Eddie Redmayne:

- Jeg ville ikke ha tatt rollen i dag

Eddie Redmayne er enig kritikken om at en transperson burde hatt rollen hans i «The Danish Girl».

THE DANISH GIRL: Redmayne står ikke inne for valget av transkjønnet lenger. Filmen kom ut i 2016. FOTO: NTB.
THE DANISH GIRL: Redmayne står ikke inne for valget av transkjønnet lenger. Filmen kom ut i 2016. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

I filmen The Danish Girl fra 2016 spiller Eddie Redmayne (39) den transkjønnede kvinnen Lili Elbe. Filmen er løst basert på virkelige hendelser fra livet til en av de første personene som gjennomgikk en vellykket kjønnskorrigerende operasjon.

Tidene forandrer seg, og det kan føre til at det som en gang ble akseptert i samfunnet, ikke nødvendigvis er akseptert lenger. Av den grunn har Edward «Eddie» Redmayne tatt til orde for å møte kritikken om rollen i The Danish Girl. Kritikken går på at han ikke burde portrettert en transkjønnet kvinne når han selv definerer seg som en heterofil mann, eller cismann.

Prisvinnende seerfavoritt

Redmayne er etterhvert blitt en av de største filmskuespillerne i et globalt perspektiv. Briten har kapret hovedrollen i storfilmer som Les Misérables (2012) Red (2009), Fantastic Beasts and where to find them (2016), The Danish Girl (2016) og The Theory of Everything (2014) – for å nevne noen. For sistnevnte vant han Oscar (2015) for beste mannlige hovedrolle da han portretterte Stephen Hawking og hans liv med sykdommen ALS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer