Camp Kulinaris har blitt en skjermfavoritt i mange norske hjem. Komboen av kjendiser, digg mat, litt stress og litt drama, er tross alt ganske upåklagelig underholdning!
I årets sesong, den femte i rekken, er Kathrine Sørland ett av flere kjente fjes vi får møte på kjøkkenet. Men den norske modellen, programlederen og tidligere Frøken Norge innrømmer at hun først sa nei til å delta i Camp Kulinaris.
- Jeg ville ikke i det hele tatt første gangen jeg ble spurt! Jeg har blitt så sykt pysete, forteller hun til KK.
- En annen ting er at jeg er så konkurransedrevet og det kan være en fordel eller en ulempe. Ulempen er at jeg ofte psyker meg helt ut i forkant, og går og gruer meg, innrømmer Sørland.

Linda Johansen: - Jeg ble svimmel og fikk intens hodepine
Full av overraskelser
Det måtte et par runder til med både familie og castingansvarlig før showet fikk et «ja» fra Sørland. Som hun selv sier: «Hva er det å være redd for, egentlig?».
Deltakelsen skulle derimot vise seg å by på nok av overraskelser for Sørland. Flere ting endte opp med å ikke stemme med hva hun hadde sett for seg på forhånd.
- Det som alltid overrasker meg er når man skal være rundt mennesker man ikke kjenner, er hvor fine og greie folk er. Det er så lett å forhåndsdømme, og jeg blir alltid positivt overrasket, innrømmer hun.
- Jeg grua meg til å være så tett oppi mennesker jeg ikke kjenner så godt, sier Sørland.
I tillegg setter hun pris på mangelen på drama underveis. Spenninger og konflikter hører med i kampens bokstavelige hete, heldigvis, men drama klarte de unngå.
- Jeg var der for å lage mat og ikke være en bitch og skape drama. Da kan jeg være med på Paradise eller noe.

- Noen heftige dager på sykehus

Det viste seg også raskt at hun ikke bare hadde undervurdert de andre, men kanskje også selve opplegget.
- Noe annet som overrasket meg var hvor utrolig stress det er på et ordentlig restaurantkjøkken. Jeg har fått så respekt! sier hun.
Det gikk såpass fort og hardt for seg, at det slettes ikke var uten uhell.
- Jeg klarte skjære meg i alle fingrene - kokker opererer jo med sylskarpe redskaper. Kløne som jeg er, ble det et innhugg i plasterbeholdningen!
Sørland er fornøyd med både innspillingen, og det hun har sett på TV - selv om det ikke akkurat er noe hun elsker.
- Jeg syns det er like ille å se seg selv på TV hver gang. Men jeg står hundre prosent inne for alt jeg har sagt og gjort!
- Det viktigste er at jeg ikke gidder å ta meg selv så høytidelig, det tror jeg er viktig når man skal være med på slike program, forteller hun.

Avslører hvordan hun og eksen fant sammen igjen
- Mye bedre enn før
En av de positive sidene ved å delta på Camp Kulinaris, må jo være at man kanskje kan lære seg å imponere skikkelig på kjøkkenet! Det tenkte Sørland også.
- Jeg gleda meg til å lære mye nytt på kjøkkenet, slik at jeg kom hjem og var flinkere enn mannen. Haha!
Og deltakelsen i Camp Kulinaris innfridde på det punktet: Sørland bekrefter at hun har et mye bedre forhold til matlaging nå. Men det handler faktisk ikke bare om ferdigheter.
- Jeg har aldri hatt store interessen for selve matlagingen, men heller større interesse for å spise den. Jeg manglet nok litt selvtillit på kjøkkenet, og det føler jeg at jeg har mer av nå, forteller hun.
Denne selvtilliten merker hun når det kommer til både å teste ut nye retter og nye smaker. Sørland kan fortelle at de har skaffet seg ordentlig pizzaovn hjemme - og hyller den.
- En FAB investering!
Men apropos nye smaker: ikke alt smaksløkene ble utsatt for under Camp Kulinaris var like begeistrende. I noen av episodene var det litt vel mye kreativt på menyen. Flere av tingene hadde Sørland aldri smakt før.
- Som friterte fiskeøynechips - ikke spør!
Og verst av alt?
- Friterte kakerlakker i tostadas. Kakerlakker, folkens! Avskummet av avskummet i hele verden? Nei, takk!

Blir foreldre for andre gang: - Det blir nok hektisk, men veldig koselig

- Fått dreisen på favoritten
Sørland sier hun ikke har noen konkrete Camp K-kjøkkenhacks å trekke frem, men at hun virkelig tar med seg det med å være flinkere til å lage mat fra bunnen av.
- Ofte er det så mye bedre, mer bærekraftig og billigere. Det tar heller ikke mer tid enn ferdigmat, sier hun.
Selv har hun særlig to spesialiteter à la Kathrine:
- Jeg er god på napolitansk pizza, og så har jeg jaggu meg fått dreisen på min favorittfisk: ovnsbakt piggvar med smørsaus. Og ja, den fileterer jeg selv!
I hverdagen tyr Sørland gjerne til noen raskere, men gode favoritter:
- Noen go-tos er pasta med hjemmelaget tomatsaus, eller laks med poteter, sandefjordsmør og agurksalat. Eller taco!
De gangene det derimot skal være litt ekstra kos i heimen, foretrekker hun egentlig at noen andre fikser.
- Da blir det noe hjemmelaget som jeg får Andreas til å fikse mesteparten av, mens jeg sitter ved kjøkkenbordet og drikker vin, forteller Sørland.

Sørland sier at hun er takknemlig for at hun fikk være med på Camp Kulinaris-reisen, og fått «lage nydelig mat med nydelige mennesker».
- Har fått enorm respekt for kokkeyrket - og konkludert med at jeg aldri vil bli kokk selv! avslutter hun.

- Jeg dro ut store, klissete tuster med hår i dusjen. Da ble jeg redd

Emilie «Voe» Nereng: – Jeg var på randen til å gråte veldig ofte
