Kayley Chabot

Kayley Chabot: - Jeg trente 5 timer om dagen og spiste knapt 500 kalorier

Den 19 år gamle tidligere modellen langer nå ut mot motebransjen.

BLE SYK: Allerede som 15-åring var Kayley Chabot å se på catwalken. Nå snakker hun ut om hvor syk hun ble da hun strevde etter å bli supermodell. På et tidspunkt forteller hun at hun var redd for å drikke vann.
BLE SYK: Allerede som 15-åring var Kayley Chabot å se på catwalken. Nå snakker hun ut om hvor syk hun ble da hun strevde etter å bli supermodell. På et tidspunkt forteller hun at hun var redd for å drikke vann. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg husker jeg la meg sulten og tørst, men var redd for at vekta skulle gå opp om jeg spiste. På et tidspunkt var jeg redd for å drikke vann, sier tidligere modell Kayley Chabot (19) i en video publisert på Youtube. (Se hele videoen lengre ned i saken!)

19-åringen går hardt ut mot moteindustrien og modellbransjen i klippet, og forteller om hvordan hun ble presset til å endre kroppen sin. 

For selv om plus size-modeller og kvinner med en mer «normal kropp» (heldigvis) har fått større plass både i de store motehusene og på cover av magasiner (Plus size-modell Iskra Lawrence (25) fortalte at hun var mer usunn da hun var en størrelse 8 enn nå som hun er størrelse 14), er det fortsatt for få av disse sunne idealene å se på catwalken.Og debatten om bruken av tynne og unge modeller oppstår hvert år, noe for eksempel «Top Model Norge» prøver å snu -  til høsten kommer det nemlig en ny sesong med formfulle modeller

- Måtte gå ned i vekt

Særlig i utlandet har radmagre, unge modeller vært et problem og vi har hørt om modeller som har sultet seg, slanket seg ekstremt eller blitt fortalt at de er for store. Blant annet har supermodellen Gigi Hadid, som er en av de nyere, «sunnere» modellene, avslørt at hun ved flere anledninger har fått høre at hun må gå ned i vekt.

Nå slår altså også 19 år gamle Kayley tilbake mot moteindustrien.

Den tidligere Vogue-modellen fra Canada forteller i videoen om sine spiseforstyrrelser og hvordan moteindustrien har en kraftig påvirkningskraft på unge jenter. Allerede som 15-åring ble hun signert til Ford Models i New York, men den glamorøse livsstilen hun hadde sett for seg ble raskt snudd på hodet. 

- Jeg gledet meg sånn til å dra til New York, men da jeg kom dit fortalte agentene meg at jeg måtte gå ned i vekt. Det var min jobb å holde meg tynn, ha fint hår og fin hud. Jeg var så ung at jeg tok det de sa til hjerte og hørte at de kalte meg feit. Da sluttet jeg å spise. 

backstage @ Alexander wang

Et bilde publisert av Kayley Chabot (@kayleychabot)

- Jeg var 15 år og døende  

Videre forteller hun at selv om folk kanskje så at hun ble tynnere og tynnere, var det ingen som ba henne om å stoppe.

- De fleste tenkte vel at jeg måtte ofte meg for å bli en vellykket modell. Byrået mitt spurte meg flere ganger om kroppen min var klar til å «brukes» på catwalken, noe jeg mente den ikke var og ikke kom til å bli. Jeg tenkte jeg burde være tynnere. Selv om jeg var 15 år og døende, sier hun.

LES OGSÅ: Vil ha formfulle kvinner i Victoria's Secret

I 2014 nådde hun bristepunktet. Etter et show hun var med på i Paris dro hun hjem til Canada og dro aldri tilbake. Hun hadde begynt med dop og festet nesten hver dag. Stresset, sykdommen, alkoholen og dopet ble for mye og hun bestemte seg for å slutte som modell. Ved å fortelle sin historie håper hun nå modellindustrien vil være mer forsiktig med unge modeller.

Dette er derimot ikke første gang modeller går ut mot modellbransjen. I fjor fikk den svenske modellen Agnes Victoria Hedengård mye oppmerksomhet, da hun la ut en video på Facebook hvor hun slo tilbake mot modellbransjen. I videoen fortalte hun at hun ikke fikk jobb fordi hun var for «tjukk», selv om hun var undervektig ifølge sin egen BMI.

Også modell Samantha Apgar har tidligere fortalt til KK.no at hun ble bedt om å gå ned i vekt, noe som ikke var aktuelt for 25-åringen.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer