Keira Knightley:

Keira Knightley om «sexscener innsmurt i olje, der alle stønner»

Når skuespiller Keira Knightley nekter å spille inn nakenscener, er det for en helt spesiell grunn.

IKKE NAKEN: Keira Knightley på premieren til filmen «Misbehaviour» i London i mars 2020. Når hun ikke vil spille nakenscener på film, er det for en helt spesiell grunn. FOTO: NTB
IKKE NAKEN: Keira Knightley på premieren til filmen «Misbehaviour» i London i mars 2020. Når hun ikke vil spille nakenscener på film, er det for en helt spesiell grunn. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Britiske Keira Knightley er en av Hollywood store stjerner, og mange husker henne som tvilende nygift i juleklassikeren «Love Actually». Keiras store gjennombrudd kom imidlertid med «Pirates of The Caribbean», der hun spilte rollen som Elizabeth Swann, mot Johnny Depp og Orlando Bloom.

Keiras høyest meritterte rolle er den som Elizabeth Bennet i Jane Austens «Stolthet og fordom», en rolle hun ble nominert til Oscar for og som fortsatt sender romantiske sukk gjennom fansen.

Det er i det hele tatt ikke få filmsuksesser Keira Knightley har på CV-en, og tilbudene har stått i kø for den britiske skuespilleren.

Ikke naken

Men en ting verden hittil ikke har sett, er Keira som velter seg i sengehalmen. Jo da, det har vanket filmkyss, som for eksempel i 2012, da hun spilte mot Mark Ruffalo i filmen «Can a song save your life?», og også i «Stolthet og Fordom» lå det spenning i luften.

I et nylig intervju med Lulu Wang og Diane Solway i motehuset Chanels nye podkastserie Chanel Connects, forteller Keira om hvorfor hun har holdt igjen på den fronten.

Skuespilleren begrunner fraværet av nakenscener delvis med «the Male gaze», altså det såkalt Mannlige blikket. Hun sikter med det til at visuell kunst ofte retter seg mot et mannlig publikum, og at mannlige regissører etter hennes syn preger hvordan nakenscener blir fremstilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer