Jenny Jenssen og Tor

Jenny Jenssens ektemann Tor gikk ned 18 kilo synkront med kona

- Ordtaket «Når det regner på presten, drypper det på klokkeren» stemmer for oss, sier ektemannen Tor Magne Søreng (66) til KK.

JENNY JENSSEN OG TOR: Ekteparet har vært gift siden 1996. De føler seg bedre enn noen gang - etter at de la om livsstilen. FOTO: Tilje Jenssen-Søreng
JENNY JENSSEN OG TOR: Ekteparet har vært gift siden 1996. De føler seg bedre enn noen gang - etter at de la om livsstilen. FOTO: Tilje Jenssen-Søreng Vis mer
Publisert

Den joviale og blide artisten Jenny Jenssen (58) har denne vinteren imponert stort i 16 ukers helvete på TVNorge og discovery+

Hun har nemlig deltatt i trenings- og kostholdskonseptet der seks kjendiser, i løpet av 16 uker, skal forbedre livsstilen ved hjelp av trening og riktig kosthold.

Men dette har også gitt utslag for de i heimen, og hjemme hos Jenny Jenssen har også ektemannen Tor Magne Søreng (66) sett resultater både kroppslig og på vekten.

- Selv har jeg minket 18 kilo. Jeg gikk ned noen kilo før Jenny startet på 16 ukers helvete, og resten parallelt med henne, forteller Tor til KK.

Han har spist det samme som Jenny, og vært i mer fysisk aktivitet enn tidligere, og har derfor også gått ned en del kilo.

- Ordtaket «Når det regner på presten, drypper det på klokkeren» stemmer for oss. Det er jo ingen problem å spise sunn og velsmakende mat!

Han legger til at han er veldig stolt av hva kona har fått til på de 16 ukene hun har deltatt i programmet:

- Jeg er veldig stolt av Jenny. Hun har virkelig stått på og vært seriøs og dedikert til opplegget!

Unngår bevisst tallet på vekta

Til KK har Jenny Jenssen tidligere fortalt bakgrunnen for at hun ikke ønsker å vite det konkrete målet på vekta - i motsetning til mannen Tor.

- Jeg er en kontrollfrik og vet at tallet på vekta ville vekke til live drømmen om å veie det jeg veide som nygift, det jeg veide som konfirmant, det jeg veide som ung student ...

- Jeg ønsker ikke fokus på tallet, men på følelsen av å kjenne etter bedre helse og lettere kropp etter hvert som prosessen skred frem.

10 ÅR SIDEN: Jenny Jensen og ektemannen Tor Magne Søreng på VG-lista i 2013. FOTO: Vegard Grøtt / NTB
10 ÅR SIDEN: Jenny Jensen og ektemannen Tor Magne Søreng på VG-lista i 2013. FOTO: Vegard Grøtt / NTB Vis mer

Hun har selv tidligere jobbet som kostholdsveileder, og da opplevde hun at mange ikke ville vite hva de veide, men kun hva de gikk ned i vekt.

- Jeg ønsker rett og slett ikke et kilofokus, men fokus på hvordan jeg FØLER meg. Aner ikke hva jeg veier i dag heller. Vet bare antall kilo jeg har gått ned. Det har gitt meg et helt annet kroppsfokus og opplevelse av prosessen underveis.

Ifølge klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm er ikke Jenny alene om å ikke ville vite det konkrete tallet på vekten. Hun mener det er andre elementer som er viktigere.

- Fokuser heller på gode rutiner som for eksempel god måltidsrytme, god sammensetning av maten og fysisk aktivitet. Med rette tiltak, så vil vekten gradvis reduseres uten at man må følge tett med på den, forklarer Skarpaas til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer