Født for tidlig:

- Jeg ville heller født ti ganger vaginalt

Sju minutter tok det fra Cathrine Montero Moen ble lagt på operasjonsbordet til sønnen kom til verden.

FØDT FOR TIDLIG: Cathrine Montero Moen og Gaute Grøtta Gravs andre sønn, Iver, kom til verden i hui og hast gjennom keisersnitt i september. FOTO: PRIVAT.
FØDT FOR TIDLIG: Cathrine Montero Moen og Gaute Grøtta Gravs andre sønn, Iver, kom til verden i hui og hast gjennom keisersnitt i september. FOTO: PRIVAT. Vis mer
Publisert

Det ble en dramatisk start på livet for lille Iver, Cathrine Montero Moen og Gaute Grøtta Gravs andre barn sammen. Iver kom til verden 4. september - fem uker før termin.

Allerede i uke 18 fikk paret vite at Cathrine hadde placenta previa- altså foranliggende morkake, som helt eller delvis dekker den indre åpningen som barnet skal ut gjennom. Det innebar at hun gjennom hele svangerskapet hadde store og mindre blødninger, og korte og lengre opphold på sykehus.

– Gjennom store deler av svangerskapet har jeg fått forbud mot fysisk aktivitet og trening, og den siste tiden måtte jeg holde meg maks 15-20 minutter unna sykehuset i tilfelle det skulle skje noe akutt. Jeg fikk lov til å bo hos noen slektninger nært sykehuset i helgene, sier Montero til KK.

Renner blod fra underlivet

Det var også en ganske dramatisk utløsende faktor til at Iver kom for tidlig til verden.

Dagen Iver ble forløst, gikk Cathrine tur med familiens hund. Hun forteller at hun plutselig ser en okse komme løpende mot dem ved et jorde. Selv om det var et strømgjerde mellom dem og oksen, ble hun såpass redd at hun småløp der i fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer