker, og hvis det er én dag jeg skal ha alt på stell, så er det denne. Jeg går all in!

FORLOVELSESRINGEN: Ringen Anja fikk av Lavrans er av mørkeblå safir, hvitt gull og har 26 diamanter - og en HELT spesiell historie. Den er nemlig inspirert av prinsesse Dianas forlovelsesring som hun fikk før hun giftet seg med prins Charles i 1981. Foto:  Foto: Privat
FORLOVELSESRINGEN: Ringen Anja fikk av Lavrans er av mørkeblå safir, hvitt gull og har 26 diamanter - og en HELT spesiell historie. Den er nemlig inspirert av prinsesse Dianas forlovelsesring som hun fikk før hun giftet seg med prins Charles i 1981. Foto: Foto: Privat Vis mer

Anja og Lavrans stresser ikke med å gifte seg før alle detaljer er på plass og økonomien tilsier at de har mulighet til å invitere alle de har lyst til å ha rundt seg i bryllupet.

- Jeg er nok mest på det at jeg ønsker at alle jeg er glad i, som har en plass i livet vårt, skal være der. Jeg vil ikke kutte ned på gjester på grunn av økonomi, da sparer vi heller ett år til for at alle skal kunne bli invitert. Jeg sa faktisk til mamma her om dagen at det jeg bryr meg mest om er at alle jeg ville ha der blir invitert. Det skal ikke bli luket ut eller strammes inn fordi budsjettet ikke strekker til. Men da sa mamma at dette er vår dag, og at det ikke er noe jeg trenger å tenke så mye på. Men jo, det er så viktig for meg at alle jeg setter pris på er der. 

LES OGSÅ: Disse 10 sangene blir mest spilt i brylluper

SPORTY PAR: Til KK.no sier Anja Johansen at hun og Lavrans Solli deler se samme interessene - som å holde seg i aktivitet, dra på teltturer og å reise.  Foto:  Foto: Privat
SPORTY PAR: Til KK.no sier Anja Johansen at hun og Lavrans Solli deler se samme interessene - som å holde seg i aktivitet, dra på teltturer og å reise. Foto: Foto: Privat Vis mer

Datteren skal være brudepike

Våren 2014 ble Anja og Lavrans foreldre til lille Frøya (snart 2) og til KK.no forteller Anja at hun og samboeren elsker tilværelsen med datteren og ikke ser for seg å få flere barn i fremtiden. Når mamma og pappa gifter seg har selvfølgelig den lille skjønnheten en sentral rolle i bryllupet.

- Ja, hun skal gå bak meg med verdens søteste blondekjole og med blomster i håret! avslører Anja.

- Så, Anja, hva er det som er så bra med Lavrans - hvorfor er han mannen i ditt liv?

- Han er jo bare drømmen! Han er så behagelig, kjærlig og morsom, og tar seg ikke selv så høytidelig. Han kjenner meg på godt og vondt, og utfyller meg på en veldig riktig måte. Vi har mange felles interesser, som teltturer, dykking, trening, reise, og bare det å nyte hverandre. Han er jo en handyman også da! Hvem vil ikke ha en kar som så og si kan det meste om å pusse opp og å bygg hus og hytter? Jeg trenger en mann, og det er Lavrans!

- Han er på noen områder «en gammel mann i en ung kropp» og hører på de gamle, gode artister som Sting, Queen og Marillion, noe jeg også gjør. Han er så nøytral til alt som har med merker, penger og status å gjøre, og det er noe jeg setter veldig pris på. Et stort pluss er vel også at han og min far er svært nære. De har virkelig funnet hverandre! De har samme interesser, samme meninger, samme alt! Han er vel mer sammen med min far en det jeg er, så tror ikke min far har noe problem med å gi meg bort til Lavrans! Pluss at han ikke ser så verst ut heller, sier hun med et smil.

LES OGSÅ: Dette husker vi best fra William og Kates kongelige bryllup

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer