Sin mors datter

Jøss, så lik hun er mamma!

Moren har en stjernestrødd karriere – og datteren er som snytt ut av nesa på henne.

SIN MORS DATTER: Det er ikke vanskelig å se hvor hun har fått trekkene sine fra. Hun har til og med gått i sin verdensberømte mors fotspor. FOTO: NTB
SIN MORS DATTER: Det er ikke vanskelig å se hvor hun har fått trekkene sine fra. Hun har til og med gått i sin verdensberømte mors fotspor. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Fra moren hadde sin teaterdebut som 26-åring i 1975, gikk det bare ett år før hun ble nominert til sin første Tony-award. Siden har det gått slag i slag for den etter hvert verdenskjente skuespilleren.

Siden da har stjernen spilt i nærmere 60 filmer, noe som har resultert i tre Oscar-statuetter, 21 nominasjoner, ni Golden Globe-statuetter og hele 32 nominasjoner.

Usympatisk

Hun er kjent for sin naturalistiske spillestil. Er det en flue på settet, bruker hun den, og lar rollefiguren hennes vifte den vekk. Enkelte kritiserer henne for å ha en for mekanisk spillestil, der for eksempel tydelig aksent tar oppmerksomheten bort fra formidlingen.

Selv har stjernen sagt at hun ofte velger usympatiske karakterer, som det er vanskelig å føle empati med. Spekteret hennes spenner seg fra et verdenskjent skilsmissedrama på sent 70-tall, til musikaler på eksotiske øyer i senere tid.

Mange var vi som gråt med henne, da en fotograf dukket opp på gården mens mann og barn var utenbys. Kollektivt holdt vi pusten da hun knuget om dørhåndtaket i bilen, og led valgets kval hvorvidt hun skulle følge etter sin fotograf-elsker ut i regnet, eller bli i bilen hos sin mann. Ringer det noen bjeller nå? Kvinnen vi er ute etter er selvsagt … Meryl Streep.

Firebarnsmor

Meryl Streep giftet seg med skulptøren Don Gummer i 1978, og paret fikk etter hvert barna Mamie, Henry Wolfe, Grace og Louisa.

Alle de fire barna har noen av morens trekk, men ser man på bildene er det tydelig at spesielt Grace har en slående likhet med mamma.

LIKE: Mor og datter Grace og Meryl i 2017, under screeningen av dokumentaren Spielberg. FOTO:Marion Curtis/Starpix/REX/NTB
LIKE: Mor og datter Grace og Meryl i 2017, under screeningen av dokumentaren Spielberg. FOTO:Marion Curtis/Starpix/REX/NTB Vis mer

Både mor og datter har gått på Vassar College i New York, der Grace studerte kunsthistorie og italiensk. Siden har Grace gått i mammas fotspor som skuespiller, og er kjent fra produksjoner som blant annet The Newsroom og American Horror Story: Frik Show.

– Forsøkte å holde dem unna

De fire barna vokste opp i Los Angeles. Eldstemann Henry Wolfe er musiker, Mamie er skuespiller, i likhet med Grace, mens lillesøster Louisa er modell.

MAMMAS JENTER: Meryl Streeps døtre har alle trekk fra mamma, men kanskje hver på sin måte. Her fra premieren av Thatcher-filmen Iron-lady i 2013, der Meryl Streep spilte hovedrollen. Fra venstre Mamie, Grace og Louisa. FOTO: NTB
MAMMAS JENTER: Meryl Streeps døtre har alle trekk fra mamma, men kanskje hver på sin måte. Her fra premieren av Thatcher-filmen Iron-lady i 2013, der Meryl Streep spilte hovedrollen. Fra venstre Mamie, Grace og Louisa. FOTO: NTB Vis mer

Meryl har tidligere fortalt at hun og mannen i alle år forsøkte å holde barna unna show biz. I 2015 sa hun i et intervju med Kjersti Flaa i Entertainment:

– Det er merkelig, for jeg prøvde virkelig å holde dem unna mediene. Jeg lot ingen ta bilder av dem da de var små, og var veldig opptatt av at de ikke skulle bli sett på som et nydelig tilbehør for meg, og forsøkte å holde dem unna. Om som et resultat av det ville de alle inn i bransjen.

Forlovet

I juni 2021 ble det kjent at Grace hadde forlovet seg med kjæresten, den profilerte musikkprodusenten, DJ-en og musikeren Mark Ronson, som blant annet har jobbet med Miley Cyrus, Amy Winehouse, Adele, Lady Gaga og Bruno Mars.


Både Grace og Mark har vært gift tidligere. Grace giftet seg med skuespiller Tay Strathairn i juli 2019, og ifølge People viser rettsdokumenter at paret ble separert bare en måned senere, og søkte om skilsmisse i 2020.

Men nå har Grace altså funnet lykken med Mark Ronson. Mark har podkasten The FADER og i juni 2021 fortalte han om forlovelsen med Grace:

– Jeg forlovet meg forrige uke, sa Ronson til Kevin Parker fra bandet Tame Impala's, og avslørte at han og Grace kysset for aller første gang til en låt av nettopp Tame Impala's.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer