«Grenseløst forelsket»:

- Jeg ville ikke giftet meg med ham hvis han ikke var god i senga

AnneMa ble kjent over natten etter premieren på Grenseløst forelsket. Hun er sjokkert over hva folk får seg til å spørre om.

ENKELT BRYLLUP: Da AnneMa og Dündar giftet seg under pandemien, var alt stengt. Det ble en enkel seremoni på kontor før vi lagde en middag sammen hjemme i leiligheten de leide i Tyrkia. Foto: Privat
ENKELT BRYLLUP: Da AnneMa og Dündar giftet seg under pandemien, var alt stengt. Det ble en enkel seremoni på kontor før vi lagde en middag sammen hjemme i leiligheten de leide i Tyrkia. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Discoverys nye dokumentarserie, Grenseløst forelsket, handler om nordmenn som finner kjærligheten i utlandet.

I serien følger vi flere par og deres utfordringer mens de må kommunisere digitalt og sjelden får møtes fysisk.

Anne Marit Yuvali, eller AnneMa som hun kaller seg, og hennes ektemann Dündar er et av parene vi har fått blitt bedre kjent med.

Med en aldersforskjell på 33 år og lite felles språk er de blitt ofre for en del mindre positiv oppmerksomhet på sosiale medier.

Blir lei seg

AnneMa er fullt klar over at det er mye søppel i kommentarfeltene der ute. Men hun sluttet å lese i kommentarfelt etter at hun leste den første negative kommentaren. Derfor har hun latt være å lese det folk mener om henne og Dündar i sosiale medier.

– Man blir lei seg og oppgitt over alt det stygge folk kan få seg til å skrive, sier hun til KK.

Dündar har også reagert på kommentarene og skrevet dette til AnneMa: «Jeg visste ikke at det finnes så mange stygge mennesker.» TV-selskapet Discovery har rådet dem til å ikke lese kommentarene. Men hvordan går man fra å være en helt ukjent negldesigner i Arendal, til å plutselig være på alles lepper?

AnneMa reiste til Tyrkia for å gifte meg med Dündar i begynnelsen av pandemien. Hun var medlem av en facebookgruppe for mennesker som har familie og kjæreste i andre land. Det var slik produsenten for «Grenseløst forelsket» kom i kontakt med AnneMa, som gjerne kunne tenke seg å vise frem sin spesielle kjærlighetshistorie.

– Den gangen kommuniserte vi nesten bare med tekst, armer, bein, smil og latter, forteller hun.

Dette kommer tydelig frem i den første episoden av programmet. Og videoklipp av paret fra den episoden har florert på sosiale medier. Men AnneMa er tydelig på at det ikke er alt som er slik som det fremstår på tv:

– Jeg vet jo hva som kom før og etter klippingen, men det vet jo ikke de som ser på programmet, sier hun - og legger til at setninger kuttes og klippes sammen og blir til sammen et nytt uttrykk.

Men Dündar mente at det å være med på programmet kunne være noe fint for dem å ha sammen.

– For noen er det en baby kanskje, for oss er det denne produksjonen, forteller hun.

VENTER PÅ SVAR: AnneMa og Dündar har vært sammen i over to år. Nå bor de i hvert sitt land og jobber mens de venter på etterlengtet godkjenning på familiegjenforening. Foto: Privat.
VENTER PÅ SVAR: AnneMa og Dündar har vært sammen i over to år. Nå bor de i hvert sitt land og jobber mens de venter på etterlengtet godkjenning på familiegjenforening. Foto: Privat. Vis mer

Måtte finne ut om han var interessert

Apropos babyer, det er noe AnneMa for lengst er ferdig med. Hun har tre voksne barn. Og den eldste er fire år eldre enn Dündar. Hvordan forteller man barna sine at man har funnet en mann som er på deres egen alder?

– Jeg ville fortelle dem ansikt til ansikt at jeg er i et forhold med en 28 år gammel mann, som er fra Tyrkia. Men jeg var nødt til å skrive det til dem, da det var vanskelig å samle alle fysisk sammen.

Svaret hun fikk fra barna sine etter at hun hadde sendt meldingen til dem gjorde henne veldig glad: «Er du lykkelig, er vi også lykkelig.»

AnneMa og Dündar møttes på en datingapp i begynnelsen av 2020 og den første kvelden de snakket sammen på videochat, holdt de det gående i over fem timer.

– Det jeg la merke til var at han hadde veldig snille øyne og var veldig kjekk, forteller hun og fortsetter:

- Det var jeg som skrev til han først, og da skrev jeg noe sånt som: «You are the most beautiful little man I have seen- and sexy too».

Etter de hadde snakket sammen hver dag i en uke på datingappen, logget AnneMa seg av. Dersom han virkelig likte henne, så ville han komme etter henne, tenkte hun. Hun tok et valg om å finne ut om han virkelig var interessert i henne før hun forelsket seg i ham. Samme dag fant han sin fremtidige kone på Facebook og la henne til. AnneMa, som ble veldig glad, godkjente venneforespørselen med en gang.

En forsmak av hverdagen sammen

Hun trekker frem humoren til mannen sin som en av de egenskapene hun falt for ved ham.

– Jeg lo av engelsken hans, og han tålte at jeg lo og hadde selvironi, forteller hun.

- Ellers ler vi av de samme, teite tingene.

Hun forteller også at han er litt mer nøye på ting enn hun er. Som at man ikke skal trykke i midten på tannkremtuben. En gang stod han foran henne med tuben i hånda og spurte, med et smil: «Can you please?»

– Ja, det kan jeg, ler AnneMa.

Da paret besluttet å gifte seg, ble det litt mer alvor og hun forteller at sønnen hennes begynte å undersøke hvem det nye tilskuddet i familien var og hvor han kom fra.

– Mine barn føler de må beskytte mamma, forteller hun.

Dündar fridde til AnneMa på Facetime etter de hadde kjent hverandre i cirka to måneder. Og hun sa ja. Etterpå kjøpte han ringer og fikk gravert inn navnene deres i dem. Ringen til AnneMa kom i posten en stund etterpå og på forsommeren i 2020 satt den på fingeren hennes.

Jeg har ikke vært forelsket på denne måten før AnneMa Yuvali

KK spør Dündar om hva han falt for ved AnneMa:

– Respekten og forståelsen vi hadde for hverandre, og hvor godt vi kom overens gjorde at jeg forelsket meg i henne, skriver han.

Da AnneMa reiste til Tyrkia for å gifte seg, var også første gang de to møtte hverandre ansikt til ansikt. Da hadde de seks dager sammen før vielsen. Alt av restauranter og kafeer var stengt på grunn av covid, og de ble nødt til å planlegge dagene sammen. De kunne ikke gå på ut å spise middag. Derfor planla de måltider, handlet, laget mat og vasket opp sammen.

– Jeg tror vi ville gått glipp av mye intimitet hvis ikke det hadde vært sånn. Vi fikk rett og slett en forsmak på hverdagen.

LES OGSÅ: Marianne Marthinsen:- Jeg var sikker på at jeg skulle miste sønnen min også

HVER DAG: AnneMa forteller at hun og mannen snakker sammen hver dag, enten via tekst, tale eller bilder. Hun setter pris på å alltid få en god natt- og god morgen-melding. Her skjermbilde fra en av deres samtaler. Foto: Skjermbilde fra AnneMa.
HVER DAG: AnneMa forteller at hun og mannen snakker sammen hver dag, enten via tekst, tale eller bilder. Hun setter pris på å alltid få en god natt- og god morgen-melding. Her skjermbilde fra en av deres samtaler. Foto: Skjermbilde fra AnneMa. Vis mer

«Vanskelig å leve på denne måten»

Selv om kommunikasjon er viktig i et forhold, er AnneMa også veldig opptatt av verdien av det å kunne være sammen i taushet. Å være sammen i stillhet og likevel føle seg komfortabel gir en stor trygghet.

I serien ser vi at paret har vanskelig for å forstå hva hverandre, men AnneMa forteller at språkproblemene tar de med stoisk ro. Det er nå halvannet år siden opptakene til Grenseløst forelsket startet, og Dündar har blitt mye bedre i engelsk, forsikrer hun. Han har også begynt å lære seg norsk.

AnneMa sier at man ikke må glemme omstendighetene: Alle hindringene som jobber mot at hun og Dündar skal fungere som par.

For til tross for at de har vært sammen i over to år, språket er blitt bedre og at de er gift, har de ikke fått innvilget søknaden om familiegjenforening. Det å ikke kunne være sammen, er noe som tærer på dem begge.

Frem til de får innvilget søknaden som ligger hos Utlendingsdirektoratet (UDI), skal de ikke reise og besøke hverandre. Grunnen til det er at Dündar jobber til-timers arbeidsdager som mopedbud i Tyrkia og ikke kan ta seg fri. AnneMa på sin side har fullt opp med kunder i neglsalongen sin.

– Vi kan ikke leve to parallelle liv. Ett hvor vi jobber og lever i land hver for oss og ett hvor vi tar fri og reiser for å få til å være sammen. Akkurat nå lever vi i et vakuum hvor vi går og venter på melding om innvilget søknad. Det er vanskelig å leve på den måten. Det er en kamp.

Dündar selv skriver i en WhatsApp-melding til KK at det er tungt å være borte fra AnneMa.
Selv om de skriver og snakker sammen hver dag, ville det vært mye bedre om de kunne vært sammen.

– Det er en forferdelig følelse å være borte fra sin kone. Jeg savner henne. Men alt vi kan gjøre er å vente på respons fra UDI. Jeg sjekker e-posten min hver dag for å se om det er kommet svar fra dem. Det er trist, sier han.

Men AnneMa er fast bestemt på å få det til å fungere.

– Hvis man ikke elsker så mye at man er villig til å gå til ytterpunktene, så er det ikke verdt det, sier hun.

Satt alene på bryllupsdagen

Selv om AnneMa holder motet og håpet oppe, er det ikke alltid like lett. Nylig var det premierefest for Grenseløst forelsket. Det var en fest hun ikke hadde særlig lyst å dra på. Rett og slett fordi hun var så lei seg for at hun ikke hadde med seg Dündar. Det er leit at vi ikke får lov å være sammen i kveld. Likevel ble hun overtalt til å dra.

– Jeg satt alene vår første bryllupsdag, jeg satt alene på julaften, det er ikke det som er meningen når man er gift.

Men hun har en del av ham med seg til Norge:

På veggen hjemme hos AnneMa hender det et sjal. Det har moren til Dündar sydd.

I Tyrkia er det tradisjon at alle unge menn som skal i militæret får et sjal i gave av moren sin. På Dündars sjal står det: Dündar er en soldat. Dette har han gitt videre i gave til AnneMa.

– Det er en stor gave, det er symbolsk, vi skal være sammen, sier hun.

Hun har også fått spørsmål om hun er hans «sugarmama». Det gjør henne litt lattermild, for hun forteller at Dündar aldri har bedt om en krone. Dessuten synes hun det er rart at det i det hele tatt er noe tema.

De gangene AnneMa har reist til Tyrkia for å være sammen med mannen sin, har hun hatt med seg penger. Hun forteller at det har vært viktig for henne å la han vært "mannen i forholdet". Derfor har hun ordnet et bankkort til han, slik at hun kunne overføre penger til ham når hun er på besøk. Da kunne han ta ut penger å fremstå som den som betalte på restauranter, bussen eller i butikken.

– Han, som mann, vokste fem centimeter av å kunne være den som betaler, forteller hun.

RART SPØRSMÅL: - Han er mannen min. Hvis noen andres ektefelle hadde spurt om de kunne vipse 300 kroner, hadde de jo gjort det på flekken, sier AnneMa til spørsmålene hun får om hun gir Dündar penger. Foto: Privat.
RART SPØRSMÅL: - Han er mannen min. Hvis noen andres ektefelle hadde spurt om de kunne vipse 300 kroner, hadde de jo gjort det på flekken, sier AnneMa til spørsmålene hun får om hun gir Dündar penger. Foto: Privat. Vis mer

«Han holder meg ung»

Paret snakker sammen hver dag. AnneMa sier at det finnes mange måter man kan si «jeg elsker deg» på. Hun trekker frem at han alltid sender god morgen- og godnattmelding. At han spør henne om hvordan dagen hennes går, og om hun har det bra.

– Jeg ringer ikke så ofte til han for ham sitter på moped ti timer om dagen. Men han har sagt til meg at hvis jeg savner ham, så må jeg bare ringe, så ringer han tilbake når han kan. I tillegg kommuniserer de med bilder og små filmsnutter. Hun sier at det er en fin måte å si noe på uten å bruke ord, for ord kan lett misforstås.

Spesielt når man er avhengig av oversetting fra Google.

- En gang spurte jeg han: «Dündar, har du noen gang vært sinna på meg?» Da svarte han: «Nei, men jeg har vært sinna på google.»

En stund før Dündar og AnneMa giftet seg, var han i bryllup. Da sendte han et bilde til sin forlovede av seg selv hvor han holder brudebuketten og skrev: «My turn next».

– Hva er det beste med å ha en ung mann?

– Han holder meg ung, vi ler masse sammen og en god latter, forlenger som kjent livet.

Hun har fått mange spørsmål om forholdet deres. Noen hun ikke setter like stor pris på. For eksempel «Hva om han får lyst på barn.» Hvis han har fridd til en 62 år gammel dame, så er det vel åpenbart at han har valgt bort det å få barn, mener hun.

Et annet spørsmål hun også har fått er : «Hva om han forlater deg etter noen år, når han har papirer i Norge?»

– Det er femti prosent sjanse for at man skiller seg uansett. Det kan man aldri være sikker på. Men det er klart at hadde han gitt uttrykk for at det kom til å skje på et eller annet tidspunkt, så hadde jeg aldri giftet meg med ham.

Men hva tenker så ektemannen om de som vil si at han er en lykkejeger? Til KK skriver han:

– Jeg er ikke noen magisk sjonglør eller noe. Jeg er en vanlig person, og når folk blir kjent med meg vil de tro meg og skjønne meg.

AnneMa forteller at hun har også fått spørsmål om Dündar er god i senga.

– Spør man om sånt? Jeg ville ikke ha giftet meg med ham hvis han ikke var god i senga, det er det vel ingen som gjør.

LES OGSÅ: Bahareh Letnes- Vi har lyst på barn

Mye spennende i vente

Når Dündar kommer til Norge, skal paret endelig feire skikkelig bryllupsfest, for da de giftet seg var det full nedstengning i Tyrkia og portforbud etter klokken 18. Derfor feiret det nygifte paret med nydelig stekt fisk hjemme i leiligheten de leide. AnneMa gleder seg også til å vise Dündar mange av de fine stedene i Norge.

Hun skal ta han med til Treungen for å vise han de høye trærne, noe han aldri har sett før. De skal til Prekestolen og til Dovre og se på Moskus. I tillegg skal hun ta han med å besøke en storgård. Han er fra gård selv, så det vil være spennende for han å se hvordan man driver gård i Norge.

– Han skal hjelpe meg i hus og heim, han skal bake brød, rydde etter kundene og ordne til neste kunde. Når han får seg jobb, så blir jo dette mer på deling, men man kan ikke bare sitte i sofaen å se på Netflix. Det handler også om trivsel og å føle at man er til nytte, sier hun og legger til:

– Disse tingene snakker jeg og Dündar mye om, avslutter hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer