Jackie Kennedy

JFK-barnebarna har fulgt i sine berømte besteforeldres fotspor

Rose er skuespiller, Tatiana er en ivrig journalistspire, mens Jack ser for seg en karriere innen politikken.

KENNEDY-FAMILIEN: Rose, Tatiana og John Schlossberg kastet glans over eventet Kennedy Center Honors i Washington i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix
KENNEDY-FAMILIEN: Rose, Tatiana og John Schlossberg kastet glans over eventet Kennedy Center Honors i Washington i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kennedy-klanen er en av verdens mest myteomspunne familier, og vi får aldri nok av å lese om dem eller kaste et blikk bakover i tid og se på alle de fantastiske historiske bildene som finnes av dem. Nylig så jeg filmen «Jackie Kennedy» med Natalie Portman (35) i hovedrollen med en venninne, og da filmen var ferdig lurte hun på om det egentlig eksisterer noen medlemmer i Kennedy-klanen igjen.

- De er jo blitt skutt, har omkommet i flyulykke, blitt rammet av sykdom eller dødd på annet uforklarlig vis alle mann, sa hun.

- Å jada! svarte jeg engasjert og ramset opp:

- Vi har Jackie og JFKs datter Caroline Kennedy (59), og hennes barn Rose, Tatiana og John «Jack». For ikke å snakke om at åtte av Robert F. Kennedys (1925-1968) elleve barn alle lever i beste velgående, og har beriket familien med mange nye «Kennedys».

- Vi må heller ikke glemme JFKs søster Eunice Kennedy (1921-2009), som er mor til blant andre Maria Shriver (61), og Shriver har fire barn med selveste Arnold Schwarzenegger (69). Den tidligere diplomaten Jean Kennedy Smith (89) er for øvrig den siste av de alt ni Kennedy-søsknene som er i live i dag, forklarte jeg entusiastisk. 

Mange å ta av, med andre ord! Men la oss konsentrere oss om John F. Kennedy (1917-1963) og Jackie Kennedys (1929-1994) tre barnebarn Rose Kennedy Schlossberg (28), Tatiana Kennedy Schlossberg (26) og John Bouvier Kennedy «Jack» Schlossberg (24) - barna til designer og forretningsmann Edwin Schlossberg (71) og Caroline Kennedy. De har alle tre fulgt i sine avdøde besteforeldres fotspor. 

LES OGSÅ: Trump-familiens mest tragiske historie har du kanskje ikke hørt om

Rose Kennedy Schlossberg (28):

Hun er oppkalt etter oldemor Rose Elizabeth Fitzgerald (1890-1995), og er JFK og Jackies første barnebarn. Dessverre vet vi at det kun var Jackie som opplevde å se sitt første barnebarn bli født, ettersom president John F. Kennedy ble skutt i Dallas 22. november 1963. Hun fikk et nært forhold til sin mormor, og også onkel John F. Kennedy jr. ble en viktig person i den lille jentas liv. Hun var bare 11 år da onkelen omkom i en småfly-ulykke over østkysten av USA hvor han selv var pilot. Også hans kone og svigerinne døde i ulykken.

PRIKK LIK: Det er ingen tvil om at 28 år gamle Rose Schlossberg har arvet sin nå avdøde bestemors flotte utseende. Bildet av Jackie Kennedy ble tatt i 1961.  Foto:  Foto: NTB Scanpix
PRIKK LIK: Det er ingen tvil om at 28 år gamle Rose Schlossberg har arvet sin nå avdøde bestemors flotte utseende. Bildet av Jackie Kennedy ble tatt i 1961. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rose ble født på Manhattan i New York, gikk på den fasjonable privatskolen Brearley School på Upper East Side og ble uteksaminert i engelsk-studier ved prestisjefylte Harvard University i 2010. Hun har siden vist interesse for film og mote (noe hennes verdensberømte mormor også interesserte seg for), og i 2016 debuterte hun med web-serien «End Times Girls Club». Det er mange som hevder at Rose er som snytt ut av nesen på sin berømte farmor Jackie - og etter bildene å dømme så stemmer dette på en prikk!

Se videosnutt fra web-serien «End Times Girls Club» hvor Rose spiller Bee:

LES OGSÅ: Slik skal hun likne Jackie Kennedy

Tatiana Celia Kennedy Schlossberg (26):

I likhet med sin storesøster Rose gikk også Tatiana på privatskolen Brearley School på Upper East Side, og siden ble hun student ved Yale - som også er en av verdens mest prestisjefylte universiteter. Tatiana har i likhet med sin avdøde onkel JFK jr. fattet interesse for medier og journalistikk, og på universitetet skrev hun blant annet for The Yale Herald og The Bergen Record. I 2014 fikk hun, ifølge The Washington Post, sommerjobb i The New York Times. 

- Hun fikk jobben ut ifra samme kriterier som en hvilken som helst annen praktikant, sa The New York Times-pressetalskvinne Eileen Murphy i 2014. 

Hun har de siste årene spesialisert seg innen miljøfeltet og er i dag reporter for The New York Times Science. I midten av mars ble «World Water Day» markert over hele verden, og Tatiana markerte dette med å sitere sin verdensberømte morfar John F. Kennedy på sin åpne Twitter-profil:

JFK-barnebarna har fulgt i sine berømte besteforeldres fotspor

John Bouvier Kennedy «Jack» Schlossberg (24):

I 2015 fullførte Jack utdanning ved Yale University, hvor han studerte historie og fordypet seg i Japan-historie. Han markerte seg tidlig som en aktiv og engasjert samfunnsborger, og i tenårene opprettet han og noen klassekamerater veldedighetsorganisasjonen ReLight New York. Han sitter også i The John F. Kennedy Library New Frontier Award-komiteen og Profile in Courage Award-komiteen. 

Etter studiene i 2015 flyttet han til Tokyo i Japan, hvor han begynte å jobbe ved Rakuten, Inc. Mange spår at han kommer til å følge i sin morfar og mors politiker-fotspor, og da Ted Cruz (46) stilte til nominasjonsvalg for å prøve å bli den republikanske presidentkandidaten i forbindelse med fjorårets presidentvalg, tok Jack sin avdøde morfar i forsvar. Han fant seg nemlig ikke i at republikaneren hevdet at dersom JFK hadde levd i dag så hadde han vært republikaner. 

ENGASJERTE: Caroline Kennedy Schlossberg med sine tre barn Rose (t.v.) Tatiana og Jack under en seremoni ved The Kennedy Library i Boston i 2011. Foto:  Foto: NTB Scanpix
ENGASJERTE: Caroline Kennedy Schlossberg med sine tre barn Rose (t.v.) Tatiana og Jack under en seremoni ved The Kennedy Library i Boston i 2011. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

I en kommentar publisert i januar 2016 på Politico Magazine skrev han blant annet:

«Som Kennedys barnebarn, og som en som har studert hans liv, arv og administrasjon på nært hold, finner jeg denne ytringen - og det at Ted Cruz nå går hardt ut - helt absurd. Dersom min bestefar hadde vært i live i dag hadde han vært entusiastisk over hvor langt vi har kommet som nasjon siden 1963, han hadde følt en viss hast med tanke på de utfordringene vi har foran oss - og han ville absolutt ikke ha vært republikaner». 

Det er ingen tvil om at John F. Kennedy og Jackie Kennedy hadde vært stole av sine tre flotte barnebarn om de hadde vært i live i dag!

LES OGSÅ: Se så store Barack Obamas døtre er blitt!

LYKKELIGE TIDER: President John F. Kennedy og førstedame Jackie Kennedy fotografert i mai 1961. Hadde de levd i dag hadde de vært henholdsvis 99 år og 87 år. Foto:  Foto: NTB Scanpix
LYKKELIGE TIDER: President John F. Kennedy og førstedame Jackie Kennedy fotografert i mai 1961. Hadde de levd i dag hadde de vært henholdsvis 99 år og 87 år. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer