Britney Spears

- Kanskje vi skulle ha ventet med å annonsere graviditeten

Popstjernen får massiv støtte av kvinner som selv har gått gjennom spontanabort.

BRITNEY SPEARS: Superstjernen Britney Spears og forloveden Sam Asghari mistet sitt ufødte barn tidlig i svangerskapet. Dette bildet er fra 2018. FOTO: NTB
BRITNEY SPEARS: Superstjernen Britney Spears og forloveden Sam Asghari mistet sitt ufødte barn tidlig i svangerskapet. Dette bildet er fra 2018. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I midten av april i år kunne den populære artisten Britney Spears (40) avsløre at hun og samboeren Sam Asghari (28) ventet sitt første felles barn.

Fra før har hun sønnene Jayden (15) og Sean (16) med eksmannen Kevin Federline (44), som hun ble skilt fra i 2007.

Men nå, en måned senere, kan samboerparet avsløre at de har mistet sitt ufødte barn. Paret deler den triste nyheten på sosiale medier, og forteller at det er med stor sorg de kan fortelle at de har mistet hva de omtaler som sin mirakelbaby.

Britney skriver videre at hun burde ha ventet med å fortelle gravidnyheten før det hadde gått litt lengre tid, men at hun og samboeren var så glade for å dele den gledelige nyheten at de ikke klarte å vente.

Men mange takker Britney for nettopp å ha fortalt om både graviditeten og spontanaborten tidlig, som et ledd i det å bryte ned et evigvarende tabu.

FOTO: Skjermdump / Instagram @britneyspears
FOTO: Skjermdump / Instagram @britneyspears Vis mer

«En uskreven regel» om å vente med å fortelle

Tidligere har Kari Aarø, leder i Den norske jordmorforening, opplyst til KK at mange gravide opplever spontanabort tidlig i svangerskapet.

- Rundt 20 til 30 prosent av alle svangerskap ender i spontanabort, og de aller fleste (rundt 80 prosent) skjer i det første trimesteret.

Dette kan ha bidratt til at det fortsatt eksisterer «en uskreven regel» om at det er lurt å vente med å fortelle om graviditeten til man har passert uke 12.

Men ifølge Aarø finnes det absolutt ikke noe fasitsvar på når det er «riktig» å fortelle om graviditeten.

- De fleste synes det er greit å vente med å fortelle om graviditeten til etter uke 12, men dette må være opp til hver enkelt.

- Når kvinnen kommer til jordmor går de gjennom tidligere graviditeter og kan snakke om det dersom hun har hatt en spontanabort tidligere. Det er ulikt hvordan kvinner opplever og reagerer på en spontanabort. Det beste, dersom hun ønsker å snakke om det, blir å ta det opp med sin jordmor eller fastlege, har Aarø

Fortsetter å forsøke å bli gravid

Britney og Sam, som har vært et par etter at de møttes under musikkvideo-innspillingen av Britney-låten «Slumber Party» høsten 2016, sier videre at de kommer til å fortsette å forsøke å utvide familien.

«Kjærligheten til hverandre er vår styrke. Vi vil fortsette å forsøke å utvide vår vakre familie. Takk for all støtte», skriver de videre.

Samboerparet får massivt med støtte fra kjente og ukjente følgere på soliale medier, og flere av Britneys kjendisvenner kommer med støtteerklæringer.

Kjendisvenninne og hotellarving Paris Hilton (41) er blant dem:

FOTO: Skjermdump / Instagram @parishilton
FOTO: Skjermdump / Instagram @parishilton Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer