Aretha Franklin:

Jennifer Hudson spiller Aretha Franklin i ny film

Regissør: - Hun vil alltid være i tankene mine når vi tar avgjørelser rundt filmen.

ARETHA FRANKLIN: Nå skal det lages film om den avdøde sangeren. FOTO: NTB Scanpix
ARETHA FRANKLIN: Nå skal det lages film om den avdøde sangeren. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

16. august 2018 sovnet Aretha Franklin inn etter å kjempet mot kreften i lang tid. Hun ble 76 år gammel.

Men like før hennes død rakk produsent Harvey Mason Jr å spørre om hennes ønsker rundt den kommende filmen som skal handle om henne.

- Når vi går videre nå, vil jeg spørre meg selv: «Hva ville Aretha gjort her?». Hun vil alltid være i tankene mine når vi tar avgjørelser rundt filmen, forteller Mason Jr til Detroit Free Press.

LES OGSÅ: Madonna 60 år: Se stor bildespesial!

1973: Aretha Franklin i en pressekonferanse. Nå er det kjent at det blir Jennifer Hudson som skal spille unge Aretha Franklin. Foto. Scanpix
1973: Aretha Franklin i en pressekonferanse. Nå er det kjent at det blir Jennifer Hudson som skal spille unge Aretha Franklin. Foto. Scanpix Vis mer

Dessverre får ikke den storartede sangeren fulgt filmens utvikling, men én ting fikk hun bestemme før hun gikk bort: hvem som skulle spille henne. I januar 2018 ble det kjent at det er Jennifer Hudson (36) som skal spille Aretha Franklin.

Hudsons karriere startet for 14 år siden da hun deltok i den amerikanske versjonen av Idol. Siden den tid har hun gitt ut låter som «Spotlight» og «If This Isn't Love», og vant til og med en Oscar for hennes rolle i «Dreamgirls» fra 2006.

- Det er vanskelig å sammenligne noen med Aretha. Men det som er bra med Jennifer, er at det var Aretha selv som valgte henne. Det var mange diskusjoner rundt hvem som skulle ha rollen, men Aretha var fast bestemt på at det skulle være Jennifer, forteller regissør Mason Jr.

FIKK ROLLEN. Jennifer Hudson skal spille Aretha Franklin i ny film. Foto. Scanpix
FIKK ROLLEN. Jennifer Hudson skal spille Aretha Franklin i ny film. Foto. Scanpix Vis mer

Regissøren forteller videre at han satt i telefonen med Franklin den siste uken før hennes død i utallige timer. De skal ha snakket om hvilke historier og sanger hun følte var viktig å fortelle og som gjorde henne til den hun er.

Ved flere anledninger har Jennifer Hudson sunget Franklins låter. Deriblant på BET Awards i 2014 og Grammy Awards i 2011. I kommentarfeltet til videoen under har flere fans skrytt Hudson opp i skyene, og skriver blant annet at hun er «den nye Aretha».

LES OGSÅ: Trente syv dager i uken for den krevende rollen som kunstløper-ikonet Sonja Henie

Hudson la også ut en hyllest på sin Instagramkonto etter at det ble kjent at «dronningen av soul» er død. «Jeg har ikke ord, så derfor lar jeg dronningen si det! Men jeg vil si det, at mens du lærte meg om livet ditt, lærte du meg så mye om selve livet og mitt eget. Jeg vil aldri glemme den lærdommen», skriver Hudson til videoen hun la ut av Franklins framførelse av «Let It Be».

Når Hudson blir å se på lerretet er ennå uvisst, men det sies at innspillingen av Aretha Franklin-filmen vil begynne i 2019.

LES OGSÅ: Skandinavias første dansefilm er norsk og Skam-stjerne har fått hovedrolle!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer