Dansen med Diana

John Travolta mimrer tilbake til det ikoniske øyeblikket

- Bare det å hilse på Diana riktig, være selvsikker og spørre henne om å danse, var en komplisert oppgave.

TRAVOLTA-KJOLEN: Etter at prinsesse Diana hadde danset sammen med John Travolta, ble kjolen hennes døpt til Travolta-kjolen. Foto: NTB
TRAVOLTA-KJOLEN: Etter at prinsesse Diana hadde danset sammen med John Travolta, ble kjolen hennes døpt til Travolta-kjolen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det hvite hus holder stadig vekk gallaer hvor alt fra profilerte politikere til verdenskjente skuespillere blir invitert. I 1985, sju år etter at filmen Grease hadde premiere, ble hovedrolleinnehaver John Travolta invitert til en av disse begivenhetene.

Det var daværende president Ronald Reagan som hadde invitert celebriteter fra både fjernt og nært denne novemberdagen i 1985. Blant dem var selveste prinsesse Diana.

Hun og prins Charles var på sin rojale turné i USA på den tiden, og da er det jo selvsagt at et besøk hos den sittende presidenten må inn i kalenderen.

Men det er ikke bildet du ser over folk husker fra denne gallaen. Det er heller ikke av Diana og Charles eller Ronald og Nancy. Bildet alle snakket om etter gallaen - og fremdeles den dag i dag - er det av John Travolta og prinsessen.

Skuespilleren så nemlig sitt snitt til å be Diana opp til dans. Låten «You Should be Dancing» fra Saturday Night Fever spilte og Travolta, som hadde en rolle i den filmen, tok navnet på låta bokstavelig talt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer