Jojo Moyes

Jojo Moyes om «Et helt halvt år»-boken:- Jeg har opplevd det selv

Forfatteren forteller til KK.no at det ikke var tilfeldig at aktiv dødshjelp ble tema i boken og filmen.

ET HELT HALVT ÅR: Den britiske stjerneforfatteren Jojo Moyes forteller til KK.no hvordan hun kom opp med ideen til boken og filmen. Foto: NTB Scanpix
ET HELT HALVT ÅR: Den britiske stjerneforfatteren Jojo Moyes forteller til KK.no hvordan hun kom opp med ideen til boken og filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er flere år siden den britiske forfatteren Jojo Moyes skrev braksuksessen «Et helt halvt år», var det først for noen uker siden hun skjønte hvor stort inntrykk boken faktisk hadde gjort.

- Jeg satt på et hotellrom i USA med en dyp tallerken suppe i hånden, mens jeg så traileren rulle over tv-skjermen. Jeg tror faktisk jeg måpte der jeg satt! Det var først da det gikk opp for meg at min lille bok var stor nok til å bli en film (HER! ser du første trailer og HER! ser du andre trailer), forteller Moyes til KK.no.

«Et helt halvt år» har nemlig solgt over 650.000 eksemplarer - bare i lille Norge og KK.no møter den bestselgende forfatteren i Oslo i forbindelse med filmpremieren. Da vi forteller henne hvor mye respons vi har fått fra våre lesere, vil hun selvfølgelig sende en egen hilsen til KK.no-leserne. Videoen kan du se nederst i saken.

LES OGSÅ: Her er den første smakebiten på «Skjønnheten og udyret»!

Men selv om boken har blitt en hit i Norge, var det ikke så mange som hadde tro på det litterære verket til briten. Mannen hennes var faktisk en av dem som mente dette ikke kom til å funke!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer