Demonstrasjoner mot abortlov:

Jennifer Lawrence og Amy Schumer protesterte mot den nye abortloven

Titusenvis samlet seg til demonstrasjoner over hele USA.

BRUKER STEMMEN: Amy Schumer og Jennifer Lawrence hever stemmen for kvinners rettigheter. FOTO: Skjermdump Instagram
BRUKER STEMMEN: Amy Schumer og Jennifer Lawrence hever stemmen for kvinners rettigheter. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

I kjølvannet av den nye abortloven i Texas har demonstrasjonene florert over hele USA.

Loven, som trådte i kraft i september, innebærer at gravide ikke kan ta abort etter uke seks i svangerskapet - det er på et så tidlig stadium at mange ikke engang vet at de er gravide. Det antas at hele 85 prosent av kvinner ikke vet om egen graviditet på det tidspunktet. Loven tar ikke hensyn til incest eller voldtekt.

Det er den strengeste abortloven som har blitt vedtatt i USA på nesten 50 år.

«Abort er grunnleggende»

To av dem som demonstrerte for kvinners rett til å bestemme over egen kropp i forbindelse med ny abortlov, var komiker Amy Schumer (40) og skuespiller Jennifer Lawrence (31).

Den førstnevnte postet tidligere denne uken et bilde på Instagram av henne selv og Lawrence som holder hver sin plakat med budskapet «Abort er grunnleggende» og «Kvinner er ikke fri hvis ikke de kan bestemme over egen kropp».

I bildeteksten skriver Schumer at «Jeg har ingen livmor og hun er gravid, likevel er vi her ute».

Jennifer Lawrence, som er spesielt kjent for sine opptredener i The Hunger Games-serien, avslørte tidligere i høst gjennom sin talsperson at hun venter sitt første barn.

Hun og ektemannen Cooke Maroney har vært sammen siden 2018, og giftet seg i en hemmelig seremoni på Rhode Island i 2019.

Åpen om endometriose

Tidligere denne måneden kunne Schumer avsløre at hun har måttet fjerne livmoren og blindtarmen, da hun var full av endometriose (vev som likner slimhinnen i livmoren, som begynner å vokse utenfor livmoren, journ.anm.).

Tilstanden er kjent for å gi mye smerte, og i Schumers tilfelle har livskvaliteten blitt begrenset. I en ny oppdatering på Instagram, kan imidlertid komikeren dele flere skremmende funn etter inngrepet.

«Jeg føler meg sterkere og mer begeistret for livet», skriver Schumer, til et bilde av seg selv.

Videre forteller 40-åringen hvordan legene i tillegg til å finne endometriose, også fant noe annet bekymringsfullt.

«Jeg hadde en svulst i min endo-angrepne blindtarm. Sjokoladecyster i begge eggstokkene. Endometriose i livmoren min», fortsetter hun.

Schumer skriver videre at et liv fylt med smerte, nå ser ut til å ha blitt «løftet ut av kroppen» hennes, og at hun allerede føler seg som en annen person. Hun er blant annet sjeleglad for all den nye energien hun har fått, til å kunne være med sønnen Gene (2).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer