Adopterte hund

Joe Bidens hund blir historisk

Det er ikke bare Kamala Harris som går inn i historiebøkene når hun og Joe Biden trer inn i Det hvite hus.

NY PRESIDENT: Joe Biden blir USAs neste president, og dermed blir huden Major den første omplasseringshunden til å bo i Det hvite hus. Foto: Stephanie Gomez/Delaware Humane Association via AP/NTB
NY PRESIDENT: Joe Biden blir USAs neste president, og dermed blir huden Major den første omplasseringshunden til å bo i Det hvite hus. Foto: Stephanie Gomez/Delaware Humane Association via AP/NTB Vis mer
Publisert

Vi venter fremdeles på at Donald Trump skal gjøre noe helt ellevilt etter at han tapte presidentvalget som fant sted tidlig i november. Trump mener at det var både svindel og bedrageri involvert i årets avstemning, men alt tyder på at tidligere visepresident Joe Biden vant valget - uten svindel og bedrageri.

Det betyr at han i januar vil flytte inn i Det hvite hus sammen med familien sin. Barna til Joe, Hunter og Ashley, er begge voksne, så det blir nok bare han og kona Jill som flytter inn med sine to hunder, Champ og Major.

Apekatt, gaupe og vaskebjørn

Det er ingen nyhet at det flytter inn en hund i Det hvite hus. Donald Trump er faktisk den første presidenten på 120 år som ikke har hatt med dyr inn i huset mens han var president. Det forteller Washington Post. Grunnen til det skal være at han ikke har tid.

Vi har funnet sminken Trump skal ha brukt! Vis mer

De tidligere presidentene er faktisk kjente for å ha tatt med seg både det ene og det andre.

John Quincy Adams hadde faktisk en alligator som hadde sitt eget badekar i huset. Calvin Cooldige og førstedame Grace Cooldige hadde med seg en rekke forskjellige dyr inn Det hvite hus. En apekatt, en gaupe og gjess - for å nevne noe. Men ifølge Business Insider skal vaskebjørnen Rebecca ha vært favoritten.

Grace Cooldige. Foto: NTB
Grace Cooldige. Foto: NTB Vis mer

Historisk hund

Joe Biden var tidligere visepresidenten til Barack Obama. Obama hadde også med seg hunder inn i Det hvite hus: de portugisiske vannhundene Bo og Sunny. Her er det også på sin plass å fortelle at undertegnede faktisk har møtt en av dem under en omvisning i Det hvite hus.

OBAMAS HUNDER: Sonny og Bo. Foto: NTB
OBAMAS HUNDER: Sonny og Bo. Foto: NTB Vis mer

Det ble et historisk øyeblikk da Joe Biden og Kamala Harris stakk av med seieren. Det er fordi Kamala Harris dermed er den første kvinnelige visepresidenten USA noen gang har hatt!

Les mer om Kamala her.

Men dette er faktisk ikke det eneste historiske øyeblikket som har oppstått etter denne seieren. Når Biden flytter inn i Det hvite hus tar han med seg hundene Champ og Major, og sistnevnte er faktisk en omplasseringshund.

Den to år gamle schäferen blir med det den første omplasseringshunden i Det hvite hus. Denne nyheten er blitt omtalt av medier over hele verden, deriblant New York Times og NBC News.

NOAH - for dyrs rettigheter - har også delt den gledelige nyheten på Instagram og hadde følgende å si om det:

«Å gi et dyr en ny sjanse til et godt liv gjennom adopsjon, er å gi dem en livslang gave. Det finnes så utrolig mange familiedyr som trenger et nytt, godt hjem, og NOAH oppfordrer til å adoptere, fremfor å kjøpe dyr fra butikk eller oppdretter!»

Foto: Stephanie Gomez/Delaware Humane Association via AP/NTB
Foto: Stephanie Gomez/Delaware Humane Association via AP/NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer