Katie Holmes

Katie Holmes om bruddet med Tom Cruise - og livet som alenemor

- Den var en intens tid, med mye oppmerksomhet, konkluderer hun åtte år etter bruddet med Hollywood-legenden.

KATIE HOLMES: Skuespillerne Katie Holmes og Tom Cruise fotografert på rød løper under en filmtilstelning i mai 2010. To år senere var skilsmissen et faktum. FOTO: NTB scanpix
KATIE HOLMES: Skuespillerne Katie Holmes og Tom Cruise fotografert på rød løper under en filmtilstelning i mai 2010. To år senere var skilsmissen et faktum. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De var regnet som et av Hollywoods hotteste par på midten av 2000-tallet. Katie Holmes, nå 41, var kjent fra 90-tallsserien Dawson's Creek, mens den 16 år eldre skuespilleren Tom Cruise allerede hadde gjort legendestatus i Hollywood - med filmer som Mission: Impossible, Jerry Maguire og Eyes Wide Shut. Sistnevnte med ekskona Nicole Kidman. (PSST: Dette har Dawson's Creek»-stjernene gjort siden suksessen!)

I 2005 inngikk Katie og Tom ekteskap, til tross for at hun var oppdratt katolsk og han var et svorent medlem av den beryktede scientologikirken. En bevegelse han har vært en del av siden 1990.

Bare to måneder etter at de møttes våren 2005, hadde Katie Holmes fått ring på fingeren, og gjort et dypdykk i scientologibevegelsen. I april 2006, ett år etter at de møttes kom datteren Suri til verden.

Bryllupet sto på et middelalderslott i Bracciano i Italia i november samme år som datteren ble født, og forrettelsen gikk selvfølgelig etter scientologikirkens reglement og forordninger.

Med andre ord gikk det slag i slag for ekteparet Katie og Tom Cruise på midten av 2000-tallet. Men lykken skulle vise seg å bli kortvarig. Etter fem og et halvt år var det over.

BRUDD: Disse kjendisene gikk fra hverandre i 2019. VIDEO: KK Vis mer

Redd for at Cruise skulle fange datteren inn i scientologimiljøet

I juni 2012 ble de fotografert for siste gang sammen på Island, og bare noen dager senere var skilsmissen et faktum. Ifølge kilder nær Katie Holmes ble det den gang antydet at hun var redd for at ektemannen skulle dra datteren inn i scientologibevegelsen.

MYE OPPMERKSOMHET: Katie Holmes sier i intervjuet med InStyle fra april 2020, at det har vært perioder i livet hennes der hun har vært utsatt for mer oppmerksomhet enn ellers. Forholdet med skuespiller Tom Cruise var én av de periodene. Dette bildet er fra 2008. FOTO: NTB scanpix
MYE OPPMERKSOMHET: Katie Holmes sier i intervjuet med InStyle fra april 2020, at det har vært perioder i livet hennes der hun har vært utsatt for mer oppmerksomhet enn ellers. Forholdet med skuespiller Tom Cruise var én av de periodene. Dette bildet er fra 2008. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Katie Holmes gikk tilbake til sin katolske tro, og fikk fullt foreldreansvar for datteren Suri. Tom Cruise har, ifølge The Mercury News, ikke sett datteren siden 2013 - nettopp fordi hun ikke er medlem av scientologikirken.

I et stort intervju med magasinet InStyle åpner Katie Holmes opp om forholdet med Tom Cruise og rollen som alenemor. Hun legger ikke skjul på at forholdet med Hollywood-skuespilleren utgjorde en tøff periode i livet - og tiden etter skilsmissen ble også svært tøff.

- Det var en intens tid, med mye oppmerksomhet. Jeg hadde også et lite barn jeg skulle ta vare på midt i det hele, sier hun.

- «Mamma, kan du hente meg?»

Katie Holmes, som flyttet med datteren fra Hollywood til New York etter skilsmissen, husker at den første tiden som alenemor ba på utfordringer. Hun minnes spesielt én episode da hun ikke klarte å holde tilbake tårene.

- Suri var 6 eller 7 år. Hun skulle overnatte hos en venn, mens jeg skulle se en ballettforestilling på Lincoln Center. I 22-tiden fikk jeg en telefon fra henne: «mamma, kan du hente meg?». Jeg hev meg i en taxi og plukket henne opp ved Battery Park. Hun var helt utslitt. Hun falt i søvn i bilen på vei hjem, og da vi kom til leilighetskomplekset hjalp taxisjåføren meg med å få henne opp i leiligheten for at hun ikke skulle våkne. Han var så snill, minnes hun.

NÆRE: Katie Holmes var 27 år da hun fikk datteren Suri Cruise. De to har et spesielt nært forhold. Her fra et arrangement i New York i 2018. FOTO: NTB scanpix
NÆRE: Katie Holmes var 27 år da hun fikk datteren Suri Cruise. De to har et spesielt nært forhold. Her fra et arrangement i New York i 2018. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Nå er Suri blir 14 år, og mor og datter har et nært bånd. Hun har alltid fokusert på at datteren skal føle seg sterk og selvstendig - som hun selv kanskje ikke alltid har gjort i deler av sitt nå 41 år lange liv.

- Mitt største mål er å oppfostre henne til å bli selvstendig. Jeg vil at hun skal være seg selv 100 prosent - sterk, stolt og kapabel. Hun har alltid vært veldig sterk, helt siden den dagen hun ble født. Hun kan velge seg noe hun vil bli god på, og så jobber hun hardt helt til hun blir det. Hun er veldig fokusert, og hardtarbeidende, sier den stolte moren i april-utgaven av InStyle.

Katie Holmes var for øvrig kjæreste med skuespiller Jamie Foxx (52) frem til mai 2019, ifølge Harper's Bazaar. Da hadde de vært i et forhold i seks år - som de hadde klart å holde unna offentligheten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer