Amanda Seyfried

– Jeg vil være der når folk føder

Mamma Mia-stjernen Amanda Seyfried syntes det var så fantastisk å føde at hun bestemte seg for å bli doula.

AMANDA SEYFRIED: Det var etter å ha født selv, at Amanda Seyfried fikk kallet. FOTO: Angela Weiss/AFP/NTB
AMANDA SEYFRIED: Det var etter å ha født selv, at Amanda Seyfried fikk kallet. FOTO: Angela Weiss/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Amanda Seyfried fikk sitt store gjennombrudd med «Mamma Mia»-filmene, og er sist sett i seriesuksessen «The Dropout», om den beryktede blodprøve-svindleren Elizabeth Holmes.

I serien ser vi Amanda spille en kvinne som tjener seg søkkrik på å lage en blodprøvemaskin. Problemet er bare at maskinen ikke virker, og mennesker som søker svar på om de har farlige sykdommer, får i mange tilfeller feil svar og dermed ikke rett behandling.

Men serien om Elizabeth Holmes er ikke Amanda Seyfrieds første møte med helsevesenet. I et intervju med Marie Claire i mai 2022 forteller Hollywood-stjernen at hun ønsket å tilby nettopp helsevesenet sine tjenester. Ja, hun gikk faktisk i lære for å bli såkalt doula, altså fødselshjelper.

Inspirert av egen fødsel

KK har tidligere skrevet om at Amandas Seyfrieds kjæreste Thomas Sadoski ble sjalu da hun spilte mot eksen sin i «Mamma Mia»-filmene. Det oppsto nemlig varme følelser under innspillingen av den første filmen mellom Amanda og Dominic Cooper, som spilte Sky. Amanda og Dominic gikk imidlertid hver til sitt, og Amanda fant siden lykken med skuespiller Thomas Sadoski.

Paret har i dag to barn, datteren Nina (5), og sønnen Thomas (halvannet år), og det var etter at hun selv hadde født, godt hjulpet av en doula, at Amanda fikk inspirasjonen til en ny karriere:

– Jeg tenkte at dette er det mest fantastiske jeg noen gang har vært med på. Jeg må være der for kvinner. Fødsel er fantastisk, sa Amanda i intervjuet om opplevelsen sin, og om det nye kallet.

Hun snakket nå med sin egen doula om hva oppgavene hennes gikk ut på, og ble ikke mindre overbevist:

– Jeg sa at det høres ut som det beste, og jeg ville bare være der når folk føder.

Amanda endte likevel opp med å ikke fullføre de neste trinnene i prosessen. Å bli sertifisert doula krevde nemlig et kurs, og Amanda mente selv at hun nok er flinkere til å ta bilder og massere ryggen.

Lager dukkehus

Men den Oscar-nominerte skuespilleren er full av ideer av det kreative slaget. Sammen med venner har hun begynt å produsere dukkestuer av bærekraftige materialer, og husene skal være store nok til at barn kan stå oppreist, skriver Marie Claire. Til bladet sier Amanda at hun gleder seg til å starte selskap, men at hun ikke kommer til å være produktets ansikt utad:

– Jeg er ikke en merkevare. Jeg er skuespiller, sier Amanda Seyfried.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer