16 ukers helvete

Jenny Jenssen om den ekstreme forvandlingen

- Midjen er tilbake! Pusten er bedre! Bekkenplagene mine er minimale eller helt borte, og knærne gjør ikke vondt lenger.

JENNY JENSSEN: Artisten Jenny Jenssen fotografert under Gullruten i 2019 (t.v.) og etter deltakelsen i 16 ukers helvete i desember 2022. FOTO: Terje Pedersen / NTB og Warner Bros. Discovery
JENNY JENSSEN: Artisten Jenny Jenssen fotografert under Gullruten i 2019 (t.v.) og etter deltakelsen i 16 ukers helvete i desember 2022. FOTO: Terje Pedersen / NTB og Warner Bros. Discovery Vis mer
Publisert

Reality-konseptet 16 ukers helvete, der kjendiser får bryne seg på knallhardt kostholds- og treningsregime for å gjøre store livsendringer, er over for denne gang - og resultatene til de seks kjendisene er slående!

Artist Jenny Jenssen (58) hatet å trimme før hun ble med i TV-konseptet, men til KK forteller hun nå at hun elsker trening - alt fra crossfit og bootcamp, til yoga og powerwalk med vektvest.

- Midjen er tilbake!

For Jenny har tallet på vekten aldri vært viktig, men heller hvordan hun føler seg kroppslig.

- Hvilke endringer har skjedd siden du startet?

- En ubeskrivelig følelse å kjenne seg lettere. Midjen er tilbake! Pusten er bedre! Bekkenplagene mine er minimale eller helt borte. Knærne gjør ikke vondt lenger i trapper, halsbrannen er borte og det viktigste av alt – blodtrykket er perfekt, sier hun entusiastisk til KK.

Jenny synes det er helt ufattelig at kroppen kan respondere så fort på fysisk aktivitet og lettere kost, og det er noe hun ser spesielt godt på klær og antrekk. Og ikke minst kan hun endelig gi blod igjen!

- Gamle klær passer! Utrolig å kunne ta frem kostymer fra 80- og 90-tallet, og så passer de. De er ikke like moderne, men de passer! Dessuten jeg kan gi blod igjen, og det har jeg ikke fått gjort på noen år på grunn av høyt blodtrykk. En stor seier å være blodgiver igjen!

- Hvilke tanker gikk gjennom hodet ditt da du så før- og etter-bildet?

- Jeg følte en stor takknemlighet for at jeg turde å svare ja. Takknemlighet for den store forandringen. Samtidig med at det er vanskelig å forstå at kroppen kan forandre seg så mye bare på 16 uker.

Gått fra å hate trening, til å elske det

Jenny erkjenner at hun har vanskeligheter med å skjønne at denne forandringen faktisk har skjedd.

- Jeg får sjokk hver gang jeg ser meg i speilet og ser en mindre utgave av Jenny. Akkurat som om jeg ser meg selv utenfra. Det har ikke helt gått opp for meg at dette har skjedd med meg. At dette ER meg!

- Hva kjenner du selv at er den aller største forskjellen fra Jenny dag 1, og Jenny etter endt innspilling?

- Det er himmel og hav i forskjell. Kondisen er tusen ganger bedre! Jeg er blitt mye sterkere og all trimmen har på en måte formet kroppen min igjen. Men, det aller viktigste er innstillingen til trimmen. Før prioriterte jeg ikke trim, syntes det var gørrkjedelig og veldig, veldig tungt.

WYLLERLØYPA: Artist Jenny Jenssen har gått fra å hate trening, til å elske å gå Wyllerløypa opp og ned ikledd 10-kilos vektvest. FOTO: Privat
WYLLERLØYPA: Artist Jenny Jenssen har gått fra å hate trening, til å elske å gå Wyllerløypa opp og ned ikledd 10-kilos vektvest. FOTO: Privat Vis mer

I dag, derimot, kjenner Jenny en stor glede over å ha en kropp som responderer godt på trening, og at hun ikke synes det er slitsomt lengre.

- Jeg har blitt uredd for å prøve nye aktiviteter. Jeg hadde aldri trodd at fru Jenssen skulle bli glad i Crossfit, Bootcamp, Yoga, styrketrening, trappetrening eller powerwalk. Vet du, i dag ELSKER jeg det, og det føles så godt etterpå! Utrolig godt å kjenne at kroppen er sterk og sunn!

- Er du redd for at formen skal gå tilbake igjen til slik det var, nå som du er ferdig med programmet?

- Redselen for det er der, sier hun ærlig.

- Samtidig vet jeg at om jeg opprettholder mine gode trimvaner, vil det gjøre susen. Min erfaring er at når en trimmer, vil en spise sunt, og spiser en sunt, vil en trimme. Det er en god sirkel!

DELER AV GJENGEN: Jenny Jenssen med deltaker Steffen Iversen og Trine Haltvik, samt trener Martin Johnsrud Sundby, under Warner Bros. Discoverys vårlansering i 2022. FOTO: Geir Olsen / NTB
DELER AV GJENGEN: Jenny Jenssen med deltaker Steffen Iversen og Trine Haltvik, samt trener Martin Johnsrud Sundby, under Warner Bros. Discoverys vårlansering i 2022. FOTO: Geir Olsen / NTB Vis mer

16 ukers helvete-innspillingen ble avsluttet i starten av desember, og i mellomtiden har det både vært julefeiring og nyttårsfestligheter. Men det har ikke gitt negativt utslag for Jenny - heller stikk motsatt.

- Tenk, første juledag fant jeg meg selv på SATS. Dét har aldri skjedd før. Jeg har oppnådd mitt store mål med trimmen! Jeg har faktisk gått ned mer etter filmslutt også, mer i både livvidde og mistet mer fettprosent.

Ektemannen er strålende fornøyd med sin «nye» kone

Også i heimen, med ektemannen Tor og datteren Tilje, har det skjedd endringer, etter hvert som mamma Jenny har fått bedre kosthold og mer treningsiver.

- Er det noe i relasjonen med Tor som er blitt endret etter deltakelsen?

- Han er strålende fornøyd med kona si og ikke minst veldig, veldig stolt!

- Tor spiser mye sunnere og mindre enn før. Han har også gått ned mange kilo sammen med meg. Dessverre kan han ikke trimme like mye på grunn av dårlige knær, men der bidrar han som best han kan. Og, han er på gli med å prøve noen av trimklassene jeg er blitt så glad i og som er skånsomme for knær, forklarer hun.

HELE FAMILIEN HAR TATT TAK: Jenny Jensen og ektemannen Tor Magne Søreng under VG-lista i 2013. Også han har fått nye trenings- og kostholdsvaner etter at kona var med på 16 ukers helvete. FOTO: Vegard Grøtt / NTB
HELE FAMILIEN HAR TATT TAK: Jenny Jensen og ektemannen Tor Magne Søreng under VG-lista i 2013. Også han har fått nye trenings- og kostholdsvaner etter at kona var med på 16 ukers helvete. FOTO: Vegard Grøtt / NTB Vis mer

Til KK roser ektemannen Tor kona Jenny opp i skyene for innsatsen hun har nedlagt de 16 knallharde ukene:

- Jenny er en sta dame som jobber iherdig med de mål hun setter seg. Hun har aldri vært plaget med lite energi, og har alltid hatt mange jern i ilden. Men, nå har hun mer energi enn noensinne!

- Jeg merker også at hun er mer tilfreds med seg selv. Hun elsker at kondis og styrke er markant bedre. Og at gamle klær sitter som et skudd igjen, forklarer ektemannen.

Og også reaksjoner og tilbakemeldinger fra folk Jenny møter på sin vei, er av det positive og nysgjerrige slaget.

- Jeg får vanvittig mange tilbakemeldinger fra folk som heier! Jeg blir stoppet i butikken, på gata og flyplassen. Veldig mange hyggelige kommentarer.

Elsker å gå Wyllerløypa opp og ned

Men det er også enkelte som har poengtert at Jenny til å begynne med i 16 ukers helvete hadde en helt annen mentalitet til trening, enn det hun har nå.

- Det noen innimellom som synes jeg var veldig negativ til trimmen de første ukene. Og, det er helt riktig. De første ukene var TUNGE. Jeg hadde blodsmak i munnen 24/7, var stiv og støl, vondt i kroppen og bein og armer kjentes som bly.

Hun minnes at hun var døden nær da deltakerne besteg Wyllerløypa helt i starten av programmet, og at hun var nær ved å gi opp før hun i det hele tatt hadde begynt.

- I dag går jeg Wyllerløypa med glede og tar attpåtil på meg vektvesten på 10 kilo! Jeg gleder meg vanvittig til det blir vår og sommer, og Wyllerløypa blir bar igjen. Da skal jeg gå den regelmessig. Både opp og ned! sier den blide 58-åringen til KK.

Finaleepisoden av «16 ukers helvete» blir sluppet på Discovery+ mandag 27. februar, og sendes lineært på TVNorge mandag 6. mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer