Gledelig gjensyn

Katten Brandy gjenforent med eieren etter 15 år

­­– Jeg begynte å gråte over alle årene jeg hadde mistet med henne, sier Charles.

GJENFORENT: Brandy trygt tilbake i armene til eieren sin Charles, etter femten år. FOTO: Los Angeles County Department of Animal Care and Control/AP/NTB
GJENFORENT: Brandy trygt tilbake i armene til eieren sin Charles, etter femten år. FOTO: Los Angeles County Department of Animal Care and Control/AP/NTB Vis mer
Publisert

Noen forhold er kanskje ment til å vare livet ut, til tross for store humper i veien. Da maskiningeniøren Charles i Los Angeles adopterte en kattungen i 2005, samme år som Sverre Magnus ble født og Wig Wam representerte Norge i Grand Prix i Wien, var det for å ta vare på henne livet ut. Det forteller Charles i et intervju med AP, sitert videre av NBC.

Den brunspettete kattungen var to måneder gammel, og skulle nå få et nytt hjem hos Charles. Katten lød navnet Brandy, kanskje på grunn av den konjakkfargede pelsen, og ble en kjærkommen venn for Charles hjemme i San Fernando Valley i Los Angeles.

Forsvant fra hagen

Men bare noen måneder etter at Brandy flyttet inn hos Charles forsvant katten. Charles forteller til AP at Brandy gikk ut i bakhagen en ettermiddag, og da det led mot kveld og han gikk for å hente henne inn, var hun som sunket i jorden.

De nærmeste dagene kjørte Charles rundt til ulike hjelpesenter for dyr for å spørre etter katten sin, og han hengte opp etterlysningsplakater. Men ingen hadde sett Brandy.

– Jeg var veldig lei meg. Jeg ønsket å få henne tilbake. Da jeg adopterte henne påtok jeg meg en moralsk forpliktelse om å passe på henne så lenge hun levde, sier Charles til AP.

Fortsatt var Brandy ikke en voksen katt, og hadde derfor ikke rukket å utvikle ferdighetene for å klare seg selv. Snart begynte Charles å frykte det verste: at katten hans var blitt påkjørt eller spist av coyote eller andre rovdyr. Likevel hadde han lenge et håp om at noen kanskje hadde funnet henne på gaten og tok seg av henne.

Uventet telefon

Årene gikk. Etterhvert var Brandy ikke annet enn et godt, men også trist minne. Charles flyttet etterhvert til et nytt sted, der han adopterte to nye katter. Men så en søndag i februar 2021, fikk han to høyst uventede telefoner.

En fra The Los Angeles County animal shelter i Palmdale, og en fra selskapet som hadde chippet Brandy da han adopterte henne. Hjelpesenteret i Palmdale hadde fått inn en forkommen katt, kun en halvtimes kjøring fra Charles hjem, og da de leste av chipen, kom Charles opp som eier.

– Jeg var skeptisk og trodde det måtte være en feil. Kanskje var det en sjanse på en til en million at det virkelig var Brandy, men etter 15 år var det veldig usannsynlig, sier Charles, som likevel tenkte at en datachipen neppe kunne lyve.

SJELDENT SYN: Yvonne Elliot fikk storfint besøk på trappa si. Redigering: Hege Løvstad Toverud Vis mer

Snart var han på vei til Palmdale animal care center. Den magre katten som møtte ham lignet ikke mye på den lodne kattungen han en gang hadde tatt til seg:

– Jeg så henne, løftet henne opp, og hun begynte å male. Det var veldig rørende, sier Charles, som bare vil stå frem med fornavn.

Han forteller at Brandy var akkurat slik han husket henne: rolig og søt.

– Jeg begynte å gråte for jeg tente på alle årene jeg hadde mistet med henne.

Medtatt

Brandy var ikke i god form. Klørne var lange, pelsen var matt og grimete, og katten veide ikke stort mer enn hun hadde gjort den dagen hun forsvant for 15 år siden. Hvor Brandy har vært alle årene kan Charles bare spekulere i, men han mistenker at noen har tatt seg av henne, uten å sjekke om hun var chippet. Har tror videre at katten har vært på rømmen i flere måneder. Han beskriver det som fantastisk og helt utrolig at han har fått henne tilbake.

Likevel, siden Charles bor i en ettroms leilighet, mente han det var bedre om Brandy fikk bo hos søsteren hans, som bor like i nærheten. Der besøker Charles sin gamle venn så ofte han kan.

– Hun har ikke så mye energi. Men hun virker veldig fornøyd. Hun maler mye, sier Charles og legger Brandy virker svært glad over å ha fått et hjem igjen.

Kilder: NBC, AP

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer