Camp Kulinaris:

Kathrine Sørland om Camp Kulinaris: - Jeg ville ikke i det hele tatt

Kathrine Sørland måtte gå flere runder med seg selv før hun takket ja til Camp Kulinaris. Deltakelsen ble full av overraskelser, både på godt og vondt.

KATHRINE SØRLAND: Camp Kulinaris-deltakelsen bød på overraskelser for Kathrine Sørland. FOTO: Thomas Qvale
KATHRINE SØRLAND: Camp Kulinaris-deltakelsen bød på overraskelser for Kathrine Sørland. FOTO: Thomas Qvale Vis mer
Publisert

Camp Kulinaris har blitt en skjermfavoritt i mange norske hjem. Komboen av kjendiser, digg mat, litt stress og litt drama, er tross alt ganske upåklagelig underholdning!

I årets sesong, den femte i rekken, er Kathrine Sørland ett av flere kjente fjes vi får møte på kjøkkenet. Men den norske modellen, programlederen og tidligere Frøken Norge innrømmer at hun først sa nei til å delta i Camp Kulinaris.

- Jeg ville ikke i det hele tatt første gangen jeg ble spurt! Jeg har blitt så sykt pysete, forteller hun til KK.

- En annen ting er at jeg er så konkurransedrevet og det kan være en fordel eller en ulempe. Ulempen er at jeg ofte psyker meg helt ut i forkant, og går og gruer meg, innrømmer Sørland.

Full av overraskelser

Det måtte et par runder til med både familie og castingansvarlig før showet fikk et «ja» fra Sørland. Som hun selv sier: «Hva er det å være redd for, egentlig?».

Deltakelsen skulle derimot vise seg å by på nok av overraskelser for Sørland. Flere ting endte opp med å ikke stemme med hva hun hadde sett for seg på forhånd.

- Det som alltid overrasker meg er når man skal være rundt mennesker man ikke kjenner, er hvor fine og greie folk er. Det er så lett å forhåndsdømme, og jeg blir alltid positivt overrasket, innrømmer hun.

- Jeg grua meg til å være så tett oppi mennesker jeg ikke kjenner så godt, sier Sørland.

I tillegg setter hun pris på mangelen på drama underveis. Spenninger og konflikter hører med i kampens bokstavelige hete, heldigvis, men drama klarte de unngå.

- Jeg var der for å lage mat og ikke være en bitch og skape drama. Da kan jeg være med på Paradise eller noe.

POSITIVT OVERRASKET: Sørland forteller at hun hadde gruet seg til å være tett oppå de andre deltakerne, men ble positiv overrasket. Her sammen med Cristopher Mørch Husby. Foto: Privat
POSITIVT OVERRASKET: Sørland forteller at hun hadde gruet seg til å være tett oppå de andre deltakerne, men ble positiv overrasket. Her sammen med Cristopher Mørch Husby. Foto: Privat Vis mer

Det viste seg også raskt at hun ikke bare hadde undervurdert de andre, men kanskje også selve opplegget.

- Noe annet som overrasket meg var hvor utrolig stress det er på et ordentlig restaurantkjøkken. Jeg har fått så respekt! sier hun.

Det gikk såpass fort og hardt for seg, at det slettes ikke var uten uhell.

- Jeg klarte skjære meg i alle fingrene - kokker opererer jo med sylskarpe redskaper. Kløne som jeg er, ble det et innhugg i plasterbeholdningen!

Sørland er fornøyd med både innspillingen, og det hun har sett på TV - selv om det ikke akkurat er noe hun elsker.

- Jeg syns det er like ille å se seg selv på TV hver gang. Men jeg står hundre prosent inne for alt jeg har sagt og gjort!

- Det viktigste er at jeg ikke gidder å ta meg selv så høytidelig, det tror jeg er viktig når man skal være med på slike program, forteller hun.

- Mye bedre enn før

En av de positive sidene ved å delta på Camp Kulinaris, må jo være at man kanskje kan lære seg å imponere skikkelig på kjøkkenet! Det tenkte Sørland også.

- Jeg gleda meg til å lære mye nytt på kjøkkenet, slik at jeg kom hjem og var flinkere enn mannen. Haha!

Og deltakelsen i Camp Kulinaris innfridde på det punktet: Sørland bekrefter at hun har et mye bedre forhold til matlaging nå. Men det handler faktisk ikke bare om ferdigheter.

- Jeg har aldri hatt store interessen for selve matlagingen, men heller større interesse for å spise den. Jeg manglet nok litt selvtillit på kjøkkenet, og det føler jeg at jeg har mer av nå, forteller hun.

Denne selvtilliten merker hun når det kommer til både å teste ut nye retter og nye smaker. Sørland kan fortelle at de har skaffet seg ordentlig pizzaovn hjemme - og hyller den.

- En FAB investering!

Men apropos nye smaker: ikke alt smaksløkene ble utsatt for under Camp Kulinaris var like begeistrende. I noen av episodene var det litt vel mye kreativt på menyen. Flere av tingene hadde Sørland aldri smakt før.

- Som friterte fiskeøynechips - ikke spør!

Og verst av alt?

- Friterte kakerlakker i tostadas. Kakerlakker, folkens! Avskummet av avskummet i hele verden? Nei, takk!

UHØYTIDELIG: Kathrine Sørland er fornøyd med episodene, og tror det er viktig at hun ikke tar seg selv så høytidelig. Foto: Privat
UHØYTIDELIG: Kathrine Sørland er fornøyd med episodene, og tror det er viktig at hun ikke tar seg selv så høytidelig. Foto: Privat Vis mer

- Fått dreisen på favoritten

Sørland sier hun ikke har noen konkrete Camp K-kjøkkenhacks å trekke frem, men at hun virkelig tar med seg det med å være flinkere til å lage mat fra bunnen av.

- Ofte er det mye bedre, mer bærekraftig og billigere. Det tar heller ikke mer tid enn ferdigmat, sier hun.

Selv har hun særlig to spesialiteter à la Kathrine:

- Jeg er god på napolitansk pizza, og så har jeg jaggu meg fått dreisen på min favorittfisk: ovnsbakt piggvar med smørsaus. Og ja, den fileterer jeg selv!

I hverdagen tyr Sørland gjerne til noen raskere, men gode favoritter:

- Noen go-tos er pasta med hjemmelaget tomatsaus, eller laks med poteter, sandefjordsmør og agurksalat. Eller taco!

De gangene det derimot skal være litt ekstra kos i heimen, foretrekker hun egentlig at noen andre fikser.

- Da blir det noe hjemmelaget som jeg får Andreas til å fikse mesteparten av, mens jeg sitter ved kjøkkenbordet og drikker vin, forteller Sørland.

BEDRE PÅ KJØKKENET: Kathrine Sørland sier seg fornøyd med bedre ferdigheter og bedre selvtillit på kjøkkenet. Foto: Instagram @kathrinesorland
BEDRE PÅ KJØKKENET: Kathrine Sørland sier seg fornøyd med bedre ferdigheter og bedre selvtillit på kjøkkenet. Foto: Instagram @kathrinesorland Vis mer

Sørland sier at hun er takknemlig for at hun fikk være med på Camp Kulinaris-reisen, og fått «lage nydelig mat med nydelige mennesker».

- Har fått enorm respekt for kokkeyrket - og konkludert med at jeg aldri vil bli kokk selv! avslutter hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer