Fobier

Kendall Jenner: - Det er vanskelig for meg å prate om det

Her er kjendisenes merkelige fobier.

FOBIER: Kendall Jenner har fortalt i et intervju at tanken på små mange små hull gjør henne livredd. FOTO: NTB

FOBIER: Kendall Jenner har fortalt i et intervju at tanken på små mange små hull gjør henne livredd. FOTO: NTB

Vis mer
Publisert

KK opplevde den reneste leserstorm da vi skrev om trypofobi, som på norsk kan forklares som en slags hullangst. Ifølge Psykologisk.no er trypofobi en «irrasjonell frykt for visuelle stimuli av sirkulære objekter i asymmetriske mønstre».

Mennesker med trypofobi kan bli redde eller føle et sterkt ubehag ved synet av frøkapsler, hullene i en porøs sjokolade eller rør som er stablet oppå hverandre.

Hullangst-ambassadør

En som lider av trypofobi er Kendall Jenner, fra Kardashian-familien. I samtale med talkshowvert James Corden, forklarte Jenner hvordan fobien påvirker henne:

– Det er vanskelig for meg i det hele tatt å prate om det. Jeg er redd for små hull og bare tanken på masse små hull samlet gjør meg livredd. Dragefrukt for eksempel. Huff!

NULL HULL: Kendall Jenner på Emmy Awards i 2019. Antrekksmessig satset hun på heldekkende, uten småhull. FOTO: NTB
NULL HULL: Kendall Jenner på Emmy Awards i 2019. Antrekksmessig satset hun på heldekkende, uten småhull. FOTO: NTB Vis mer

Redd for sommerfugler

Men hull er ikke det eneste Hollywood-kjendisene frykter. Noe så uskyldsrent som en sommerfugl kan også vekke ubehag.

Nicole Kidman er en av dem som ikke orker tanken på myke sommerfuglvinger gjennom luften, og hun legger på sprang så fort hun får øye på en.

SOMMERFUGLEFFEKT: Nicole Kidman frykter lette vinger gjennom luften. Bildet tatt i forbindelse med serien «The Undoing». FOTO: Magnus Sundholm/NTB
SOMMERFUGLEFFEKT: Nicole Kidman frykter lette vinger gjennom luften. Bildet tatt i forbindelse med serien «The Undoing». FOTO: Magnus Sundholm/NTB Vis mer

Og Kidman er ikke alene. Kylie Jenner, søsteren til hun med hullangsten, er visstnok også redd sommerfugler.

Klovneangst

Johnny Depp har vært i mange forkledninger på lerretet. Hans tolkning av Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean har blant annet resultert i egen figur på Madame Tussauds i London.

SKREMMENDE LIK: Johnny Depp som Captain Jack Sparrow - i Madame Tussauds tolkning. FOTO: NTB
SKREMMENDE LIK: Johnny Depp som Captain Jack Sparrow - i Madame Tussauds tolkning. FOTO: NTB Vis mer

Men privat er ikke Depp mye for maskeringer. Han lider etter sigende av coulrofobi, altså redsel for klovner. Ja, det er faktisk en reell frykt, og Depp deler fobien med både P. Diddy og Daniel Radcliffe, også kjent som Harry Potter.

Fuglefrykt

Artist Eminem deler sin fobi med Hollywood-stjernen Scarlett Johansson og fotballspiller David Beckham. Og det er ikke en hvilken som helst fobi. Kanskje har de tre sett en Hitchcock- film for mye i unge år?

ONDE VINGER: Tippi Hedren løper for livet i «Fuglene» av Hitchcock. FOTO: NTB
ONDE VINGER: Tippi Hedren løper for livet i «Fuglene» av Hitchcock. FOTO: NTB Vis mer

Det trioen frykter er nemlig fugler.

Og mens vi er inne på David Beckham, så skal han ifølge kona Victoria også bli svært urolig over rot. Victoria har røpet at klesskapet hans er sortert etter farge, og at brusboksene i kjøleskapet stå med etikettene ut.

Redd for torden

I norrøn tid bygde man en hel religion rundt vær og vind, og fant trøst i gudene når torden og lyn flerret over himmelen. En som absolutt trenger trøst når det stormer er Madonna. Popikonet lider nemlig av brontofobi, altså en redsel for torden og lyn. Tipper hun forter seg til bilen når det braker løs, Faster than the ray og light.

SKUGGREDD: Madonna er kjent for sine mange stiler opp gjennom årene. Her fra 1987, i Japan. FOTO: REUTERS/NTB
SKUGGREDD: Madonna er kjent for sine mange stiler opp gjennom årene. Her fra 1987, i Japan. FOTO: REUTERS/NTB Vis mer

Delfinfrykt

En fobi som kanskje ikke er like lett å forstå (når er fobier egentlig lette å forstå?) er redselen for delfiner! En som ikke finner havets lekne søtnoser spesielt sjarmerende er tidligere supermodell Tyra Banks.

– Jeg har mareritt om at jeg er i et basseng og at det er delfiner der som dytter på meg, og jeg er livredd, har hun sagt selv.

HAVETS FARER: Tyra Banks røper at hun er redd for delfiner. Her fra The late show with Stephen Colbert. FOTO: Jo Robins/ACE Pictures/Shutterstock/NTB
HAVETS FARER: Tyra Banks røper at hun er redd for delfiner. Her fra The late show with Stephen Colbert. FOTO: Jo Robins/ACE Pictures/Shutterstock/NTB Vis mer

Et enda større havpattedyr setter støkk i Khloé Kardashian, halvsøsteren til Jenner-jentene, med henholdsvis hullangst og sommerfuglangst. Khloé Kardashian har nemlig uttalt at hun er redd for hvaler.

En stor delfinflokk gjorde folk varm om hjertet utenfor Santa Barbara i California Vis mer

Men realitystjerna har en annen fobi også. Hun er nemlig svært redd for … navler!

Det er spesielt utstående navler i forbindelse med graviditet som får henne til å frike ut. Etter eget sigende kan hun knapt se på, og langt mindre berøre en navle.

Flyskrekk

Nylig var det «Friends»-reunion, og da de seks vennen besøkte sine gamle «leiligheter» på filmsettet, var knapt et øye tørt. Men tro ikke at livet alltid leker selv om man er omgitt av de beste av venner.

Jennifer Aniston, som spiller Rachel i serien, lider for eksempel av flyskrekk, en av de vanligste fobiene. Skrekken skal ha kommet en gang hun fløy gjennom torden og lyn. I turbulensen som oppsto var Jennifer sikker på at hun kom til å dø.

Griseskrekk

Orlando Bloom, som er gift med Katy Perry, har fortalt at han er redd for griser. Det var under innspillingen av filmen Kingdom of heaven at fobien hans ble vekket. En gris havnet nemlig på rømmen på filmsettet, og mens den firbente var i fullt firsprang mellom folk og utstyr, sprang Orlando enda fortere bort derfra.

Hengebuksvinet Abby (4) får det glatte lag av eieren sin. Vis mer

Papirfobi

Skuespiller Megan Fox har en fobi som får oss til å lure på hvordan hun håndterte å gå på skolen. Megan føler nemlig strek ubehag av å ta på papir! Siden hun elsker å lese, stikker fobien ekstra kjepper i hjulene. Trikset hennes er å alltid ha ett glass vann på nattbordet, og dyppe fingrene oppi før hun blar om.

PAPIRFLY?: Både papir og fly er en utfordring for Megan Fox. FOTO: NTB
PAPIRFLY?: Både papir og fly er en utfordring for Megan Fox. FOTO: NTB Vis mer

Den samme Megan deler flyskrekken med Jennifer Aniston. Megans redsel for å fly skal ha kommet da hun fløy mellom New York og Los Angeles tre dager i uken, og begynte å analysere statistikken. Trikset hennes for å beholde roen er å ha Britney Spears på øret:

– «I’m not a girl, not yet a woman» er ikke soundtracket til min død, og man møter ikke Gud til «Oh baby, baby», har hun spøkefullt sagt i et intervju.

Reptilskrekk

Det leder oss over til nettopp Britney Spears. Skal man tro fansen har sangstjerna litt av hvert å være redd for, underlagt farens vergemål som hun er i uoverskuelig fremtid.

Men Britneys uttalte fobi må sies å være av mer vekselvarm karakter. Popdronninga er nemlig redd for reptiler! Hvem skulle trodd det, da hun sto med en hvit pyton rundt halsen på MTV Video Music Awards 2001?

SE FRYKTEN I ØYNENE: I 2021 er det 20 år siden Britney Spears draperte seg med en levende slange på MTV Video Music Awards i New York. Egentlig er artisten redd for reptiler. FOTO: NTB
SE FRYKTEN I ØYNENE: I 2021 er det 20 år siden Britney Spears draperte seg med en levende slange på MTV Video Music Awards i New York. Egentlig er artisten redd for reptiler. FOTO: NTB Vis mer

Edderkoppfobi

Hollywood byr på en litt annen fauna enn her hjemme. Riktignok kan både flått og hoggorm sette støkk på en varm, norsk sommerdag, men i solfylte California må innbyggerne forholde seg til både klapperslanger og tarantella. En som er livredd for edderkopper er nok en søster i Kardashian-familien.

KOLLEKSJON: Kanskje var det sin egen frykt Kim Kardashian forsøket å overkomme, da hun lanserte smykkekolleksjon med edderkopp-tema i 2007. FOTO: NTB
KOLLEKSJON: Kanskje var det sin egen frykt Kim Kardashian forsøket å overkomme, da hun lanserte smykkekolleksjon med edderkopp-tema i 2007. FOTO: NTB Vis mer

Kim skal ha blitt observert løpende bort fra edderkopper i hagen hjemme i Calabasas. I en episode av Keeping up with the Kardashians, trygler datteren North om å få en edderkopp som kjæledyr. Kim gir etter i et svakt øyeblikk, men fobien er så sterk at hun leverer edderkoppen tilbake til butikken.

Kilde: Baaam.se

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer