Jennifer Aniston:

Jennifer Aniston: - Kanskje jeg ikke ble satt på denne jorda for å få barn

49-åringen mener presset på kvinner med å få barn er brutalt.

JENNIFER ANISTON: Den verdenskjente skuespillerinnen er lei av alle ryktene som blir spredt om henne - om alt fra utroskap til graviditet. FOTO: NTB Scanpix
JENNIFER ANISTON: Den verdenskjente skuespillerinnen er lei av alle ryktene som blir spredt om henne - om alt fra utroskap til graviditet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skuespiller Jennifer Aniston (49) er et kjent fjes for de aller fleste. Først og fremst for sin rolle som Rachel Green i suksesserien Friends, i tillegg til at hun også kan skimte med store roller i en rekke kjente filmer, som Cake, Management og Friends with money - for å nevne noen.

Men til tross for at hun til stadighet briljerer på filmlerretet, er det mange som er mer interessert i å få vite mer om hennes privatliv heller enn gode skuespillerprestasjoner.

Utroskapsrykter, gifteplaner og familiestifting er tydeligvis «hot news» for mediene, og 49-åringen er et lukrativt mål for amerikansk presse - som ifølge Jennifer selv går altfor langt for å oppnå de perfekte sakene. Hun har flere ganger rast mot mediene, om både rykter om privatliv og ikke minst hvordan kvinner behandles.

LES OGSÅ: 10 ting du kanskje ikke visste om «Friends»

Gikk hardt ut

For omtrent to år siden tok hun bladet fra munnen etter at skuespillerinnen ble fotografert på stranden med en «rundere» mage enn hva vi er vant til å se henne med, og BOOM: så ble det spekulert om Aniston er gravid hver eneste gang hun tilfeldig hadde noe foran magen.

«Bare så dere vet det, jeg er ikke gravid. Det jeg er er drittlei. Jeg er drittlei av granskingen og det negative kroppsfokuset som daglig oppstår i journalistikken og kjendisnyheter», uttalte hun den gang.

Hun benyttet også denne muligheten til å ta ordet for alle andre kvinner ute i verden, som daglig opplever samfunnspresset knyttet til samliv.

«Vi er fullstendige både både med og uten en mann, både med og uten barn. Vi har rett til å bestemme selv hva som er vakkert når det kommer vår kropp. Den avgjørelsen er vår og vår alene. La oss ta denne avgjørelsen for oss selv og for de unge kvinnene i verden som ser opp til oss som eksempler. La oss ta denne avgjørelsen bevisst, utenfor det tabloide støyet. Vi trenger ikke å være gift eller mødre for å være komplette mennesker. Vi får bestemme vår egen «lykkelig alle sine dager»-historie».

LES OGSÅ: Det ble ikke sommerkropp i år heller ... Men jeg har hatt mange intensjoner i løpet av vinteren, det skal sies.

- Vet ikke hva jeg har vært gjennom

Men tydeligvis har ikke mediene blitt noe bedre når det kommer til ryktespredning og gransking av privatliv.

I et nylig intervju med det amerikanske magasinet InStyle åpner Aniston ytterligere opp om falske rykter og vandrehistorier, spesielt når det kommer til hvorfor hun har valgt å ikke få barn.

BRUDD: 15. februar 2018 bekreftet Jennifer Aniston og ektemannen Justin Theroux at de to har gått hvert til sitt etter åtte år som kjærester. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: 15. februar 2018 bekreftet Jennifer Aniston og ektemannen Justin Theroux at de to har gått hvert til sitt etter åtte år som kjærester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ryktene om meg sier alt fra «Jennifer klarer ikke å holde på en mann av gangen», «Jennifer nekter å få en baby fordi hun er egoistisk og altfor opptatt av karrieren sin» og at jeg er helt hjerteknust etter bruddet med Justin. Og først må jeg bare si, med all respekt: jeg har ikke kjærlighetssorg etter bruddet.

- For det andre er det helt hensynsløst å spekulere i hvorfor jeg ikke har barn. Ingen vet hva som skjer bak lukkede dører. De vet ikke hva jeg har vært gjennom, hverken medisinsk eller følelsesmessig, sier Jennifer åpenhjertig.

Hun mener presset på kvinner med å få barn er brutalt. Hvis man ikke er mor blir man sett på som et objekt det er noe galt med.

- Kanskje jeg ikke ble satt på denne jorda for å få barn da, kanskje jeg har andre ting jeg skal gjøre? Folk må begynne å tenke mer på seg selv og sin egen familiesituasjon, istedenfor å granske andres. Det er sårende, sier 49-åringen.

Hun trekker også frem problemet rundt seksualisering av kvinner i mediene.

- Kvinner blir plukket ut og sammenlignet opp mot hverandre basert på utseende, klær og andre overfladiske ting. Når et par slår opp i Hollywood er det for eksempel aldri fokus på mannen, det er kvinnen som er problemet, og kvinner som er trist og lei seg. F*** det!

LES OGSÅ: Kristin Gjelsvik vil ikke ha barn: - Det er helt vanvittig hva folk sier til meg

LES OGSÅ: Er det en plikt å bli mamma?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer