Hilary Duff:

Kaster klærne: – Jeg er stolt over kroppen min

Etter kroppspresset hun opplevde som tenåringsidol, kan Hilary Duff (34) i dag stolt fortelle at hun har blitt glad i kroppen sin.

HAR KOMMET EN LANG VEI: Hilary Duff trodde aldri hun skulle stille opp naken på en magasinforside, men i dag gjør hun det med stolthet. FOTO: NTB
HAR KOMMET EN LANG VEI: Hilary Duff trodde aldri hun skulle stille opp naken på en magasinforside, men i dag gjør hun det med stolthet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller og artist Hilary Duff ble et tenåringsidol som 17-åring. I et lengre intervju med Women's Health åpner hun opp om konsekvensene av å være i rampelyset fra så ung alder.

34-åringen er aktuell med serien «How I Met Your Father» av skaperne av den tidligere svært populære humorserien «How I Met Your Mother» (2005-2014).

I det ferske intervjuet forteller Duff om spiseforstyrrelsene hun opplevde som 17-åring som følge av at hun konstant var i medias søkelys. Hun forteller at hun følte seg både sårbar og sterk da hun poserte naken for Women's Health.

– Dette var skummelt … Jeg visste det ville skremme meg og jeg hadde rett! skriver hun i innlegget med magasinforsiden som hun har delt på Instagram med sine over 21 millioner følgere.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

At det ville være en skummel opplevelse for trebarnsmoren å stille naken på forsiden av et nasjonalt magasin var også noe av motivasjonen hennes for å stille opp.

– Womens Health hadde den fineste shooten med kun kvinner og jeg hadde det faktisk gøy. Jeg følte meg sterk og vakker, og jeg lo masse i disse positurene uten mom-jeans med høyt liv og store klær som jeg vanligvis bruker.

– Tusen takk til alle som normaliserte denne dagen for meg og delte ut komplimenter og kjærlighet, skriver hun i innlegget.

VISER FREM KROPPEN: Magasinforsiden for Women's Health. FOTO: Skjermdump Instagram/@hilaryduff
VISER FREM KROPPEN: Magasinforsiden for Women's Health. FOTO: Skjermdump Instagram/@hilaryduff Vis mer

Tenåringsidol

Hun startet sin artist- og skuespillerkarriere i tidlig alder, og ble raskt regnet for å være et tenåringsidol. Som 17-åring ble hun kjent ansikt verden rundt som Lizzie McGuire i ungdomsserien med samme navn og filmen «Lizzie McGuire the Movie» (2003).

Med påfølgende roller i filmene «A Cinderella Story» (2003), «Dusinet fullt» (2004) og «Agent Cody Banks» (2003), holdt hun seg godt kjent i filmuniverset og for paparazziene.

Lært å bli stolt av kroppen sin

Etter mye usikkerhet knyttet til egen kropp, har hun i dag et langt sunnere forhold til den. Det er blant annet takket være tre graviditeter og at hun har vært vitne til hvordan kroppen kan leges og bli enda sterkere.

– I en alder av 34 har jeg fått stor respekt for kroppen min. Den har tatt meg alle steder jeg har ønsket å dra. Den har hjulpet meg til å lage en vakker familie. Jeg føler at jo eldre jeg blir, jo mer selvsikker blir jeg i min egen kropp, sier hun til til Women's Health.

KLEDD I SOLBRILLER: Lite blir overlatt til fantasien i det ferske intervjuet med Hilary Duff. FOTO: Skjermdump Women's Health Magazine
KLEDD I SOLBRILLER: Lite blir overlatt til fantasien i det ferske intervjuet med Hilary Duff. FOTO: Skjermdump Women's Health Magazine Vis mer

– Og kroppen min har vært gjennom mange fasonger og størrelser, og jeg er fascinert av – én, å være kvinne, og to, alle endringene kroppen kan ha gjennom et livsløp.

I dag har hun to barn sammen med ektemannen Matthew Koma som jobber som låtskriver og produsent, og en sønn fra et tidligere forhold.

Får kritikk

Ikke alle er like imponert over bildene og budskapet som sendes ut. Journalist i Independent Kate Ng går hardt ut og skriver at denne magasinforsiden er «det siste kvinner trenger». Hun mener at den bidrar til et unødvendig kroppspress.

Spesielt tilbakemeldingene er kritikkverdig, mener hun. Journalisten trekker frem en kommentar om at Duff ser ut «som en god vin» som hun blant annet mener er sexistisk, og minner om at Duff kun er 34 år.

Hun skal ha googlet menn som blir omtalt under samme metafor, og da dukket menn som Brad Pitt (58), George Clooney (61) og Pierce Brosnan (68) opp - og spør videre om kvinner vil surne og bli udrikkelige når vi kommer opp i den alderen.

Duff forteller til magasinet at hun er stolt over kroppen sin, samtidig som hun innrømmer at hun har ligget i hardtrening i forkant av fotograferingen for å føle seg så bra som mulig på bildene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer