Sin mors datter

Jøss, så lik hun er mamma!

Moren har en stjernestrødd karriere – og datteren er som snytt ut av nesa på henne.

SIN MORS DATTER: Det er ikke vanskelig å se hvor hun har fått trekkene sine fra. Hun har til og med gått i sin verdensberømte mors fotspor. FOTO: NTB
SIN MORS DATTER: Det er ikke vanskelig å se hvor hun har fått trekkene sine fra. Hun har til og med gått i sin verdensberømte mors fotspor. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Fra moren hadde sin teaterdebut som 26-åring i 1975, gikk det bare ett år før hun ble nominert til sin første Tony-award. Siden har det gått slag i slag for den etter hvert verdenskjente skuespilleren.

Siden da har stjernen spilt i nærmere 60 filmer, noe som har resultert i tre Oscar-statuetter, 21 nominasjoner, ni Golden Globe-statuetter og hele 32 nominasjoner.

Usympatisk

Hun er kjent for sin naturalistiske spillestil. Er det en flue på settet, bruker hun den, og lar rollefiguren hennes vifte den vekk. Enkelte kritiserer henne for å ha en for mekanisk spillestil, der for eksempel tydelig aksent tar oppmerksomheten bort fra formidlingen.

Selv har stjernen sagt at hun ofte velger usympatiske karakterer, som det er vanskelig å føle empati med. Spekteret hennes spenner seg fra et verdenskjent skilsmissedrama på sent 70-tall, til musikaler på eksotiske øyer i senere tid.

Mange var vi som gråt med henne, da en fotograf dukket opp på gården mens mann og barn var utenbys. Kollektivt holdt vi pusten da hun knuget om dørhåndtaket i bilen, og led valgets kval hvorvidt hun skulle følge etter sin fotograf-elsker ut i regnet, eller bli i bilen hos sin mann. Ringer det noen bjeller nå? Kvinnen vi er ute etter er selvsagt … Meryl Streep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer