Lønnsforhandling:

Jessica Chastain forhandlet fem ganger høyere lønn til seg selv og Octavia Spencer

En solskinnshistorie om hvordan kvinnene i Hollywood nekter å gi seg!

LØNNSFORHANDLING: Jessica Chastain (40) fikset fem ganger høyere lønn til seg selv og Octavia Spencer (47), venninne og motspiller. FOTO: NTB Scanpix
LØNNSFORHANDLING: Jessica Chastain (40) fikset fem ganger høyere lønn til seg selv og Octavia Spencer (47), venninne og motspiller. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For tiden er kvinnene i Hollywood ekstra kampklare. Flere stjerner har i det siste tatt et oppgjør med filmbransjens mindre glamorøse og diskriminerende side - både når det kommer til seksuell trakassering og lønnsforskjeller.

Nylig skal Jessica Chastain (40) ha gått beinhardt til verks da hun fant ut at hennes kvinnelige motspiller, Octavia Spencer (47), ikke skulle få samme lønn som henne selv.

Chastain og Spencer har tidligere spilt inn filmen «The Help» (2011), og skal nå spille sammen i en komedie som Chastain selv er med på å produsere.

Chastain skal ha blitt svært engasjert da hun for første gang fikk høre motspillerens historie om hvordan det er å få dårligere betalt enn hvite kvinner som farget kvinne i Hollywood. På Sundance Film Festival åpnet Spencer seg til panelet Women Breaking Barriers om hvordan venninnen Chastain tok grep. Hun sa:

«Octavia, vi skal fikse rett lønn til deg for denne filmen. Du og jeg skal være bundet sammen (...), og tjene det samme», forteller Spencer.

LES OGSÅ: Stjernene stod sammen i sort under årets Golden Globes

SPILLER SAMMEN: Chastain og Spencer gjenforenes i ny film. Her i rollene fra «The Help» i 2011. FOTO: NTB Scanpix
SPILLER SAMMEN: Chastain og Spencer gjenforenes i ny film. Her i rollene fra «The Help» i 2011. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Positivt utslag

Forhandlingene gikk over all forventning, og nå er de begge lovt fem ganger så mye som først forespurt. En tydelig rørt Spencer forteller til panelet at hun «elsker denne kvinnen (Chastain) fordi hun faktisk gjør som hun sier».

Denne historien er et forfriskende, positivt innslag fra den ellers mørke debatten i Hollywood, i kjølevannet av for eksempel saken om Michelle Williams, som fikk under én prosent av hennes mannlige motspillers lønn for samme film.

Spencer, som gjentatte ganger har spilt rollen som en farget kvinne som må kjempe for egne rettigheter, sier også at hun setter pris på å spille en rolle hvor rasen hennes ikke betyr noe.

«Det høres kanskje sprøtt ut, men jeg synes det var ganske forfriskende å ikke trenge å snakke om rasen min», sier hun og viser til den kommende filmen.

Spencer ble akkurat nominert til Oscar for «Best Supporting Actress» for filmen «The Shape of Water», en pris hun tidligere har vunnet for «The Help».

LES OGSÅ: - Mange kvinner har så dårlig pensjon at de ikke har mulighet til å gå av når de har fylt 62 år

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer